POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
43v

TV: Janne Andersson: "Brutalt - det värsta jag varit med om fotbollsmässigt"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Sverige var ytterst nära en poäng mot Tyskland - men föll efter ett mål i den sista stopptidsminuten.
- Det här var nog det värsta jag har varit med om fotbollsmässigt, säger förbundskapten Janne Andersson efter matchen.

Efter segern mot Sydkorea tidigare i veckan tog Sverige också ledningen mot Tyskland i kvällens möte i Sotji genom Ola Toivonen i den första halvleken.

Men i den andra halvleken skulle tyskarna ta sig tillbaka, då Marco Reus kvitterade till 1-1 tidigt. Blågult såg dock ut att kunna hålla undan och få med sig ett kryss - men i den sista stopptidsminuten skruvade Toni Kroos in 2-1, vilket gjorde att Sverige förlorade.

- Det här var nog det värsta jag har varit med om fotbollsmässigt, att vi inte får med oss något sett till hur vi genomförde matchen. Det är brutalt just nu, säger förbundskapten Janne Andersson efter matchen.

- Vi står upp som ett lag, alltid, och det gör vi i dag också mot ett starkt Tyskland och har dem i gungning. Alla som sitter på läktaren och de som ser tv-bilderna ser dessutom att det är klar straff och utvisning för fällningen på Marcus Berg i första halvlek. Då hade vi kunnat hålla ut ännu bättre. Vi har inget flyt och inga marginaler när vi inte får med oss något med den här insatsen. Känslomässigt är det brutalt.

Efter slutsignalen blev det hätsk stämning runt den svenska bänken efter att tyska ledare hånat Sverige efter segern.

- De springer fram och hånar efter slutsignal och gör tecken emot oss. Det bör man inte göra, då blir jag förbannad, säger Andersson.

- Vad är det för jävla respekt? Du står inte och hånar en motståndare som du har fajtats emot i 95 minuter. Vi går fram och gratulerar för segern, och inte fan hånar man. Det är för dåligt.

- När det händer i det läget tror jag att de flesta hade blivit förbannade. Vi var många som reagerade på bänken. Jag tycker att det är bedrövligt tråkigt att visa det sportsman-shipet.

Vad sade Löw?
- Vi bara tog i hand och gratulerade. Han var inte inblandad i det, det var andra ledare.

Nu väntar Mexiko i den sista gruppspelsmatchen för Sverige, där seger kan bli ett måste om Tyskland samtidigt slår Sydkorea.

- När vi åker hem från VM, när det nu blir, ska vi säga att vi har gjort vårt absolut bästa och inte ångra ett skit. Jag måste säga att jag inte har någon ånger alls över den här matchen och hur vi genomför den. Med marginalerna med oss hade det kunnat bli annorlunda, men killarna ska ha all heder för sin insats. Det är ett jäkla gott gäng, säger Andersson.

Se intervjun med Janne Andersson i spelaren ovan.

Publicerad 2018-06-23 kl 22:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå