Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Riddersholm lyfter flera spelare: "Förväntar mig att Eriksson får sitt genombrott i allsvenskan"

Allsvenskan

SAN PEDRO DEL PINATAR. Vem eller vilka slår igenom i Peking 2023?
Glen Riddersholm lyfter nu fram flera spelare, som han tror kan nå nya höjder i år.
- Jag förväntar mig att Anton Eriksson får sitt genombrott, säger tränaren till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping slutade i fjol på tolfte plats i allsvenskan, och har i år en förhoppning om att göra en bättre säsong. Danske tränaren Glen Riddersholm, som tog över förra sommaren, är nu inne på sin första försäsong med laget och har hunnit lära känna spelarna i klubben.  

När Fotbollskanalen, under en lite längre intervju med Riddersholm, frågar tränaren om vem eller vilka av de lite yngre spelarna i laget som han tror kan komma att glänsa lite extra i år väljer han att lyfta flera spelare, däribland mittbacken Anton Eriksson, 22.

Riddersholm tror att Eriksson, som kom in från Gif Sundsvall i fjol, kan få ett ordentligt lyft under 2023.

ANNONS

- Jag förväntar mig att Anton Eriksson får sitt genombrott i allsvenskan 2023. Han kommer från små klubbar, kom in i en jättetuff situation i somras och har tagit steg framåt. Nu ska han också förstå vad det krävs mentalt för att bli en toppspelare, då han har många kvaliteter, säger tränaren till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Det är en spelare som jag kan se, att om han vill, kan jag ihop med de andra tränarna, skapa en bra framtid för honom. Det är inte bara i IFK Norrköping, utan han kan kanske också över tid bli intressant för utländska klubbar. Han har en bra potential. Ibland tar potential tid, och ibland måste man sätta kraven så högt att en spelare lyfter sig. Jag har stora förväntningar på honom och det vågar jag säga, då han ska ta på sig de förväntningarna, utan att han tycker det blir press. Den mentaliteten måste han ha med sig.

ANNONS

Riddersholm nämner vidare även den offensive spelaren Victor Lind, 19, som kommit in på lån från den danska storklubben Midtjylland över den kommande säsongen.

- Jag vill säga detsamma om Victor Lind, som kommit hit från Midtjylland. Jag är helt säker på att vi kan hjälpa honom att bli en profil i allsvenskan.

Vidare tror tränaren att forwarden Andri Lucas Gudjohnsen, 21, kan utmana Christoffer Nyman om speltid.

- Han har behövt inse att det inte är så lätt att bara kliva in i allsvenskan och spela vuxenfotboll, och det kan man se nu, då han reflekterat under semestern och har kommit tillbaka i en mognare version. Jag förväntar mig att han tar stora steg. Om exempelvis ”Totte” (Christoffer Nyman) inte ska spela eller om vi tar ut honom har vi en konstant hög nivå i vår prestation, då han tagit steg och är redo att konkurrera med ”Totte” om speltid.

ANNONS

Riddersholm ser vidare en stor potential hos den offensive spelaren Laorent Shabani, 23.

- Jag förväntar mig att Shabani fortsätter sin utveckling. Han är en jättestor talang med många kvaliteter. Han ska under 2023 visa att han kan spela en hel säsong med stabilitet utan svängningar känslomässigt, och hela tiden hålla en konstant hög nivå. Han måste ställa de kraven på sig själv. Om man gör det och jag kan påverka tillsammans med honom, så kan han också ta steget från Norrköping till utlandet. Det är inte att jag ska tro på honom, utan att han själv ska tro på att han kan göra det. Jag kan bara se att han tagit steg under tiden jag varit i Norrköping. Det är som att han inte själv förstår hur bra han kan bli, och det måste jag hjälpa honom med att förstå.

Samtidigt tror även Riddersholm på mittfältaren Jacob Ortmark som en framtida ledargestalt.

ANNONS

- Jacob Ortmark ska förstå vilken typ av spelare han är, vilket vi jobbar på, och när han förstår vilken typ av spelare han är kan han bli en extremt viktig spelare för IFK Norrköping. Jag försöker jobba med Jacob vad han är bra på och vad han inte är så bra på och nu ska han jobba mest på det han är bra på, för då blir han en profil i IFK Norrköping i framtiden. Han har också en del ledaregenskaper som vi ska utveckla över tid, säger han.

Om nyförvärvet och vänsterbacken Marcus Baggesen, 19, säger tränaren följande:

- Han har tyvärr missat allt det defensiva som vi gjorde under hela januari, så han har många saker han måste lära sig på kort sikt. På lång sikt har vi scoutat honom bra och sett honom live, och han har stor potential. Jag vill dock inte sätta så stort tryck på honom under 2023, men över tid kan det bli väldigt bra, säger tränaren.

ANNONS

En längre intervju med Glen Riddersholm kommer i veckan.

Publicerad 2023-02-06 kl 11:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto