Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppmaningen: ”Pensionera Zlatan”

Headlines Blogg

ENGLAND

aaa1The Independent uppmärksammar liksom de flesta engelska morgontidningar Skottlands bittra uttåg ur rugby-VM störst, men rubriken ”Wijnaldum gör fyra mål när Newcastle krossar Norwich med 6-2 och lämnar jumboplatsen”, förklarar med all tydlighet söndagens stora snackis i den engelska fotbollsvärlden. Som för att kompensera för det gigantiska rugbyutrymmet på ettan, klämmer man in två små fotbollsrubriker till: ”Tim Sherwood – Villa-tränaren lovar att ’dö vid sitt svärd’” och ”Arsène Wenger – Arsenal-tränaren lovar att gå på offensiven mot Bayern”.

The Sun har förstås också med Wijnaldums och Newcastles målfest, men gör saftigast rubrik på en Bayern München-omskrivning av ”baying for blood” (”ute efter blod”): ”Bayern for blood”. På det följer ”Vidal: vi är de nye oslagbara”, med syftning på Arsenals ”Invincibles”-årgång från 2003/2004. Irlands landslagsstjärna och WBA-spelaren James McClean är på nytt rubrikernas man. ”McClean orsakar en storm”. Tidningen noterar att förbundet ska granska bråket efter slutsignalen mot Sunderland, då McClean hånade sin förra klubbs fans, att han fått ta emot hot via social medier samt att han på nytt kommer att vägra att bära en Poppy, vallmoblomma som många engelska lag bär som en hyllning till stupade engelska soldater i samband med Hågkomstens dag.

Annons

Daily Mirror binder samman kontrasterna i Skottlands ”Vånda” i rugby-VM med Newcastles ”Extas” i Premier League, men kastar också ett öga mot Spanien. ”Villa på alerten sedan Moyes fått höra ’Stick iväg’ från fansen”. Real Sociedad-tränaren har tidigare pekats ut som ersättare till Tim Sherwood, och ett snabbt uppbrott från San Sebastan kan bli aktuellt efter ännu en förlust för Real Sociedad.

Daily Telegraph ägnar sin fotbollsetta åt ”McClarens underverk”, som Newcastlespelarna för en gång skull får känna sig som efter säsongens första triumf.

The Guardian har dock dagens finaste story. Gary Neville och Ryan Giggs har köpt ett börshus för lyxrenovering till hotell. Men det har ockuperats av hemlösa – och fått Nevilles välsignelse. Inte bara för några dagar, utan för hela vintern.

 

ITALIEN

Annons

aaaa2La Gazzetta dello Sport skriver om att ”gräma sig”. För det är vad både Inter och Juventus gör efter förlorade poäng i Derby d’Italia, som slutade 0-0. ”Ett resultat som inte gör någon glad”, skriver tidningen vidare. Söderut konstaterar man att Higuaín hade ”show” när Napoli vann stormöte (2-1 mot Fiorentina). Gazzettan kan förstås inte heller låta bli att kommentera playofflottningen med ett : ”Sverige-Danmark, men utan biscotto”, det vill säga utan möjlighet till uppgjord match. För här glömmer man minsann inte EM 2004 (och U21EM i år).

Corriere dello Sport har överrubriken ”Två stor kamper: Fiorentina förlorade slaget men kvar i topp”. Det leder fram till två stora rubriker. ”Här kommer Napoli!”, med tillägget ”Insigne och Higuaín avgörande igen, toppen allt närmare”, samt ”Juves vrede”, med tillägget ”Khedira sumpar chansen till 1-0”. En intilliggande krönika bär namnet ”Låt oss applådera Napoli och Frosinone”. Sistnämnda slog Sampdoria med 2-0 och klättrade upp ovanför nedflyttningsstrecket.

Annons

Tuttosport har den positiva tolkningen ”Juve, nu är ni med” efter San Siro-matchen. Man pekar på att de vitsvarta ”var närmast segern” och menar att ”Allegri kan nu börja operation klättring”, tillbaka till toppen, alltså.

Il Mattino, Neapeltidningen, känner däremot redan att ”toppen är nära”, och låter Napolisegern mot Fiorentina ta stor plats på nyhetsettan under rubriken ”Napolis dröm”. Förstås utan att jinxa med att nämna ordet scudetto.

 

SPANIEN

aaa3Marca är framme vid tisdag med bild på Cavani med sitt bössfirande och rubriken ”Duell med Madrid”. Men tidningen påpekar att det inte bara är stora CL-mötet med PSG denna ”nyckelvecka”, utan också med serieledaren Celta Vigo. Marca summerar också skadeläget i Real med ”Ramos spelar i Paris, Modric kan resa med men Pepe och James stannar hemma”. En intressant uppföljning på det, och på alla skador i laget, är ”Truppen röstar för ett omklädningsrumsförbud för doktor Olmo”, som är klubbläkaren och som uppgetts stå ordförande Florentino Pérez nära. I en sidorubrik uppmärksammas Celta Vigos seger i det oväntade toppmötet (2-1 mot Villarreal) med ”Nolito och Orellana – vilken duo!”.

Annons

AS låter en viss Zlatan Ibrahimovic titta ut från förstasidan. ”Vi vet vad som krävs för att besegra dem”, är PSG-svenskens ”utmaning”, som AS skriver, till Real Madrid. Tidningen tillägger också att ”Ramos är tillbaka för att stoppa svensken”. Rubriken ”Griezmann superstar”, sammanfattar Atléticos seger (2-0 mot Real Sociedad).

Mundo Deportivo klär framsidan med en stor Neymar och en liten CL-buckla, samt rubriken ”Euro-Neymar”. MD ser en blivande CL-mästare framför sig men för nu handlar det om att brasilianaren ”med ett mål passerar Ronaldinhos 14 mål i turneringen och manar till lugn över kontraktsförlängning som verkar given”.

Sport lockar med en exklusiv intervju med Neymars pappa som säger att ”Neymar är supernöjd med att vara i Barça, vilket är dagens huvudrubrik. Men vad skådar ögat? Sport skriver om något som inte är superpositivt för Barça. ”Ter Stegen står, och Bravo är inte nöjd”.

Annons

Super Deporte uppger att ”Valencia kontaktat Real Madrid om Tjerysjev”, den ryske anfallaren. Enligt tidningen vill Valencia köpa 24-åringen i januari.

 

FRANKRIKE

aaaa4L’Equipe har….volleyboll i fokus på ettan (herrarna vann EM). En fotbollsnotis smyger sig in. ”Ostoppbara Nice”. Anförda av Hatem Ben Arfa har OGC Nice nu fyra raka segrar med 17 gjorda mål. Liksom Ben Arfa är Zlatan Ibrahimovic med i veckans lag i L’Equipe. Från PSG-sjukstuga rapporteras att Marco Verratti kommer att vara spelklar till Real Madrid-matchen, liksom Angel di Maria. För målvakten Kevin Trapp och David Luiz väntas beslut nära inpå matchen.

Le Parisien drar på en nostalgiintervju med David Ginola och Daniel Bravo, som på sin tid i PSG också mötte Real Madrid och vann. Och där finns en viss irritation mot ett gammalt Zlatan-uttalande. ”Till skillnad från vad Zlatan sagt, så har det funnits flera stora perioder i PSG:s historia”, påpekar Bravo. Ginola tar över: ”Han har sagt att han inte menade så. När jag gav honom bucklan för bäste spelare 2013 så sa han ’David, jag respekterar dig verkligen. Jag har alltid kollat in dig och jag är ledsen om jag sårat’. Han sa allt det på engelska. Det gjorde mig glad. Men hans första uttalande, det sårade. Det finns alltför många spelare som inte kan historien och bakgrunden i den klubb de spelar för”.

Annons

 

TYSKLAND

aaaa5Bild menar att Hannover borde skämmas över segern i Köln, som kom efter ”Årets handsbedrägeri”. Det var Leon Andreasen som styrde in matchens enda mål med armen, men domarna missade att dansken använde armen. Sedan kan Bild bara inte få nog av Klopp och följer upp lördagens 0-0 premiär mot Tottenham med ”Klopp får Liverpool att sätta löprekord”. Man noterar att Liverpoolspelarna sprang 116 km i matchen och svarade för 640 sprints (ska dock vara 614), mer än i någon match under Brendan Rodgers den här säsongen.

Kicker lockar har en bild på en sammanbiten Tuchel under rubriken ”Reformatorn”, vilket handlar om hur Dortmundtränaren förändrat klubben efter Klopp. Tidingen har också en intervju med Arsenals Per Mertesacker inför CL-mötet med FC Bayern. ”Efter två förluster står vi inför en av de största utmaningar man kan ha som klubb”, menar den tyske backen. Där finns även ett Bayern-fokus med rubriken ”I ögonhöjd med Real och Barça”, att det är på den nivån de tyska mästarna befinner sig.

Annons

 

ÖVRIGT

aaaaa6Ekstrabladet (Danmark) har redan på nyhetsettan en bild på Zlatans ryggtavla och rubriken ”Ekstrabladets uppdrag till landslaget: Pensionera Zlatan”. En anspelning på att det kan vara slutspelat i landslaget för 34-åringen om Sverige inte tar sig till EM. Budskapet täcker sedan hela sportettan. Där puffar man också för krönikor av både en dansk och en svensk (Aftonbladets Simon Bank). Inne i tidningen finns uppslaget ”Olsens ödestimma” och så ännu en svenskfokusering, en lagbild med landslaget och spelarinfo till stora rubriken ”Flytta på er, vi ska till Frankrike”.

Algemeen Dagblad (Holland) hyllar Simon Gustafson som ”den store mannen” bakom Feyenoords storseger (5-2 mot Heerenveen). Han får tillsammans med tremålsskytten Dirk Kujt 8 av 10 i betyg, och tidningen uppmärksammar hans blygsamhet efter segern, varpå svensken svarar ”Jag firar här i stället”, och pekar på hjärtat. Gustafson, vars succé bara fortsätter, svarade för ett mål och tre assist.

Annons

Fotomaç (Turkiet) gör en sällan besviken med sina ettor. Och de är ofta lättförståeliga även för en icke-turkisktalande. För budskapet med de stora rubrikerna ”Vantastic” och bild på Fenerbahçes segerskytt Van Persie, respektive ”Quaresmatik” och bild på Besiktas segerskytt Ricardo Quaresma bryter igenom de flesta språkbarriärer.

Publicerad 2015-10-19 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto