Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Alex succé, Brasilien-resan och Khalilis derbysång

Är en ny Bajen-favorit på väg att födas?

Det är lätt att dra för stora växlar av ett enstaka inhopp. Men herregud, Hammarbys nye brasseanfallare Alex stod för en grym halvtimme mot Ljungskile och låg bakom mycket i vändningen hemma på Tele2 Arena. Kanske var det i alla fall ett embryo till en ny favorit bland Hammarbys supportrar som vi fick se.

Många av Hammarbys supportrar var nog ganska, eller mycket, uppgivna när det stod 2-0 till Ljungskile och en injektion som den Alex bjöd på var exakt vad de grönvita behövde. Nu har man fått upp hoppet igen – och än mer glädjande för Bajen var att Imad Khalili fick in sitt första mål för klubben och att Kennedy Bakircioglu gjorde ett bra inhopp. Det har ju ställts lite frågetecken runt de två den senaste tiden.

ANNONS

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN HÄR.

Men man ska heller inte glömma att det länge såg riktigt illa ut för Hammarby. Att släppa in två mål på de första tre minuterna är bedrövligt. Att släppa in två typiska Ljungskile-mål (långt inkast och kontring) på de tre första minuterna är oförklarligt bedrövligt. Det FÅR inte hända.

Och tränaren Nanne Bergstrand är inte särskilt imponerad över lagets utveckling sedan avancemanget från superettan hösten 2014. Här har ni hans ord efter matchen i går.

Men som Imad Khalili sa efter matchen: “Det svänger snabbt”.

Ja, det gör ju det.

Från uttåg ur cupen och fiaskostämpel redan innan derbyt mot Djurgården – till bra utgångsläge och hopp om framtiden på bara en halvlek.

Men lika snabbt kan det gå ner igen. Förlust mot Djurgården och mycket av det positiva är puts väck.

Den allra största pressen inför söndagens avslutande gruppspelsmatch ligger ju dock på blåränderna just nu, med tanke på läget i gruppen och att en hel del viktiga spelare missar matchen. Kevin Walker är avstängd, Mathias Ranégie är skadad och en hjärnskakning ser ut att stoppa Marcus Hansson. Lägg till att Kerim Mrabti och Haris Radetinac jobbar på att ta sig tillbaka från långtidsskador.

ANNONS

Sen är det ju så att Syrianska mycket väl kan besegra Ljungskile och det är därför inte bara derbyt som avgör gruppen. Hammarby och Syrianska har just nu fyra poäng, medan Djurgården står på tre. Ljungskile är redan utslaget.

***

Natten till måndagen kom Hammarbys sportchef Mats Jingblad och scoutingansvarig Mikael Hjelmberg hem ifrån en Brasilien-resa.

– Vi har varit där och tittat allmänt på matcher. Vi har följt upp Nanne och Hjelmbergs besök i höstas och vi har tittat för framtiden. Mer konkret är det inte, berättar Jingblad.

Hittade ni något?
– Det finns en del intressanta spelare, men jag ger er inga namn (skratt).

– Den här gången tittade vi mer på den offensiva sidan. Vi känner att vi är en kort i truppen efter Linus (Hallenius, som gick till Helsingborg), men om det blir något nu eller framöver kan jag inte svara på.

– Vi kommer utvärdera det här nu. Vi kom hem i natt, så vi ska utvärdera det med tränarstaben och styrelsen. Oavsett vad ni tror så är det gemensamma beslut som fattas när det gäller vår spelartrupp.

ANNONS

Är någon på väg ut med tanke på utlänningskvoten (max nio utländska spelare i en matchtrupp)?
– Just nu är ingen på väg ut, säger sportchefen.

***

Det var också en väldigt glad Imad Khalili som kom ut i den mixade zonen efter segern och första målet för Hammarby.

– Vi som satt på bänken sa faktiskt innan vi gjorde 2-1: ”Vi hjälper grabbarna inne i paus nu, vi pushar på”. Och det vänder snabbt, istället för att gå in med huvudet ner fick vi in reduceringen. Sen pushade vi på i paus och det gör så att man lyfter sig lite mentalt. Det är inte så lätt när publiken buar. Ni kan själv tänka er, 0-2 mot ett lag från superettan och förlorar man ett motlägg så börjar de bua. Då är det tufft och det är många som gömmer sig och kanske inte vill ha bollen, sa Khalili.

Hur kom det sig att ni inte reagerade negativt på utvisningen, för det är ju i den vevan som ni vänder matchen?
– Det hade varit så negativt redan, det gick inte att komma längre ner. Vi gick in på mitten, jag, Kennedy och Johan, och vi fick till ett bra passningsspel, lugn och trygghet. Sen gör Alex bra aktioner. Det är mycket individuella prestationer som avgör matchen.

ANNONS

Lossnar det för dig nu?
– Jag jobbar på varje dag. Det är svårt för mig att säga att det kommer lossna. Jag kommer jobba på varje dag. Nu gjorde jag första målet och det är en skön känsla. Det har aldrig gått 13 matcher utan att jag gjort mål tidigare. Nu kom det. Jobbar du på varje dag så kommer det. Det handlar om träna, nöta och ha tålamod.

Efter slutsignalen bad Hammarby-supportrarna på läktarna om sånger från två spelare, Alex och Khalili. Imad som var sist ut drog då igång: ”Vi hatar Djurgården”, inför derbyt på söndag.

– Nu ska det inte bli skriverier om sånt också (skratt). Det var faktiskt så att jag skulle sjunga: ”Här kommer hjältarna från Söder”, men kom inte på hur den började och vände mig om till Tim (Markström) för att fråga hur den börjar. ”Vilken?”, svarade han. ”Den Alex inte tog”, sa jag. Då skriker de på läktarna: ”Hata Djurgården” och då var det bara det som kom ut. Jag fick med mig publiken i alla fall, förklarar Khalili med ett leende.

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN HÄR.

ANNONS

***

Nu börjar vi ladda för derbyt på allvar. Grymt!

Twitter: @mpetersson

Mejl: martin.petersson@tv4.se

Publicerad 2016-03-01 kl 08:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto