POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
43v

SPELARBETYG: Fyra svenska spelare får fyra i betyg

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

SOTJI. Sverige åkte på en blytung förlust mot Tyskland.
Matchen slutade 1-2 efter avgörande på tilläggstid.
Här är Fotbollskanalens betyg.

5 - Mästerlig
4 - Väldigt bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Ingen.

Victor Nilsson Lindelöf
Tillbaka från start och vilken insats sen. Bra i presspelet. Lugn, trygg och klok med bollen. Slog några raka uppspel som slog ut flera motståndare. Kvalitet rakt igenom.

Andreas Granqvist
Stark i luften och vann flera viktiga dueller. En vilja och vinnarskalle som smittar av sig. Bra i defensiven. Inte lika delaktig i offensiven som tidigare, och det var inte så konstigt med tanke på matchens betydelse och en skicklig motståndare.

Sebastian Larsson
Var överallt och lite till. Fråga Draxler och Kroos och de andra tyskarna om det var kul att möta Larsson. Bra i positionsspel, bröt tyska anfall och var också lugn och bra i passningsspelet.

Ola Toivonen
UT 78. Väldigt bra match av Toivonen. Gjorde Sveriges viktiga 1-0-mål, och det var snyggt när han tog med bollen på bröstet innan han gav laget ledningen. Bra i passningsspelet och fördelade bollar och satte sina medspelare i bra lägen. Också en bra arbetsinsats och det gjorde ont att möta Toivonen.

Viktor Claesson
UT 74. Ännu en bra insats. Involverad och mycket, och gjorde det mesta bra. Hotade Tyskland. Fantastisk passning till Ola Toivonen vid 1-0. Bra fysik och bra på att hitta lösningar.

Albin Ekdal
Bra arbetsinsats av Ekdal. Låg ofta rätt i position och kämpade och slet. Vann många dueller på mitten. Spelade upp sig i passningsspelet, slog ofta korta och raka passningar. Stark trea.

Robin Olsen
Bra insats av Olsen. Kunde inte göra mycket på målen. Pondus och rejäl. Kom ut några gånger och visade mot och plockade bort bollar. Bra räddning i slutet på Gomez farliga nick.

Mikael Lustig
Vann dueller med fötter och huvud och var bra i defensiven. Dock inte så delaktig i offensiven, men det var en svår match och Tyskland la mycket av spelet på den andra sidan.

Ludwig Augustinsson
Blev satt under en hel del tryck då Tyskland gärna vill sätta press på honom och hitta löpningar bakom. Fick slita en hel del. Inte så delaktig i offensiven.

Marcus Berg
UT 90. Hade ett friläge men missade och ville ha straff. Tog sedan revansch när han först bröt ett tyskt uppspel och snabbt hittade ut till Claesson som i sin tur assisterade Toivonen till 1-0. Stark arbetsinsats.

Emil Forsberg
Bra arbetsinsats och fick lägga stor vikt vid defensiven. Men det vill säg inte riktigt i offensiven. Slog bort många bollar och hade svårt att komma loss.

Ingen.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Jimmy Durmaz (74'), John Guidetti (78') och Isaac Kiese Thelin (90').

Publicerad 2018-06-23 kl 22:04
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå