Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kampen om EM-platserna tuffare än inför VM: "Finns mer att välja på"

Sverige (herr)

DOHA. Janne Andersson är beredd på huvudbry under våren.
Han menar att konkurrensen i landslaget har hårdnat inför sommarens EM, jämfört med inför VM 2018.
- Kan nog bli svårare att välja spelare den här gången, säger förbundskaptenen till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Januariturnén i Qatar är igång för det svenska herrlandslaget. Under lördagen inledde förbundskaptenen Janne Andersson lägret genom att hålla i en presskonferens och på den lyfte han hur viktig han tycker att den här samlingen är. 

Han pekade på att ett gäng spelare tidigare varit med på januariturnén och därefter blivit en del av det ”riktiga” A-landslaget.

Under lägret väntar matcher mot Kosovo och Moldavien. Planen är att Andersson ska matcha alla spelare i truppen.

- Det blir två helt olika lag. Alla spelare ska få chansen att visa upp sig en hel match.

Hur många spelare i den här truppen tror du kan bli aktuella för EM till sommaren?

ANNONS
- Att några av spelarna här kommer att vara med i resonemanget, det kommer de vara. Sen hur många det blir, det får vi se. Jag hoppas ju att det händer grejer. Det är ju ganska lång tid till EM-truppen ska tas ut. Det kan hända både bra och dåliga grejer. Grundinställningen är ju ändå någonstans att stommen av de spelarna som varit med och tagit oss till EM kommer vara med. Men det är ju väldigt tuff konkurrens på ett antal positioner. Det finns absolut chans att komma med.

Känner du att det är större konkurrens om platserna i truppen nu än inför VM 2018?
- Ja, det gör jag. Inte minst utifrån att det kommit upp en del yngre spelare. Sen tycker jag stamspelarna fortfarande håller en väldigt bra kvalitet. Så det har fyllts på och breddats rent generellt. Det blir en tuffare utmaning i maj (när EM-truppen ska presenteras) på det sättet. Det är tufft varje gång när man ska välja ut spelare, men det kan nog bli svårare den här gången. Det finns mer att välja på, det är jag ganska övertygad om.

ANNONS

I truppen på plats i Qatar finns flera spelare som tidigare varit en del av det "riktiga" A-landslaget, som Marcus Danielson, Muamer Tankovic, Martin Olsson och Alexander Kacaniklic. Dessutom hoppas Blågult att Alexander Fransson, som är sjuk, ska ansluta i dagarna. Vidare finns forwarden Jordan Larsson, som tillhör ryska Spartak Moskva, med i laget.

Sedan VM i Ryssland har spelare som Alexander Isak och Robin Quaison etablerat sig i landslagstruppen. Dessutom har skador på Ludwig Augustinsson och Martin Olsson öppnat upp för Pierre Bengtsson och Riccardo Gagliolo på vänsterbacken. Utöver det har Dejan Kulusevski slagit igenom i Serie A och sålts till Juventus för 365 miljoner kronor.

Publicerad 2020-01-05 kl 06:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto