Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
44v

Djurgården jobbar på Karlström-förlängning - knäkänningar för Radetinac

Nu trummar de allsvenska lagen igång sina försäsonger och under måndagen genomförde Djurgården sitt första träningspass för året, i Vinnarhallen på Bosön.

Jag drog dit och det resulterade i bland annat de här två artiklarna:

 

I morgon publiceras ytterligare en artikel, med fokus på Djurgårdens vänsterbacksposition.

Och varför inte kicka igång den här bloggen igen?

***

13 utespelare var på plats under måndagen. Tre spelare (Jesper Karlström, Kerim Mrabti, Jacob Une Larsson) är i Abu Dhabi med svenska landslaget, Jonas Olsson och Aliou Badji landade i Stockholm under dagen, Othman El Kabir ska bli pappa i dagarna, Tino Kadewere, Mihlali Mayambela och Edward Chilufya (provspelare) ansluter till träningslägret i Sydafrika 16 januari. Haris Radetinac och Kevin Walker körde individuell träning bredvid resten av truppen.

Tränaren Özcan Melkemichel om Walker och Radetinac:

– Det är inga problem med dem. Det handlar om en försiktighetsåtgärd. Haris (som ju varit korsbandsskadad två gånger de senaste åren) har lite problem sitt knä. Det var någonstans runt den sista veckan av serien förra säsongen som han fick känningar. Sen har han hållit igång, kört på med egenträning och så fick han en liten känning igen. Men det ska inte vara någon fara. Förhoppningsvis är han fullt frisk på lägret.

Själva träningen? Rätt bra tempo och många spelare såg ut att vara taggade. Den som utmärkte sig mest är nyförvärvet från Groningen, Hampus Finndell. En kvick och passningsskicklig spelfördelare som har fina offensiva kvaliteter. Även bra fysik för att vara 17 år. Finndell blir spännande att följa framöver. Sågs ju som en jättestor talang när han spelade för Brommapojkarna och att han varit och nosat på Groningens A-lag en tid därefter lär inte ha gjort honom till en sämre spelare. Håll koll på honom!

Andra småpunkter att ta med sig från första träningen:

  • Özcan Melkemichel räknar med att korsbandsskadade Besard Sabovic, 20, är tillbaka först någon gång runt sommaren. Djurgården vill inte stressa tillbaka talangen, som de tror mycket på.
  • Melkemichel om vilken position han först och främst tänker använda nyförvärvet från Jönköpings Södra, Dzenis Kozica, på: “Han kan spela på lite olika positioner. Vi kan använda honom som forward, som tia och han kan säkert spela ute på en kant. Men jag ser honom främst som en central offensiv spelare”

 

Sportchefen Bosse Andersson jobbar vidare på att förlänga mittfältaren Jesper Karlströms kontrakt (går ut i slutet av 2018). Enligt Andersson är intresset ömsesidigt.

– Vi har suttit ner och diskuterat, säger han.

Är det en spelare ni gärna vill ha över en längre tid i Djurgården?
– Ja, det tror jag vi båda är överens om. Jesper är en viktig del i vårt arbete för att långsiktigt vara bra.

***

Martin Petersson
Mejl: martin.petersson@tv4.se
Twitter: @mpetersson

Publicerad 2018-01-08 kl 18:27
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons