Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Läget i Häcken-lägret

Allsvenska Bloggen

Det såg ut som vanligt när Häcken genomförde den sista matchförberedande träningen under fredagsförmiddagen.

Först lite uppvärmning med fokus på rörlighet och teknik. Därefter “Engelsk kvadrat” innan allt avslutades med spel elva mot elva på halvplan.

På lördag väntar bortamatch mot Sirius. Tufft såklart. Motståndet ligger fyra i tabellen och stod för en fin insats mot Malmö FF (3-3) senast.

Vad gäller Häckens startelva så mönstrades följande lag på fredagens träning:

4-2-3-1: Peter Abrahamsson – Kari Arkivuo, Rasmus Lindgren, Juhani Ojala, Egzon Binaku – Alexander Faltsetas, Mohammed Abubakari – Nasiru Mohammed, Alexander Farnerud, Daleho Irandust – Chisom Egbuchulam.

ANNONS

Det byttes en del under spelet (3 x 5 minuter). Bland annat testades en offensiv variant med Farnerud och Abubakari bakom en fyra med Mohammed, Irandust, Yasin och Egbuchulam.

De två spelarna som stack ut mest under spelet: Jakob Lindström (aktiv med många fina framspelningar) och Adam Andersson (genombrottsstark från en vänsterbacksposition).

***

Fler saker att plocka med sig från Häcken-lägret:

1. Skadeläget
Paulinho har haft magproblem och tränade inte under fredagen, dock med i matchtruppen. Erik Friberg ställs över helt efter att ha varit krasslig. Jasmin Sudic och Alhassan Kamara är borta med knäproblem sedan tidigare.

2. Kevin Ackermann
Den 16-årige talangen närmar sig sina första allsvenska minuter. Han hade med väldigt stor sannolikhet varit med i truppen mot Jönköpings Södra senast om inte baksida lår hade börjat krångla. Mittfältaren deltog inte fullt ut under fredagens träning utan körde löpning med sjukgymnast med Patrik Ghazarian när resten av gänget spelade elva mot elva. Efter passet betonade tränare Mikael Stahre också att Ackermann inte är redo riktigt än. Men snart så.

ANNONS

3. Ahmed Yasins intåg
Inlånad från AIK fick Ahmed Yasin en drömstart i Häcken. Efter att klubben hade slitit med att få honom spelklar klev han in och gjorde matchens enda mål mot Jönköpings Södra. Han ser dock inte ut att starta mot Sirius.
– Det har varit väldigt få träningar. Han behöver tid för att hamna mer i centrum i ett lag. Vi vet att han är en skicklig fotbollsspelare, det är därför han är här, men han har inte spelat med kontinuitet på ett tag, säger Stahre.
Yasin är självklart tänkt som yttermittfältare. Han själv vill spela till höger medan Stahre verkar vilja ha honom till vänster. Vi får se var han hamnar tillslut.

4. Häckens fina gräsfacit
Två raka gräsmatcher för konstgräslaget Häcken (Jönköpings Södra senast och Sirius nu). Faktum är att de har lyckats bra på det underlaget i år. 0-0 mot AIK, 1-0 mot Kalmar och 1-0 mot Jönköpings Södra. Ett gott omen inför mötet med Sirius.

ANNONS

5. Akta Sirius slutforcering
Stahre betonade en särskild sak inför mötet med Sirius: Uppsala-laget har varit extremt starka i slutet av matcherna. Senast gjorde de 2-3 och 3-3 på Malmö FF under de sista tio minuterna. Innan dess avgjorde de mot AFC Eskilstuna i 74:e samt mot GIF Sundsvall och Halmstad på tilläggstid. Minns också mötet lagen emellan i våras när Christer Gustafsson fastställde slutresultatet till 2-2 efter att klockan hade passerat 90.

6. Lindgren med huvudskydd
Otäck smäll mot Jönköpings Södra senast. Som tur väl var ingen hjärnskakning. Rasmus Lindgren tar dock det säkra före det osäkra och lirar med huvudskydd mot Sirius.

***

Mail: linus.petersson@tv4.se

Twitter: @Linus_Petersson

Publicerad 2017-07-21 18:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto