Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

PSG-drömmen: Cristiano i stället för Zlatan

Headlines Blogg

ENGLAND

b5The Sun gör budskapet från engelska fotbollsförbundet i tabloid form: ”Håll tyst, José”, med tillägget ”…och håll tyst i ett år”. Förbundet står nämligen fast vid att Chelseatränaren stängs av en match om han far ut i fler domarsågningar. Någon som tror att han kommer att vara tyst? Redan efter matchen mot Aston Villa senast, med straffet hängande över sig, sa Mourinho sarkastiskt att domaren inte var ”naiv och svag”. En tydlig känga till förbundet som lät just orden ”naiv och svag” passera från Wenger. Räkna med att de kommer att blir standardord i provokatören Mous vokabulär framöver.

b1Daily Mirror har mer Chelsea och mer Mourinho. ”Varning för Hazard” (som förstås blir fyndigare på engelska där ”hazard” betyder ”fara”). ”José vägrar garantera playmakern en plats, samtidigt som stjärnan lajkar en länk om en flytt till Real Madrid”, förtydligar problemen. Situationen i Chelsea är dock en mild bris jämfört med de i Leeds United. Under stämpeln ”exklusivt” skriver Mirror att Leeds ägaren Cellino, som i går både sparkade Uwe Rösler och själv blev diskvalificerad av fotbollsligan på grund av skattebrott, vill stanna kvar i Leeds och tänker överklaga sitt straff.

Annons

Daily Mail lockar med ”Orkar du inte med José längre? Den här intervjun kanske får dig att ändra uppfattningen”. Den porträtteras som tidningens egen, men fanns i sin helhet i Irish Times i lördags… I intervjun uttrycker Mourinho sin ensamhet och beklagar sig över en ”gamkultur” i England, att folk genast tenderar att cirkla över den som har problem, att det inte finns tålamod i fotbollen.

The Times låter Mourinho och hans nemesis Wenger broderligt dela lika stort utrymme i två små notiser ovanför rugby-VM. ”Mourinhos mantra – det är fortfarande möjligt för Chelsea att vinna fyra pokaler” och ”Wengers erkännande – Arsenal tog för lättvindigt på motståndarna i Champions League” bildar rubriker inför lagens CL-matcher i kväll.

 

ITALIEN

b2La Gazzetta dello Sport har kartlagt målstatistiken i Serie A geografiskt, och konstaterar inne i tidningen att ”Centrala och södra Italien leder mot norr med 53-26. Varken exempelvis Juventus, Milan eller Inter är efter åtta omgångar ännu uppe i dubbla siffror. Inför Romas CL-möte med Bayer Leverkusen konstaterar Gazzettan att Roma spelar för att ha en chans att at sig vidare från gruppspelet samt att Dzeko är tillbaka.

Annons

Corriere dello Sport slå ihop namnen på formstarka Napolistjärnorna Higuaín och Insigne till rubriken ”HiguaINsigne”, där ”insigne” på italienska betyder ”storslagen”. Man lägger till att det är scudetto-potential i Napolispelarna och gör en djärv jämförelse: ”De har gjort 12 mål på 8 matcher – bättre än när Maradona och Careca firade triumfer i Italien”. En annan rubrik är att ”Thorir vrider upp temperaturen på Inter: Vi köper mer”. Enligt tidningen är Bellarabi och Feghouli i kikaren.

Tuttosport slår sig för Juventusbröstet med ”Buffons stolthet: Vem säger att vi är slut?”, en varning för att avskriva målvaktens gäng.

 

SPANIEN

b3Marca målar upp en bild av PSG-Real Madrid i ett fotomontage med Cristiano Ronaldo vänd mot Verratti, Di Mara, Zlatan och Cavani. Till det har man rubriken. ”Ensam mot faran”, och konstaterar att ”efter Bales skada är BBC reducerad till Cristiano”. Vidare påpekar Marca att Real Madrid är utan Carvajal, Pepe, James och Benzema medan ”PSG har med alla sina tjärnor”.

Annons

AS bär på det nedslående budskapet ”Bale sönder”. Man försöka finna någon slags tröst i skadeeländet med att ”Real reser med Modric och Ramos till Paris”.

Mundo Deportivo har rubriken ”Ett öga på Bate”, där sistnämnda också passar bra in på bilden på Neymar med keps då ordet också kan betyda det. Tidningen synar Barça-laget med att ”Ter Stegen står i mål och att Mascherano är tillbaka i startelvan”. I en liten notis skrivs också att ”Barça spionerar på Van Persie på torsdag”.

Sport har uppmaningen ”Ta det inte lugnt, Neymar”, vilket följs upp av ”Barça behöver vinna för att förstaplatsen inte ska vara i fara”. Man noterar också att ”Uefa vill straffa Barça”. Orsaken är de flaggor som används av katalanska nationalister som förekom på senaste CL-matchen på Camp Nou. Sport tar också närmast hånfullt upp ”Bale, den evigt skadade”.

Annons

 

FRANKRIKE

b4L’Equipe lockar inför PSG-Real Madrid stort med en intervju med Ancelotti, som tränat båda klubbarna. Naturligtvis dyker Zlatan Ibrahimovics och Cristiano Ronaldos namn upp. Han prisar dem bägge men säger på tal om sin relation till Cristiano att ”jag kan inte säga att jag har ett lika starka band till honom som till Zlatan”. Om sin egen tränarframtid påpekar Ancelotti att han ”inte lockas av” att ta över en klubb mitt säsongen, men håller alla dörrar öppna. Utom till italienska landslaget. ”Det är inte rätt tillfälle”.

Le Parisien tar tillfället i akt att under rubriken ”Mellan dröm och verklighet” lyfta en flytt för Cristiano Ronaldo till PSG. Tidningen skriver att ”PSG drömmer om att ersätta Zlatan Ibrahimovic med Cristiano Ronaldo som galjonsfigur för projektet” i sommar, och ställer sig frågan ”Är seklets transfers möjlig?” Summa summarum kommer Le Parisien fram till att en övergång inte är utesluten men svår. Priset, som skulle landa på drygt 100 miljoner euro, är dock inget av problemen. Agüero och Neymar pekas ut som möjliga alternativ, om ett försök med Cristiano Ronaldo skulle misslyckas.

Annons

RMC Sport har via programmet Luis Attaque sedan i går kväll en omröstning om Zlatan Ibrahimovic. Bakgrunden är Sébastien Squillaci hårda ord till Zlatan, då han bland annat ilsket sa att svensken borde ”visa mer respekt”. Frågan Luis Attaque ställer är därför: ”Är Zlatan alltför arrogant?”. Så här långt har knappt 1 500 svarat. 69 procent har valt ”ja” och 31 ”nej”.

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) frågar sig ”Är Bayern sexigt nog för Guardiola?”, sedan den spanske tränaren sagt att han inte, likt Wenger i Arsenal, kan tänka sig att stanna 20 år i en och samma klubb. Guardiolas kontrakt med Bayern går ut efter säsongen. Mer Bayern. Bild förlitar sig till Transfermarkt för att slå fast att det blivit en ”Miljonexplosion på Bayern-spelarnas värde”. Exempel: Thomas Müller från 55 till 75 miljoner euro och Robert Lewndowski från 50 till 70 miljoner euro. David Alaba är med sina 45 miljoner euro den högst värderade backen i världen. Om man nu vill tro Transfermarkt.

Annons

De Telegraaf (Holland) har i dag ett helt uppslag om Feyenoords svenska stjärnskott Simon Gustafson, som handlar om draghjälp från Owe Kindvall, Henrik Larsson och John Guidetti bakom den 20-årige mittfältarens val av just Feyenoord. ”Det hjälpte att John via U21-landslaget berättade fantastiska saker om Feyenoord”, säger klubbens sportchef Martin van Geel.

BT (Danmark) lyfter det stora intresset inför EM-playoffmatchen mot Sverige. Rubriken är ”DBU: Vi kunde sålt 80 000 biljetter”. Det är en avrundning från ett citat från en representant för det danska fotbollsförbundet som spekulerar i att man kunde ha sålt ut Parken (38 000) två gånger om.

 

Publicerad 2015-10-20 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto