Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lind aktuell i ny dokumentär i Danmark: "En bra serie"

Allsvenskan

SAN PEDRO DEL PINATAR. Victor Lind vill i år göra sig ett namn i allsvenskan. 
I Danmark är han redan känd som ett stort löfte och som en del av en ny dokumentär.
- Det var väldigt konstigt, säger Lind om hur det var under inspelningsperioden.

Foto: Bildbyrån/TT.

Victor Lind, 19, skrev nyligen på ett låneavtal med IFK Norrköping över 2023. Den offensive spelaren, som i grunden har kontrakt med den danska storklubben Midtjylland, rankas som en stor talang i Danmark, och har under sin korta karriär redan gjort matcher i Superligan, i Europa League och i Champions League-kvalspel.

Under förra säsongen fick han främst inhopp med Midtjylland, och gick därmed under hösten på lån till norska HamKam, där han kom till spel i sju matcher utan att göra mål i Eliteserien.

Nu är Lind glad över att vara i Peking och hoppas på ett lyft i allsvenskan.

- Det har varit fantastiskt att komma till Norrköping, lära känna alla och spela med dem. Mina förväntningar är att utvecklas och få minuter på planen, samtidigt som vi vinner matcher och utvecklas tillsammans, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

ANNONS

- Jag ser det som en bra möjlighet att utvecklas här, samtidigt som jag tar med mig mina erfarenheter från Midtjylland och Norge.  

Lind menar vidare att IFK-tränaren Glen Riddersholm är en anledning till flytten till Sverige. 

- Det betyder mycket (att Riddersholm är i IFK). Jag känner honom lite hemifrån och snackade lite med honom när han var i Sønderjyske, så det gjorde skillnad. 

Riddersholm lyfte även tidigare i veckan fram Lind som en spelare som kan bli en profil i allsvenskan - och 19-åringen hoppas förstås att det blir så under den kommande säsongen.

- Jag hoppas på det. Jag hoppas på att få en bra roll i allsvenskan och i Norrköping.

Även om Lind ännu inte gjort sig ett namn i Sverige, så är han känd i Danmark.

Lind är en del av den nya dokumentärserien "Drømmen om landsholdet", som släpptes i slutet av förra året och som handlar om den danska 2003-generationen, som spås bli en gyllene fotbollsårgång. Lind är en av fem danska talanger (även Maurits Kjærgaard, Wahid Faghir, William Bøving och Tochi Phil Chukwuani) som följs i serien, där tv-tittarna får en inblick i deras vardag som unga spelare med stora drömmar.  

ANNONS

Lind berättar att det var roligt och annorlunda att vara en del av dokumentärserien.

- Det är kul att folk får se hur det är att vara fotbollsspelare och hur man är som person. Jag tror att folk kan lära sig av det, som de som ser upp till en, så jag tycker det är en bra serie.

Hur mycket följdes du av filmteamet?
- Det var kanske varannan månad, som de kom och filmade, och då var de där i två-tre dagar.

Kändes det konstigt?
- Det var väldigt konstigt, så är det.

Fick du tänka mycket på vad du sa?
- Jag tänker självklart på vad jag säger, men det var väldigt konstigt. Man måste spela in det många gånger, säger dansken.

Vid sidan av landslagsdrömmen hoppas Lind också en dag på att få spela i Borussia Dortmund.

- Min dröm är att utvecklas så mycket att jag blir en profil i ett stort lag, och sedan är min dröm att spela i Dortmund i Tyskland, säger han.

ANNONS

IFK Norrköping spelar på onsdag mot Viborg i ett träningsmöte i Spanien, där Lind lär komma till spel. Dansken startade senast i träningsmötet med Silkeborg i lördags, som slutade med förlust med 2-3.  

Publicerad 2023-02-07 kl 13:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto