Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan kan vilas igen

Headlines Blogg

england

ENGLAND

Tidningen I får för en gång skull vara med i morgonsvepet och dessutom inleda. Så har man också ansträngt sig med sin rubrik om Liverpools bortamatch (Bordeaux 1-1), som ordvitsar kring vinstaden med både kork och flaska: ”Corking finish: Reds bottle it in Bordeaux”.

The Independent fyller, som den brittiska pressen överlag, sina sidor med rugby inför VM. Men en liten notis smyger sig in om José Mourinho. ”Chelseas tränare kan stängas av fem matcher om han fälls för att ha förolämpat lagets läkare”.

Daily Telegraph gör sig lustiga på namnet på Tottenhams matchvinnare Heung-Min Son i gårdagens match (Qarabag 3-1). ”Nice one, Son” (ung “Bra jobbat, grabben”). En annan rubrik sätter ljuset på torsdagens uppgift om att det rasslar till rejält i kassan hos Man Uniteds ägare varje år. ”Vrede över att Glazer-familjen kammar hem 15 miljoner pund”.

Annons

Daily Sport skruvar till den lite ytterligare kring tvåmålsskytten Son med ”Nice won, Son”. Störst rubrik är annars ”Wenger åksjuk”, vilken syftar på Arsenal blev sena hem från Zagreb, vilket i sin tur kan störa uppladdningen inför rivalmötet med Chelsea i morgon. Att tidningen sätter stämpeln ”Exklusivt” på uppgiften om att Man United erbjuder Luke Shaw, som fick benet söndertacklat, terapeuthjälp är så svagt som ”avslöjande” att det knappast ens borde nämnas, men okej då.

Daily Mirror har en ”exklusiv” uppgift som är minst lika intetsägande. ”Ivanovic och Tery nobbar Chelsea” handlar om att de både spelarna är utan kontrakt efter säsongen och möjligen kan byta klubb då. Jaha. Tidningen uppmärksammar också att Shaw kommer att genomgå en andra operation idag.

The Sun drar igång larmklockan efter Champions League-spelet, men inte över de engelska lagens insatser, utan över antalet engelska spelare. ”Bara 9 engelsmän fanns i Champions League-lagens startelvor”. Alltså 9 av 352.

Annons

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport lockar med läsning om Juventus veteranmålvakt. ”Anatomin hos någon som är i en klass för sig” leder fram till huvudrubriken ”Gigi Buffon – Nummer ett”. Tidningen slår fast att det ”utan tvekan är den moderna erans bästa målvakt”, och dissekerar 37-åringen med hjälp av hans pappa och fem experter. En Milan-rubrik är ”Balos metamorfos: Har blivit en mjukis och pratar om kärlek”. GdS uppger också att det blir ”Förändringar i Inter: Fassone lämnar, Zanetti hoppar av och Cordoba återvänder?”italien

Corriere dello Sport skriver i stor stil om ett ”Turbo Napoli” som ”körde över” sina motståndare (Brügge 5-0). Mer från Europa League: ”Lazio, vilken stöld!”, blir rubriken sedan Romlaget åkt på en kvittering i slutminuten (Dynamo Kiev 1-1), och CdS konstaterar att Fiorentina förlorade efter en vändning (Basel 1-2).

Annons

Tuttosport har en förstasida som i stor stil lockar med intervju med Sampdorias färgstarke ordförande Ferrero. Men man skriver också om Juves ”attack ”i två avseenden. Dels ”Ett lag som hela tiden blir mer offensivt, med tre anfallare och Alex Sandro”, och dels ”Perez: ’Jag ska ta tillbaka Morata’, men Marotta vill låsa fast honom”. Med andra ord: Real Madrid planerar att använda en återköpsklausul men att Juve tänker slåss med näbbar och klor för att behålla sin anfallsstjärna.

 

SPANIEN

spanienMarca låter den spanska triumfen i basketens EM-semi nästan helt och hållet ta över ettan. Bland ett par smånotiser om fotboll finns ”Vulkanen Aduriz”, efter anfallarens två mål när Athletic vände i Europa League (Augsburg 3-1).

AS är förstås också helt täckta av basketjubel, men klämmer i botten av förstasidan bland annat in att “Bale blir borta två veckor men kan spela derbyt” (mot Atlético).

Annons

Sport följer upp Rafinhas långtidsskada, dels med att ”kontraktsförlängning väntar” och dels med ”Köp i januari”, sistnämnda om att ”Luis Enrique vill förstärka, Gündogan, Nolito och Denis Suárez på listan”.

Mundo Deportivo rubbar med hashtag (men utan att dra ihop orden…): #Ánimo Rafinha” (ung ”Uppmuntran till Rafinha”). Vidare konstaterar MD bittert vad Sport redan skrev om igår, att ”Nainggolan tidigare skadat Mattiello allvarligt”, samt tittar också mot nyförvärv med ”Barça kan agera i vinterfönstret”.

 

FRANKRIKE

L’Equipe har bara basket (EM-förlusten mot Spanien) och rugby (inför VM-start) på ettan. Fotbollen kan för en gång skull bara återfinnas inne i tidningen. Där står bland annat om Marseilles triumf (Groningen 3-0) under rubriken ”De är unga och de vågar”. En annan EL-rubrik är ”Bordeaux är som blodiglar”, vilket syftar på att man liksom mot PSG sög man sig fast i matchen mot Liverpool, släppte inte taget och fixade så småningom en poäng. L’Equipe ägnar också utrymme åt att statistiskt visa att Thiago Silva är tillbaka i bästa slag i PSG, efter fjolårets mellansäsong.FALKENBERG-GÖTEBORG

Annons

Le Parisien har artikel med rubriken ”Osäkert om Zlatan kan spela mot Reims på lördag”, och påpekar att svensken var angelägen att spela mot Malmö, men gjorde det på sprutor och fortfarande inte är 100 procent, ”vilket kan förklara hans mediokra insats i den senaste matchen”. Zlatan fick alltså ta smärtstillande liksom inför EM-kvalmatchen mot Österrike häromveckan. Anledningen att Zlatan plockades av efter 75 minuter mot MFF var ”för att inte ta någon onödig risk. Inte för skadans skull, för även om den är kraftig så kan den inte bli värre, men för att den kunde orsaka en annan skada”. Tidningen spekulerar sedan vidare i att Blanc kan välja att vila sin 34-årige stjärna i någon av de tre närmaste matcherna; Reims (i morgon), Guingamp eller Nantes.

 

övrigtÖVRIGT

Bild (Tyskland) har på sin nyhetsetta summeringen ”Flyktingdramat: Så hjälper Bundesligaklubbarna till”. Till klubb-för-klubb-genomgången genomgången slår Bild också fast att ”Bundesliga är mästare i hjälp”. Tidningen konstaterar vidare på sporten att det var en ”Sista-minuten-seger för Tuchel” när Dortmund vann i EL (FK Krasnodar 2-1).

Annons

De Telegraaf (Holland) har redan på nyhetsettan rubriken ”Olympique-fans terroriserade stad”, om Marseille-supportrars uppträdande i Groningen.

Glos Wielkopolski (Polen), tidning i Poznan, noterar att Lechs EL-match (Belenenses 0-0) inte bara vara tråkig utan bara sågs av knappt 8 000 åskådare. Det ska vara den lägsta siffra för laget under de fem åren på den ombyggda arenan. Przeglad Sportowy slår fast tidigare uppgifter om att en av anledningarna till den låga publiksiffran är att ultras till klubben uppmanat till bojkott av matchen då Uefa beslutat att en euro från varje biljett denna omgång ska gå till flyktingkrisen.

La Dernière Heure (Belgien) grämer sig med Anderlecht som fick en ”Kvittering i slutminuterna” emot sig (Monaco 1-1). Domen mot Brügge efter storförlusten i Neapel (Napoli 0-5) är hård. ”De blåsvarta blev förlöjligade!”

Annons

Romsdals Budstikke (Norge) visar att norska medier också firar annat än när grannlandet får ”grisebank”. Tidningen jublar förstås åt Moldes överraskande bortatriumf (Fenerbahçe 3-1): ”MFK-bragd i Turkiet”.

 

Publicerad 2015-09-18 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto