Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
6:33

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun i spelaren ovan.

TV: Rolfö njuter i Barcelona: "Vill vinna ligan och Champions League"

5v

DUBLIN/STOCKHOLM. Barcelona är ännu obesegrat den här säsongen.
Fridolina Rolfö drömmer om att vinna ligan och Champions League.
- Det ser väldigt ljust ut, det ska jag vara ärlig och säga, säger hon till TV4. 

Sveriges landslagsstjärna Fridolina Rolfö, 27, lämnade i somras Wolfsburg för spel i den regerande Champions League-mästaren Barcelona. 27-åringen har hittills blandat starter med inhopp under säsongsinledningen, samtidigt som Barcelona stormat fram i både den spanska högstaligan och i Champions League. 

Rolfö berättar att hon trivs utmärkt i Barcelona så här långt. 

- Det har varit superkul. Vi har haft ett väldigt intensivt schema med mycket matcher. Champions League-turneringen har kickat igång, så det har varit en intensiv, men väldigt rolig period, säger Rolfö till TV4 och fortsätter:

ANNONS

- Det är mycket nytt att lära och ett helt annat sätt att spela, samt taktiska detaljer som är väldigt annorlunda gentemot den tyska fotbollen, där jag har varit. Det handlar om att anpassa sig, men även visa vad man går för. Det är en mix, men för varje dag lär man sig något nytt och kommer in i det mer. Det känns bra.

Vad är det för taktiska detaljer?
- Det är väldigt mycket rörelser i anfallsspelet kring hur man ska öppna upp ytor för varandra genom att göra motrörelser. Det är många sådana små detaljer i vårt anfallsspel för att luckra upp försvar. Det är det som vi jobbar mycket med.

Rolfö har hittills bytt lite mellan olika positioner, men tycker att det fungerat bra. 

- Vi har haft en skada på en vänsterback och i det spelsystemet vi använder har vi en väldigt offensiv ytterback. För min del har det fungerat bra att vara ytterback när vi mött sämre motstånd. Då har man nästan kunnat ha en forwardsposition. Det har egentligen inte varit en större skillnad utöver när man behöver komma ner i linje. Annars har det offensivt sett varit ganska likt där jag spelat tidigare på en vänsterkant. Jag har även spelat som central forward, så jag har fått testa på lite olika positioner och det har varit väldigt lärorikt.

ANNONS

27-åringen bryr sig inte särskilt mycket om vilken position hon har så länge hon får spela matcher. Hon vill ha så mycket speltid som möjligt. 

- Jag har mest varit till vänster eller som forward och det har varit "fine" för min del, men vi får se framöver vad tanken är. Jag vill till hundra procent spela och om det är som central forward eller ytter spelar inte så stor roll för mig. Jag är en ganska flexibel spelare och jag känner att många av mina spetskvaliteter kommer fram i båda rollerna. Jag vill spela och det är det viktigaste för mig.

Barcelona toppar just nu ligan med 21 poäng efter sju matcher och med målskillnaden 43-1. I Champions League har storklubben sex poäng efter två matcher med målskillnaden 6-1. Rolfö kan därmed inte klaga på resultaten. 

- Det är kul. Det är en otroligt hög nivå på träningarna och det är kul att hela tiden känna att man får utveckling i sin träning. Man behöver hela tiden vara på högsta nivå och man tränar på en väldigt hög nivå. Det är väldigt inspirerande och kul. Än så länge är jag jättenöjd med beslutet jag tagit om att gå dit.

ANNONS

Finns det något som kan hindra er från att ta hem ligan?
- Det ser väldigt ljust ut, det ska jag vara ärlig och säga. Vi går som tåget och det har varit väldigt bra resultat hittills. Vi har även spelat väldigt bra fotboll, så jag hoppas att det fortsätter så här. Drömmen är att vinna ligan, Champions League och cupen. Vi går för det.

Hur ser du på era möjligheter i Champions League?
- Det har sett bra ut. Vi har mött Arsenal, vilket var en tuff match, men vi var på en väldigt hög nivå och kunde straffa dem. Man märker att vi spelar på en väldigt hög nivå för tillfället, säger Rolfö.

Sverige ställs under torsdagskvällen mot Irland i VM-kvalet. 

Publicerad 2021-10-21 kl 06:30
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto