Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Pettersson ligger lågt om förlängning med Peking: "Vet inte riktigt vad som händer"

Sverige (herr)

DOHA. IFK Norrköping vill förlänga med Isak Pettersson.
Själv är målvakten fåordig om läget.
- Jag vet inte riktigt vad som händer, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

I november förra året berättade IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson för NT att klubben försöker förlänga målvakten Isak Petterssons kontrakt.

- Vi jobbar stentufft för att förlänga Isaks avtal här. Det kan jag säga, sa Gustafsson till NT.

Det nuvarande avtalet går ut efter den kommande säsongen. Pettersson själv är fåordig om diskussionerna.

- Jag vet inte riktigt vad som händer. Vi får ta ett snack när jag kommer tillbaka till Norrköping och så får vi ta det därifrån, säger keepern som just nu är på plats i Qatar för ett landslagsläger.

Men det finns en dialog?
- Det är klart att vi pratar. Jag har bra kontakt med Jens. Vi snackar. Det har vi alltid gjort, sedan jag kom till Norrköping. Vi har en god kontakt.

Annons

Du har varit allsvenskans bästa målvakt de två senaste säsongerna (enligt galan Allsvenskans stora pris), är det dags att tänka på att flytta utomlands?
- Man ska inte stressa i väg bara för att. Jag vill stå med båda fötterna på jorden. Jag tänker inte långt framåt. Jag tar allt som det kommer. Jag ska vara ödmjuk. Det finns otroligt många bra målvakter och jag är glad och tacksam över att det flyter på i IFK, och att jag är där nu.

- Jag prioriterar speltid väldigt mycket och jag tycker att jag ska vara tacksam över att jag får det i Norrköping. Det betyder mycket för mig. Bara för att det gått bra ett tag får jag inte stressa i väg och flyga i väg. Det är inte riktigt min grej.

Men har du på längre sikt en ambition om att spela utomlands?
- Det är klart. Det är alltid en dröm. Man vill alltid ha en morot att sträva efter. Det har alltid varit en dröm. Men om eller när det blir av, det vet jag inte, och det tänker jag inte så mycket på, säger Pettersson.

Annons

Som nämnt är Pettersson alltså med på den pågående januariturnén, för andra året i rad. Förbundskaptenen Janne Andersson visar återigen förtroende för 22-åringen.

- Jag är glad över att han tar hit mig. Det är ju svinstort att få vara med på något sådant här. Jag är tacksam och glad, säger målvakten.

Vad tänker du om att slå sig in i det "riktiga" landslaget?
- Jag brukar inte sätta upp så mycket mål, utan jag tar väl bara varje dag för sig. Men är man med här har de absolut koll på en. Jag tänker inte så mycket på det. Jag kör bara på och gör mitt bästa.

- De har tre målvakter där som är otroligt duktiga, helt enkelt. Det handlar om att hela tiden ta nya kliv och sen är jag bara 22 år gammal. Jag har mycket att lära mig fortfarande. 

Publicerad 2020-01-08 kl 06:30

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto