Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: On Tour om kampen om EM-platserna: "Kommer inte bli lätt för Janne"

Sverige (herr)

Landslaget befinner sig i Qatar för januariturnén.
Fotbollskanalens reportrar spår att kampen om platserna i EM-truppen kommer bli tätare än någonsin.
- Det kommer nog inte vara lätt för Janne Andersson att ringa en del samtal och berätta för spelare att de inte kommer med, säger Olof Lundh i On Tour.

10:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se hela Fotbollskanalen On Tour i spelaren.

Det svenska landslaget är just nu i Qatar för den årliga januariturnén, där ett flertal spelare hoppas kunna spela sig närmare en plats i den trupp Janne Andersson i vår ska ta ut till sommarens EM.

Janne Andersson menar att det är tuffare konkurrens om att komma med i EM-truppen 2020 än det var inför VM-trupputtagningen 2018. Fotbollskanalens Martin Petersson håller med.

- Han har väl helt rätt? Vi har Dejan Kulusevski som går för 365 miljoner svenska kronor till Juventus och är kvar i Parma våren ut, han spetsar till det offensiva och sett till att både Alexander Isak och Robin Quaison har tagit steg och blivit etablerade på riktigt i landslaget den senaste tiden är det mycket folk som slåss om de offensiva platserna, säger Petersson, och Olof Lundh fyller i:

Annons

- Marcus Danielson är verkligen en av mittbackarna som konkurrerar där det finns fyra givna. Ovanpå det: vad händer med Milosevic, Papagiannopoulos finns i FCK, så där är det trångt.

- Det kommer nog inte vara lätt för Janne Andersson att ringa en del samtal och berätta för spelare att de inte kommer med, säger Lundh.

Även i dagens on tour:
- Janne Anderssons udda presskonferens
- Situationen mellan Iran och USA

Se hela Fotbollskanalen On Tour i spelaren.

Publicerad 2020-01-04 kl 15:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto