POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
1v

Janne Andersson hoppas på trio inför EM: "Olsson är ett special-case"

Foto: Bildbyrån

DOHA. Martin Olsson, Viktor Claesson och Ludwig Augustinsson är eller har varit skadade.
Men förbundskaptenen Janne Andersson har hopp om trion inför sommarens EM.
- Tittar du från VM fram till Spanien-matchen var Claesson kanske vår bäste spelare, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Just nu är Sveriges herrlandslag i Qatar för ett januari-läger. Med på resan finns klubblöse Martin Olsson, som inte hade kontrakt med något lag under hösten. Han skadade hälsenan i december 2018 och lämnade Swansea i somras.

Vanligtvis vill inte förbundskaptenen Janne Andersson plocka ut spelare som varit skadade under en längre period i närtid till januariturnén, men med vänsterbacken har han gjort ett undantag.

- Martin Olsson är ett special-case. Men han är ju en spelare som om han kommer igång bra är en spelare som verkligen är med och konkurrerar om en plats. Där kände jag, med Martin, att jag inte tog bort någon annan som definitivt hade varit värd att vara med. För då hade det kanske varit lite tveksamt om jag hade tagit med honom, så han är ett väldigt stort special-case. Därför ska det bli kul att se honom, säger förbundskaptenen.

- Är han frisk och hel kan han definitivt vara en spelare för EM. Så det blir kul att se honom här och hjälpa honom att komma igång.

Nyligen meddelade Krasnodars tränare att han hoppas att yttern Viktor Claesson, som blev knäskadad i EM-kvalet mot Spanien i somras, kan vara tillbaka i april. Om han hinner komma i form till EM? Det håller Janne Andersson tummarna för.

- Tittar du från VM fram till Spanien-matchen var han kanske vår bäste spelare. Det är svårt att säga, men han var en av våra absolut bästa spelare. Den utvecklingen han har haft de senaste åren… Så skadan är extremt tråkig för Viktor. Men jag hoppas på honom och kommer Viktor igång igen är han ju högaktuell. Men man ska ha ganska stor respekt för den här långa skadeperioden. Att spela fotboll på högsta nivå… det tar tid att komma in i det igen. Men hoppas gör jag ju.

Nyligen fick också vänsterbacken Ludwig Augustinsson, som missade stora delar av hösten på grund av en knäskada, ett bakslag i form av en muskelskada. Den ska inte vara allvarlig, enligt Janne Andersson.

- Rapporten jag fick direkt efteråt är att det inte ska vara någon större grej. Han hoppas och tror väl att han ska vara fit for fight igen när de (Werder Bremen) drar igång igen här i januari.

Publicerad 2020-01-05 kl 09:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå