Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS
1:59

Foto: TT

Nästa

Avbryt
Försök igen

ÖFK dementerar 3-0-yrkande: "Bristfälliga redogörelser"

Disciplinnämnden meddelade att Östersunds FK yrkade på en 3-0-seger till klubben efter 17-åringens attack på Aly Keita. Det dementerar ÖFK via ett klarläggande på sin hemsida.

Disciplinnämnden beslutade att ge Östersund en 3-0-seger mot J-Södra, trots att förbundets riksombud yrkat på att slutresultatet skulle bli 1-1.

ANNONS

Därefter har flera parter uttalat sig om målet. J-Södra-klubbchefen Kjell Lundgren reagerade hårt och även Östersunds ordföranden Daniel Kindberg talade om beslutet.

Nu vill ÖFK klarlägga klubbens yttranden. Anledningen är att klubben vill klargöra att ÖFK inte har krävt att J-Södra ska förlora med 0-3, som disciplinnämnden skrev i sitt beslut.

ÖFK anser att ”de redogörelser matchdelegaten, J-Södra och RO (Riksombudet) lämnat var både bristfälliga och ofullständiga”. Det skriver klubben i ett långt klarläggande på sin hemsida.

Klubben lutar sig mot två paragrafer som borde styra vilket resultat matchen borde få. I samband med detta menar klubben att ”några citerat och misstolkat att ÖFK anser att J-Södra ska förlora med 0-3”.

ÖFK menar att klubben har rekommenderat nämnden att använda sig av en annan paragraf som ”hade gjort nämnden friare till att besluta om eventuellt straff för J-Södra och att det då hade slutat 1-1 och ev. böter för J-Södra”.

ANNONS

Vidare skriver klubben att "som Riksombudet skriver, att det inte finns någon felande part varken ÖFK eller Jönköping Södra, i denna händelse är för oss obegripligt. Det var ingen naturkatastrof som inträffade. Vi anser att hanteringen hade kunnat skötts mycket bättre. Därför anser vi att Jönköping Södras utförande säkerhetsarbete var underkänt och detta ska ligga till grund för disciplinnämndens beslut i frågan. Det är alltså inte ÖFK som krävt att J-Södra ska förlora med 0-3. Det är nämnden som tagit beslutet att använda sig av §22 kap 3 och därmed blir resultatet detta.”, skriver klubben.

Hela klarläggandet går att läsa på ÖFK:s hemsida. 

Se attacken i spelaren ovan.

Publicerad 2016-08-29 kl 14:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto