POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

TV: Thern varnar för Vitryssland: "Kan bli svårt att få hål"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Vitryssland tog poäng mot Frankrike.
Nu varnar Jonas Thern för lördagens motståndare.
- Jag flaggar, det kan bli svårt att få hål på Vitryssland, säger han till Fotbollskanalen.

Sverige är favorit i lördagens hemmamatch mot Vitryssland som bara har tagit två poäng i gruppen. En oavgjort mot Luxemburg och en imponerande poäng mot Frankrike. Jonas Thern har scoutat Vitryssland och har varnat Janne Andersson.

- Frankrike är ju bra men det var lite lägre tempo och man höll i bollen för att trötta ut motståndaren, då kan de flesta lagen försvara sig mot det och det var just det som Vitryssland gjorde. Mot Holland fick man klart stryk resultatmässigt men gjorde ändå en väldigt bra match och hade ett par bra lägen när det resultatmässigt stod och vägde. Jag flaggar lite och har sagt till Janne och Peter att det är ett väldigt samlat och bra Vitryssland som vi kommer att få se och spelar du med långsamt tempo som jag tror att Vitryssland vill att man gör så kan det bli svårt att få hål, säger Thern till Fotbollskanalen.

- Vi ska förvänta oss ett väldigt organiserat lag som har ett bra försvarsspel som verkligen jobbar för varandra. Alexander Hleb är avstängd, han är viktig för sitt lag, så det är bra för oss. Nu har man bytt förbundskapten men innan det har man spelat med tre centrala mittfältare, en forward och kanter som löper mycket. 

Hur lågt kommer Vitryssland att försvara sig?
- Av det jag har sett så ibland sjunker man, ibland när det finns energi så sätter de press vilket ibland var fallet mot Frankrike och Holland. Det är varierande. Press om man orkar men sedan lite lägre i sina positioner.

Vilka spelare vill du varna för?
- Jag misstänker att Mikhail Gordeichuk kommer att spela. Sedan vet jag inte om han är central, topp eller ytter. Det är en väldigt duktig dribbler. Snabb och hotar ganska mycket i djupled.

Publicerad 2017-03-25 kl 10:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå