Tyska rubrikerna efter segern: ”Världsmästare på att övervinna rädsla”

Sverige (herr)

Tyskland såg ut att vara på väg mot en ny missräkning i VM - men ett stopptidsmål av Toni Kroos räddade tre poäng för den regerande världsmästaren.
"Oh herregud, det var viktigt", skriver tyska Sport Bild efter matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Tyskland vann VM i Brasilien för fyra år sedan, men inledde sommarens VM i Ryssland med att förlora mot Mexiko - varpå man sågades hårt i hemlandet.

I kväll var man på väg mot ett nytt poängtapp då man hamnade i underläge mot Sverige, men genom två mål i den andra halvleken reste sig "Die Mannschaft" och vände matchen genom två mål, där det sista kom genom Toni Kroos i den 95:e minuten.

Under rubriken "Världsmästare på att övervinna rädsla" sammanfattar Süddeutsche Zeitung den svängiga matchen.

Bild ramar in matchen med en rubrik som anspelar på den tyske segerskytten Toni Kroos, med rubriken "Ni är storartade", där det tyska ordet för storartad (großartig) skrivs "Kroosartig". "Frispark-konststycket räddade vårt VM", skriver tidningen under rubriken.

Sport Bild skriver: "Oh, herregud, det var viktigt! Tyskland vinner i allra sista sekunden med 2-1 mot Sverige - vårt VM-hopp lever".

Die Welt sätter följade rubrik på sin matchrapport: "Blod, svett och tårar - och sedan kom Kroos". Texten inleder man: "Man kunde precis undvika ett historiskt fiasko - Tyskland besegrar Sverige med 2-1.

Publicerad 2018-06-23 kl 23:22