Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
1:51

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Besvärsnämndens beslut - skandalmatchen slutar 1-1

Disciplinnämnden tilldömde först segern till Östersund efter skandalmatchen i Jönköping.
Nu fastställer Besvärsnämnden i stället resultatet till 1-1.
- Vi är naturligtvis väldigt nöjda med det beslutet som Besvärsnämnden har tagit, säger J-Södras klubbchef Kjell Lundgren till Fotbollskanalen.

Matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund på Stadsparksvallen den 15 augusti avbröts vid ställningen 1-1 i slutminuterna efter att en åskådare sprungit in på planen och attackerat ÖFK:s målvakt Aly Keita.

Disciplinnämnden kom därefter med beslutet att Östersund tilldömdes segern med 3-0, ett beslut som J-Södra såväl som Riksombudet överklagade till Besvärsnämnden. Östersund har tidigare bestritt ändring av Disciplinnämndens med motiveringen att åskådaren sprang in från en läktarsektion som J-Södra hade ansvar för.

Nu kommer beskedet att Besvärsnämnden slår fast slutresultatet i matchen till 1-1. I sitt beslut skriver Besvärsnämnden bland annat att åskådaren som sprang in på planen inte kan anses vara en supporter till Jönköpings Södra och att det inte är aktuellt att återuppta matchen i och med att det var så lite speltid kvar.

ANNONS

- Vi är naturligtvis väldigt nöjda med det beslutet som Besvärsnämnden har tagit. De har till stor del gått på vår linje kring det överklagande som vi har skickat in, så det är klart att vi är nöjda med det, inte bara för vår egen skull utan även för fotbollen i stort. Det är en principiellt viktig fråga för fotbollen att ingen utomstående ska kunna gå in och påverka resultaten, säger J-Södras klubbchef Kjell Lundgren till Fotbollskanalen efter beslutet.

De tabellmässiga konsekvenserna av beslutet blir att J-Södra får en poäng ytterligare, och går upp på 29 poäng i allsvenskan, sju fler än Helsingborg som ligger på kvalplats. Östersund tappar i sin tur två poäng och halkar ned en placering till elfte plats, då man nu hamnar på 30 poäng.

- Varje poäng är viktig nu i slutskedet på den nedre halvan. Det är väldigt, väldigt tätt i tabellen. Innan den förra omgången där vi förlorade mot Kalmar tror jag det var lika många poäng ner till kvalplatsen som upp till femteplatsen. Så det är klart att den här poängen kan bli jätteviktig. Men förhoppningsvis ska den inte behöva spela någon roll. Vi får hoppas att vi ändå tar de poäng vi behöver för att undvika kval, säger Kjell Lundgren.

ANNONS

Besvärsnämndens beslut kan överklagas till Riksidrottsnämnden till och med den 11 oktober. Östersund avser inte att överklaga Besvärsnämndens beslut enligt ordförande Daniel Kindberg.

Kjell Lundgren ser fram emot att nu kunna lägga händelsen bakom sig då Östersund inte ser ut att överklaga.

- Det är klart att det är skönt om det nu blir så. Men om man ska överklaga till Riksidrottsnämnden behöver man ett prövningstillstånd, och det är ingen självklarhet att man får i en sådan här fråga. Men jag är inte jurist och kan uttala mig om det riktigt, men de indikationer jag har fått från mina jurister säger att det ska mycket till för att få prövningstillstånd i den här frågan. Så det är skönt om det är så att de inte tänker överklaga, säger Lundgren.

Se situationen där åskådaren springer in på planen i spelaren ovan.

ANNONS
Publicerad 2016-09-27 kl 15:15
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto