Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jesper Karlström lämnar återbud till januariturnén - Fransson sjuk

Allsvenskan

Jesper Karlström kommer inte att visa upp sig på landslagets januariturné.
Mittfältaren har lämnat återbud.
- Han är i en speciell situation i sin karriär, säger förbundskapten Janne Andersson i en kommentar.

Foto: Bildbyrån

Efter att ha varit en bärande spelare i ett Djurgården som vann SM-guld blev Jesper Karlström uttagen till januaritunrén. Men han kommer inte att medverka på samlingen i Qatar. Mittfältaren, vars kontrakt med Djurgården löpte ut vid årsskiftet, har lämnat återbud.

- Det är såklart tråkigt att Jesper valt att lämna återbud men han är i en speciell situation i sin karriär och behöver ta tid för att fatta viktiga beslut. Det respekterar jag. Den här delen av säsongen kan saker ske snabbt och därför tog vi höjd med 25 spelare inför årets Januariturné, säger förbundskapten Janne Andersson i en kommentar på SvFF:s hemsida.

Annons

I och med att Karströms kontrakt med Djurgården löpt är han klubblös. Djurgårdens sportchef Bosse Andersson gör ingen hemlighet av att man vill behålla honom och Karlström var och tränade på träningsanläggningen Kaknäs i torsdags.

- Självklart är vi är intresserade av att ha Jesper kvar i Djurgården och det vet han om. Samtidigt har vi respekt för att Jesper säkert har andra alternativ, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Den dialogen som ni har med honom, hur långt framme eller långtifrån varandra är ni?
- Jesper har vetskap om att vi vill att han ska vara kvar i Djurgården. Men vi har också respekt för att det kanske finns andra möjligheter när ett transferfönster öppnar.

Du räknar inte bort att han kan bli kvar i Djurgården?
- Vi är jätteintresserade av Jesper ska vara kvar i Djurgården 2020,

Annons

Samtidigt som Karlström valt att lämna återbud har IFK Norrköpings Alexander Fransson ådragit sig en sjukdom i form av halsont. Peking-mittfältaren reser därmed inte med till Doha direkt, men kan däremot komma att delta på lägret i ett senare skede.

- Förhoppningvis mår Alexander bättre snart och kan ansluta till laget senare. Vi kommer inte kalla in någon ersättare, säger Janne Andersson.

Publicerad 2020-01-03 kl 15:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto