Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"Blek Zlatan - MFF oinspirerat"

Headlines Blogg

ENGLANDmirror

Daily Star låter redan på nyhetsettan Uniteds (PSV 1-2) och Citys (Juventus (1-2) CL-förluster breda ut sig, kompletterad med bild på Luke Shaw i plågor efter sitt benbrott och rubriken, ”Manchesters skräckafton”. Förutom att bildmässigt fortsätta vältra sig i Shaws skada även på sportettan, så sätter tidningen José Mourinho i fokus med ännu en bild på Chelsea-tränaren som vore han hämtad ur ”The Shining”. Rubrikens budskap är också ”Yxmannen José”, och syftar på att han väntas peta flera spelare inför kvällens match mot Maccabi Tel Aviv.

The Times lyfter också in ”Manchesters misär” på sin vanligtvis torra nyhetsetta. Tidningen fortsätter med benbrottet på sporten, ”Luke Shaws skräckskada”.

Annons

Daily Telegraph sätter Manchesterlagens förluster i rubrikerna ”Shaws vånda” och ”Euro Blues: Samma gamla vanliga City tagna på sängen av effektivt Juventus”. Inne i tidningen uppger man att Mourinho petar Terry, Ivanovic, Matic och Costa till kvällens match (även om det i vissa fall möjligen handlar om att vila dem).

The Sun håller i alla fall med Daily Telegraph om en Mourinho-yxning: ”JT petas när José mixtrar”. Tidningen har också rubriken ”Stevies vrede mot Diouf”, efter Dioufs uppseendeväckande påhopp, som troligen når fler svenska medier i dag än i går. Den förre Liverpoolanfallaren reagerade på Gerrards hårda dom mot hans attityd i en självbiografi. Som svar uppges Diouf i senegalesisk radio ha sagt ”Gerrard är bara avundsjuk. Vart jag än befinner mig utanför mitt land beundrar man mig, medan han, vart han än åker utanför Liverpool, blir förolämpad”, och kommit med rasismanklagelser, ”Vi såg alla hur han gjorde livet svårt för Mario Balotelli. Jag visste det skulle bli så. Liverpool välkomnar inte svarta spelare, om det inte är engelska. Annars har du ingen chans. Det är allmänt känt, att Gerrard aldrig gillat svarta människor. När jag var i Liverpool visade jag att jag var svart, inte engelsk, och lät mig inte bli trampad på. Under hela tiden jag var där vågade han aldrig titta mig i ögonen”.

Annons

Daily Mirror kallar i feta bokstäver Shaws skada för ”Äckligt”, och tar också upp Gerrard-Diouf-fejden med förklarande rubriken ”Gerrard förnekar Dioufs rasismanklagelser”. Gerrard uppges överväga rättsliga åtgärder.

The Guardian skriver om ”En afton att glömma”, med bilder från Citys och Uniteds förlustmatcher. Däremot har man en egen nyhet i att ”West Hams stadionavtal blir offentligt”, vilket handlar om att detaljerna kring PL-klubbens flytt till olympiska arenan i London inte får hållas hemliga, något som anses kunna kasta skugga över Londons borgmästare Boris Johnson och West Ham.

 

ITALIENtutto

La Gazzetta dello Sport utropar ”Välkommen tillbaka, stora Juve!”, efter Turinklubbens vändning i England (Man City 2-1). Sen fullständigt ramlar meningarna huller om buller. ”Champions League-luften får de svartavita att återfödas. Allegri satte varje drag. Mandzukic mål och Moratas magiska fullträff vände efter Kompanys felaktigt godkände mål. Stark Buffon”. Inför Barças besök på Stadio Olimpico i kväll har tidningen rubriken ”Messi – utomjordingen är i Rom”. MFF:s match får inne i tidningen rubriken ”Mjukstart för PSG – Ibra fick ’sitt’ Malmö i brygga”. Zlatan får tillsammans med fem andra PSG-spelare sjua i betyg, det högsta som delas ut. Högst betyg i MFF får Johan Wiland, 6,5.

Annons

Corriere dello Sport anspelar också på att mästarlaget är tillbaka ”Det här är Juve” i sin huvudrubrik. Tidningen bär också på en annan stor rubrik, ”Maradona på de åtalades bänk. Känslor rörs upp i Napoli”. I går sa Maradona att tillsättandet av Sarri som Napoli-tränare var ett misstag, att man skulle behållit Benítez och att han ser risk för nedflyttningsstrid för hans gamla klubb. CdS menar att ”staden är delade” efter uttalandet, och har sedan en sidorubrik som lyder: ”Från Liedholm till Cruyff, vi går igenom tillfällena då de stora kom tillbaka och splittrade klubbarna i deras hjärta”.

Tuttosport låter ett gigantiskt ”M” inleda ”Magiska Juve!” såväl som ”Mandzukic” och ”Morata”. Liksom övriga italienska tidningar är man noga med att tidigt påpeka att Kompanys mål aldrig skulle godkänts och har även en mindre rubrik om att ”City frös” till is.

Annons

 

SPANIENmarca

Marca radar upp de spanska succéresultaten från tisdagen, Sevilla-Mönchengladbach 3-0, Real Madrid-Sjachtar 4-0 och Galatasaray-Atlético 0-2, till den väldiga rubriken ”Styrkedemonstration” (ungefär). Nedanför noterar tidningen bland annat att ”Cristiano visar ingen nåd mot Sjachtar – hattrick, och åtta mål på två matcher!”. Men man lägger också till att ”skadeproblemen fortsätter, Bale och Ramos på listan”.

Sport har siktet inställt på Barças match i Rom. ”Vi är favoriter att vinna Champions League” bildar rubrik till en leende Luis Enrique. Man vill gärna också ta glansen av Real Madrids storseger med rubriken ”Två straffar i gåva och Bale skadad”.

Mundo Deportivo överraskar positivt med att INTE för tredje dagen i rad ha huvudrubrik om att Messi i kväll spelar sin hundrade CL-match. Fast man har bytt ut det tjatiga greppet mot ett ytterst mediokert ordvits. Rubriken är ”Goliseo”, och på bild finns Suárez, Neymar och Messi, med Colloseum i bakgrunden. Suck. Liksom Sport viftar man bort Real Madrids seger, här med ”Hattrick av Cristiano mot svag motståndare”.

Annons

Estadio Deportivo jublar över Sevillas seger med “Börjar som ledare”, då 3-0-segern mot Mönchengladbach ger förstaplatsen i den kniviga gruppen med Man City och Juventus.

 

FRANKRIKElequipe

L’Equipe menar att ”Paris SG säkert” (Malmö 2-0), och skriver att hemmalaget inte behövde ta i på allvar. Tidningen konstaterar vidare att ”parisarna kunde slagit till ännu hårdare, mot femman i svenskan ligan, som aldrig riktigt hotade”. Inte oväntat ger man Di María högst betyg, en åtta (av tio). Sämst betyg i PSG får Zlatan, en fyra. Wiland får förstås bästa betyget i MFF, en sexa. Lägst MFF-betyg får Rosenberg, Yotún och Carvalho, alla får tre.

Le Parisien har för andra dagen PSG på nyhetsettan. ”Di María charmar Parc des Princess”, sammanfattar man matchen. Vidare skriver tidningen att ”man kan se det som att det svenska laget bara var en aptitretare och att PSG mot en sammansvetsad men föga inspirerad motståndare borde ha förbättrat målskillnaden. För så är det. Men det var ett beslutsamt PSG som arbetade hårt hela matchen”. Le Parisien lägger delvis skulden på den bristande målskörden på ”en blek Zlatan”, och noterar på andra sidan planen att Trapp ”bara behövde göra en räddning”.

Annons

 

TYSKLANDbild

Bild menar att ”Straffidioti förstärker Mönchengladbachs kris”, sedan det tyska laget fått tre straffar emot sig mot Sevilla. Gladare rader då kring Wolfsburgs seger (CSKA Moskva 1-0), ”Draxler sköt ner Moskva”.

Wolfsburger Allegemeine upplåter stort utrymme på nyhetsettan åt ”Draxler slår till”.

Rheinische Post, som har Mönchengladbach i sitt upptagningsområde, konstaterar stilla på sin nyhetsetta att det blev en ”Misslyckad start för Borussia”.

Sport Bild kommer i dag ut med sitt nummer, som braskar på med ”Duellen” i stora bokstäver, med tillägget ”Fyra matcher, fyra segrar” och med förklaringen ”Pep mot Tuchel, de besattas kamp”. Man har också en dubbelpuff på ettan, ”Jubel i Frankfurt: Alex Meier en fotbollsgud” och ”Jubel i Bremen: ståhej kring Pizarro”. Ungefär så.

 

ÖVRIGT

Annons

De Telegraaf (Holland) toppar sin sportdel med ”Comeback att njuta av” efter PSV Eindhovens seger mot Man United. Eindhoven Dagblad skriver om att ”PSV fixade sensationell seger mot Manchester United”.

A Bola (Portugal) utropar ”En magisk Nico” efter Benficas seger (Astana 2-0), och följer upp med en beskrivning av första målet ”Gaitán accelererar och avgör”. Record hyllar också Gaitán och har med ett citat från argentinaren på ettan ”Jag trivs väldigt bra här och det visar sig också på planen”.

 

Publicerad 2015-09-16 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto