Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Lindelöf om Pogba: "Väldigt glad för hans skull"

Sverige (herr)

GÖTEBORG. Paul Pogba blev matchens lirare i Frankrikes EM-premiär.
Till kompisen Victor Nilsson Lindelöfs stora glädje.
- Han visade absolut toppklass, säger mittbacken till TV4.

6:10
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se när Victor Nilsson Lindelöf pratar om Paul Pogba i spelaren ovan.

Till vardags spelar Victor Nilsson Lindelöf med Paul Pogba i Manchester United. De två är goda vänner och svensken följer Pogbas framfart under EM. I Frankrikes premiärmatch blev Pogba utsedd till matchens lirare, då hans lag besegrade Tyskland med 1-0.

- Paul gjorde en väldigt fin match. Han visade absolut toppklass. Jag är väldigt glad för hans skull, säger Nilsson Lindelöf.

EM får den svenske mittbacken att slå på tv:n.

- Jag har tittat på några matcher. Jag brukar inte titta på så mycket fotboll vanligtvis men när det är mästerskap brukar jag kolla ganska mycket. Grabbarna här i laget tycker om att titta så då känns det lite konstigt om jag går i väg och gör något annat. Det blir roligare om jag har någon att titta med också.

ANNONS

Hur är Pogba som spelare och person?
- Han har allt som krävs. Han har varit på den absolut högsta nivån i många år. Han har styrkan, tekniken, passningsspelet och han ser passningar som inte många ser. Han är fantastiskt duktig. Han har allt.

- Som person är han väldigt härlig. Han har alltid väldigt mycket energi och sprider glädje till resten av laget. En toppenkille och en toppenspelare.

Nilsson Lindelöf berättar att han haft mycket kontakt med Pogba under mästerskapet. Bland annat via FaceTime.

- Vi är bra vänner.

På en presskonferens under lördagen svarade Nilsson Lindelöf, som är en nyckelspelare för Sverige i EM, även på frågor om vad han mest utvecklat i sitt spel sedan flytten till Manchester United.

- Jag har blivit mer modig i mitt spel och jag värderar situationer på ett bättre sätt. Jag tror det är den största delen i mitt spel som jag utvcklat. Sen har jag slipat på saker jag redan tycker att jag var bra på innan, spelet med bollen och så.

ANNONS

Sverige har fyra poäng efter två spelade EM-matcher och stjärnan ser fram emot gruppavslutningen mot Polen på onsdag.

- Vi är väldigt glada över starten. Vi har satt oss i en väldigt bra situation. Förhoppningsvis kan vi ta med oss det och prestera fin fotboll. Vi har ett bra lag och väldigt duktiga spelare som kan spela bra fotboll.

Blågult har hållit nollan både mot Spanien och Slovakien, och Nilsson Lindelöf känner sig trygg vad gäller Sveriges defensiv.

- Det har fungerat väldigt bra. Som lag vet vi att vi kan försvara oss bra. Vi offrar oss väldigt mycket för varandra.

- Det är väldigt härligt att spela försvarsspel i landslaget. Alla vet vilket jobb man ska göra. Det blir enklare att spela och försvara sig då. Alla vet exakt vilka ytor vi vill täcka och hur vi vill försvara.

FOTNOT: Intervjun gjordes innan Frankrikes match mot Ungern (1-1) under lördagen.

ANNONS
Publicerad 2021-06-20 kl 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto