Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Efter beslutet – nu överklagar J-Södra: ”En fiktiv supporterdefinition”

ÖFK tilldömdes segern efter attacken på Stadsparksvallen. Nu överklagar J-Södra disciplinnämndens beslut.
”Majoritetsbeslutet bygger på hypotetiska resonemang som utmynnar i en egen fiktiv supporterdefinition” skriver klubben i ett pressmeddelande.

Det var när den 17-årige mannen rusade in och attackerade målvakten Aly Keita som matchen mellan Jönköping och Östersund avbröts.

ANNONS

Den inspringande mannen är hemmahörande i Södertälje och ska ha spelat en stor summa pengar på matchen och ville därför avbryta den.

I dagarna kom beskedet från disciplinnämnden att ÖFK tilldöms en 3-0-seger. Ett beslut som J-Södra nu överklagar.

”Styrelsen i Jönköpings Södra IF har enhälligt beslutat att överklaga disciplinnämndens beslut till besvärsnämnden” skriver klubben i ett pressmeddelande.

”Rättsväsendet har genom åklagare och polis klargjort att den så kallade angriparen inte är supporter till varken Jönköpings Södra IF eller Östersunds FK. Klargörandet har bekräftats av angriparens advokat. Fakta är att angriparens agerande var spelrelaterat.”

Disciplinnämnden var vid besluttagandet inte helt överens. Bland annat ville ordföranden Kerstin Elserth att utgången skulle bli en annan.

”Styrelsen (J-Södras) delar därmed disciplinnämndens ordförande hovrättsråd Kerstin Elserths och ledamot Kristin Perssons samt riksombudets  Artur Ogelids bedömningar att huvudregeln i bestämmelserna inte är tillämplig utan att synnerliga skäl skall föreligger.

ANNONS

Nämndens majoritetsbeslut bygger på hypotetiska resonemang som utmynnar i en egen fiktiv supporterdefinition. Vän av ordning kan fråga sig vad som skall gälla i ett rättsligt ärende; diktade versioner eller rättsväsendets klargörande av fakta” skriver J-Södra.

Under måndagen gick även Östersund ut och dementerade att man skulle ha yrkat på en 3-0-seger.

Publicerad 2016-08-29 kl 16:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto