Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mourinhos varning: ”Jag petar dem alla”

Headlines Blogg

ENGLAND

CQBTGIPWsAE3YoKDaily Mirror har en ständigt återkommande herre bland rubrikerna: José Mourinho. ”Jag petar dem alla och spelar ungdomarna”, morrar Chelseatränaren som varning till sin underpresterande startelva inför CL-mötet med Porto i kväll (även om det egentligen syftar på om laget inte längre kan slåss om titlar). Lugnare i Arsenal inför mötet med Olympiakos där rubriken bara handlar om att Ospina får chansen att stå i stället för Cech. Mirror uppger vidare att PL-fans planerar protester mot att höga biljettpriser, de högsta i världen (snitt 53,76 pund). En gissning är att sådana protester dessvärre får mager uppslutning.

Annons

CQBXcuXWwAAjuIWThe Sun väljer att leka med Mourinhos namn ”You must win Mour” (”Ni måste vinna mer”) för att symbolisera Chelseatränarens varning. Sedan har någon på tidningen fått ett hjärnsläpp. Eller bara har den mest torra humorn man kan föreställa sig. För till rubriken finns en bild med Fabregas och Diego Costa med sistnämnde som håller upp en hand, samt en pratbubbla med texten ”Kolla, jag övar till och med på att be domaren visa kort”. Hö, hö, liksom. Rubriken för Evertons seger i går kväll (3-2 mot WBA) är mer i klassisk tabloidform, ”Luk good”.

Daily Mail har en trio fotbollsrubriker ”Lukaku hjälte i Evertons thrillerseger”, ”Josés varning till Chelseas stjärnor: Förbättra er eller så spelar jag ungdomarna” samt ”Wenger är den ny Tinkerman”, alltså som vaskar om i startelvan. Men det är Ospinas startplats i målet som är främsta förändring.

Annons

Daily Telegraph lockar med två mindre rubriker: ”Comeback-kungar: Lukakus två mål bakom Evertons uppseendeväckande vändning på Hawthorns” och ”Rooney på djupet: Uniteds lagkapten om poesi, bråk med Ferguson och ånger över röda kort”.

The Times har liksom de andra morgontidningarna mycket rugby-VM i fokus. Men lite Mourinho får plats. ”Mourinho påstår att endast tre av hans spelare är ’återkommande vinnare”.

Liverpool Echo blickar framåt, mot helgens Merseyside-derby och har bland annat rubriken ”Jamie Carragher: Everton är ’favoriter’ mot Liverpool”.

 

ITALIEN

prima_pagina_xlLa Gazzetta dello Sport stannar i Inter och Milans debacle i helgen. ”Milano, så motigt”, och har tränarna i fokus med påpekanden som ”Mancini får kritik för trebackslinjen” och ”Miha får kritik för både defensiva och offensiva brister”. En annan rubrik lockar med läsning om succélaget och nya serieledaren Fiorentina, ”Från Souza till Kuba: fyra steg till att göra Florens till huvudstad”. Förutom Souza och Kuba, nämns Borja och Kalinic.

Annons

Corriere dello Sport har också vänt blickarna mot det lilaklädda ledarlaget. ”Viola, därför kan man tro på det”. Till detta har man bild från supportrarnas hjältevälkomnande när laget kom från Milano, samt frågan ”Och fotbollen frågar sig: kan scudetton-vinnaren bli en överraskning?”. Champions League närmar sig tidningen med ”Salah leder Roma”, vilket syftar på att mycket vilar på egyptierns axlar mot Bate, med Dzeko och Totti borta. Morgondagens CL-match med italiensk doft får ungefärliga rubriken ”Juve upp till bevis med förändringar”, med tillägget ”Cuadrado och Morata tillbaka i startelvan mot Sevilla”.

Tuttosport menar att ”Det gamla gardet tar Juventus hand” för att leda dem framåt i ”den svåraste stunden den här säsongen”, och har bild på Buffon och backlinjen. Samtidigt varnar tidningen för att Sevillas anfallare Llorente ”vill visa Juventus ledning att man gjorde fel när man sålde honom”*. Lite hånfullt har man också rubriken ”Mister Bee och Milan, vilken fars”.

Annons
*Det har under morgonen kommit fram att Llorente missar matchen.

 

SPANIEN

CQBnhWoWEAA4BsZMarca har ett annorlunda fokus – ett avslöjande om mutor inom tennis. Bara ett par smärre fotbollsnotiser i marginalen syns, som inför Porto-Chelsea, eller med spanska ögon Casillas-Mourinho, ”Den mest eftersökta hälsningen i Europa”. Något utrymme inför morgondagens MFF-Real Madrid finns inte. På nätet fortsätter dock diskussionerna om målsnåla Real Madrid. ”Det behövs målskyttar”, är en rubrik efter gårdagens stora analys av Cristiano Ronaldos måltorka. Tillägget är ”Bara fyra spelare har gjort mål” och jämförelsen med förra året samma tid är sju.

AS har fokus på Mourinho versus Casillas. “Jag hälsar på honom före och efter matchen. Inga mer frågor”. Det var svaret på frågan som en spansk journalist inte ens hann ställa under gårdagens presskonferens med Chelseatränaren. Tidningen har också en intervju med Markus Rosenberg inför Malmö FF-Real Madrid. Rubriken lyder: “Jag har redan gjort mål på Real Madrid i Champions League”.  I intervjun kommenterar han bland annat skadorna i Real Madrid med “Det är bra för oss. Ju fler Madridspelare som är borta desto bättre”. Och så får MFF-kaptenen förstås jämföra Zlatan med Cristiano Ronaldo. “Kanske är Cristiano svårast att stoppa. Han spelar med sådan fart. Om man kollar på PSG-MFF i första omgången så skapade Zlatan många chanser, men åter, jag tror Cristiano kommer att ge oss större problem”.

Annons

Sport lämnar i Messi frånvaro över ansvaret till Neymar och Suárez inför Bayer Leverkusen-matchen med rubriken ”Nu är det er tur”, och påpekar nöjt att duon svarade för 17 mål under förra säsongens CL. Man ser också fram emot Porto-Chelsea. ”Casillas-Mou: den infekterade rivaliteten är serverad”. Ungefär så.

Mundo Deportivo menar också att det för Barça i kväll handlar om ”Att vinna utan Messi”. Tidningen skriver vidare att ”Lucho planerar för 4-4-2 med bara Neymar och Suárez på topp”. Lucho är alltså smeknamnet på Luis Enrique.

 

FRANKRIKE

CQCLQzhXAAAIFnjL’Equipe drar till med dramatiska ”Undantagstillstånd” inför Lyons match mot Valencia i kväll, och lägger till att ”efter en turbulent start på säsongen måste Lyon absolut vinna i kväll”. Ord och inga visor.

Le Progès, regionaltidningen kring Lyon, konstaterar stort på nyhetsettan att ”Lyon är redan under press”.

Annons

Le Parisien har fokus på ett skadefritt PSG som möter Sjachtar i morgon, men som också på nätet har en uppmaning till sina läsare: att med hashtagen #IbraBirthdayLeParisien skicka videohälsningar till svensken, som fyller 34 år den 3 oktober. De tre bästa kommer att läggas upp på tidningens hemsida.

 

ÖVRIGT

wdiagBild (Tyskland) fortsätter att analysera Lewandowski. Efter att häromdagen kartlagt hans ”raketfötter” är det nu dags för ”Lewandowskis målzoner avslöjade”, något som till och med får det uppmärksammade vänsterhörnet på tidningens förstasida. ”Avslöjandet” är alltså var anfallaren är farligast.

A Bola (Portugal) har ett helt annat fokus än engelska och spanska medier kring Mourinho och hans match mot Porto. ”Blödig Mourinho”, har uppföljningen ”emotionellt besök på Dragãos museum”, alltså Portos arenamuseum, något förstås Portotidningen O Jogo också uppmärksammar: ”Dragão får Mourinho att mjukna”.

Annons

Jutarnji (Kroatien) har citat från Dinamo Zagrebs tränare Zoran Mamic i rubrikerna, inför tuffa bortamötet med Bayern München, ”Jag kommer inte att parkera bussen framför eget mål!”.

 

Publicerad 2015-09-29 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto