Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Scudetto? Nej du, damen”

Headlines Blogg

ENGLAND

CScM8YZWUAAmuT8The Independent är en av få tidningar som hann få med Man Uniteds skrällförlust på Old Trafford i ligacupen (0-0 FT, 1-3 efter str mot Middlesbrough). Dessutom med en smart rubrik, ”Reds missed”, som förstås syftar på de missade straffarna. Men den har också en dubbelmening i ”saknad”, som får en att misstänka ett verk i smyg av en United-supporter på redaktionen.

Daily Telegraph domineras av en jubelbild på Liverpoolspelare efter första segern under nye tränaren (1-0 mot Bournemouth) till orden ”Glädje för Klopp”. Men det tidningen slår på stort för är ”Platini exklusivt”, en intervju med avstängde Uefa-basen. Bakom den fortsatta rubriken ”Sanningen om utbetalningen på 1,3 miljoner pund”, finns bedyrande från Platini att allt gått helt lagligt till. Han understryker också att han inte ger upp kampen om ordförandeskapet i Fifa. ”I all ödmjukhet: jag är den bäste att leda världsfotbollen”. Platini gör också en något udda liknelse”Det känns som att vara en riddare på medeltiden, framför ett slott. Jag försöker ta mig in för att ta fotbollen tillbaka, men i stället så får jag brinnande olja hälld på mig”. Blatters (senare tillbakavisade) citat till nyhetsbyrån Tass om att VM 2018 var överenskommet för Ryssland före omröstning, får starka reaktioner i England. Inte minst med tanke på att England var kandidat till att arrangera. ”Vi vill ha våra 21 miljoner pund tillbaka för riggade VM 2018, säger förbundsbasen Dyke”, skriver Telegraph, och ger det hela ansenligt utrymme på nyhetsettan.

Annons

The Times tar det ett steg längre och ger skandalen den allra fetaste rubriken på nyhetsettan, ”Hemlig Fifa-uppgörelse krossade Englands ansökan”. Och på sportettan fyller man på med ”Qatar-beslutet var en fransk komplott, säger Blatter”.

The Sun sätter Dyke-rubriken ”Vi vill ha våra pengar tillbaka”, och driver med hela Fifa-situationen genom bilder på Blatter i poser som representerar apan som inte ser, hör eller talar.

Daily Mirror samlar Dykes Fifa-kritik i ”Korrumperade i 40 år” i stor stil och jublar med Liverpool i ”Klopp klockar in första segern och tar sikte på Wembley” (ungefär). Dessutom noterar tidningen att ”Mourinho KOMMER att sitta på tränarstolen” under lördagens match mot Liverpool. Ett beslut om en eventuell avstängning dröjer. En liten mjukar story är hämtad från ett BBC-program, där förre Man United-profilen Gary Neville frågade sin gamla lagkamrat Paul Scholes att spela för Salford United, som de är delägare i. ”Jag är fet som fan”, blev det förfärade svaret, som fick Gary att brista ut i skratt (videoklipp här).

Annons

Läs även Peter Hyllmans blogg om ligacupresultaten.

 

ITALIEN

b2La Gazzetta dello Sport konstaterar att ”Roma flyger, Juve faller”. För huvudstadslaget vann (3-1 mot Udinese) medan mästarna fick stryk (0-1 mot Sassuolo), och för jämförelsen skull lägger GdS till att ”De rödgula är i ligatopp, elva poäng före de svartvita”. Juve-tränaren Allegri dundrar ”Ansvarstagande saknades – hos alla. Nu är det ritiro som gäller fram till lördag”. Det innebär att laget drar sig undan och samlas på någon plats med bara fokus på gruppen. Inne i tidningen finns också Juve-rubriken ”Scudetto? Nej du, damen”. I titelkampen noterar Gazzettan på ettan också att ”Napoli och Fiorentina är skoningslösa”. Lagen slog i ordning Palermo (med 2-0) och Verona (med 2-0).

Corriere dello Sport väljer att göra sin liknelse på två andra lag än Gazzettan. ”Milan reser sig, Lazio halkar”, efter Milanolagets seger (1-0 mot Chievo) och Romlagets förlust (1-2 mot Atalanta). Men största rubriken är på två vinnare ”Roma och Napoli – ja!”. Tidningen noterar även gårdagens tränarskifte i Serie A: ”Donadoni i Bologna, Delio Rossi sparkad”.

Annons

Tuttosport utropar ”Hallå där, Allegri, är det här Juve?, och summerar missmodigt läget med ”knockout i Sassuolo, titeln är långt borta”.

 

SPANIEN

b3Marca drar på en intervju med Di María under rubriken ”Jag ville aldrig lämna” Madrid och ger kanske också igen för gammal (fransk) ost . För bilden är mot en bakgrund av PSG-symboler (även om det visserligen var till Man United argentinaren först flyttade), och franska tidningar körde hårt på Cristiano Ronaldo-till-PSG inför klubbarnas möte förra gången. PSG och Real möts igen i CL nästa vecka.

AS har en kladdig förstasida med ”Blatter anklagar Platini för att ha provocerat fram Fifa-gate” och citat rörigt utspridda mot tråkig bild på Fifa-basen. Det finns lite utrymme för Silly Season också: ”Bayern vill ha Carvajal”.

Sport försöker liva upp Barcelonas svaga cupinsats mot division 3-motstånd (0-0 mot Villanovense) med rubriken ”Spänning för reserverna”. Men domen är också hård. Ett ”tråkigt och karaktärslöst Barça”, skriver Sport. På annan plats jublar man åt att ”Mascherano spelar El Clásico” efter reducerad avstängning, samt hävdar att ”Isco vill ge sig av” från Real Madrid. Chelsea, Arsenal och Man United uppges intresserade. Det finns mer om England, för Sport noterar Uniteds förlust som en vinst för basken Karanka, Middlesbroughs tränare, över Van Gaal.

Annons

Mundo Deportivo borstar av sig Barças svaga resultat med rubriken ”En cup-’light’, och lägger tonvikten på ettan helt vid Mascherano. ”Med Jefe” (argentinarens smeknamn) syftar förstå på att Masherano spelar El Clásico.

 

FRANKRIKE

b4L’Equipe verkar nästan ta vara på en dag utan stora Mourinho-rubriker i England, med att själva kasta sig ut i hårt angrepp på portugisen. Med uppfälld krage och slutna ögon tar Chelseatränaren plats på framsidan till rubriken ”Skammen”. Tidningen skriver sedan om en säsong med ”sportsliga bakslag med sitt lag och olämpliga utspel”. Man spekulerar vidare i framtida adress och avvisar Monaco-ryktet som ”ogrundat”, noterar Bayern München som en möjlig destination (hmm…), Inter som en troligare och PSG som Mourinhos val nummer ett.

Le Parisien har den lilla märkliga rubriken ”PSG-bussens små hemligheter” på förstasidan. Ja, man har alltså gjort en kartläggning av spelarbussen. Den kostar 750 000 euro, är 15 meter lång och har 44 platser med gott om benutrymme, om någon undrade. Tidningen dissar också rapporter om att Mourinho kan byta sida av Engelska kanalen. ”Mourinho till PSG? Portugisen har knappast varit längre bort”. Tidningen menar att PSG tidigare visat intresse för Chelseatränaren, men spekulerar i att hans aggressiva stil och schismer med stjärnspelare som Casillas och Hazard fått PSG att rynka på näsan. Och med tanke på Mourinhos iskalla relation med Cristiano Ronaldo, PSG prioritet nummer ett, så tycker Le Parisien sig ha fog för rubriken.

Annons

RMC hade en intervju med Mino ”30-klubbar-vill-ha-Zlatan” i går kväll, som Fotbollskanalen skrev om då. Agenten uteslöt inte en fortsättning i PSG, men det verkar RMC:s läsare på hemsidan göra. På frågan om PSG borde förlänga kontraktet som går ut i sommar har 83 procent svarat ”nej”, 17 procent ”ja”.

 

TYSKLAND

b5Bild beskriver Dortmunds storseger i cupen (7-1 mot Paderborn) som att ”Tuchel gav Effe en rejäl omgång”. Effe är förstås nye Paderborn-tränaren Stefan Effenberg, som får en citatrubrik i ”Jag får ta en lärdom med mig från det här”. Tidningen skriver också om ”Pep-poker”. Det syftar på SportBilds uppgifter att Guardiola bara vill förlänga med ett år, om alls (ett sabbatsår är också aktuellt), men FC Bayern vill planera för lång tid. Tidningen ställer sig därför frågan hur klubben ska agera, acceptera ett år till eller leta ersättare?

Annons

Kicker har en annan cupmatch i fokus, Mönchengladbachs seger (2-0 mot Schalke), som får rubriken ”Schubert skickade ut Schalke”. Man synar också ”Peps perfekta Bayern” som är ”I en klass för sig”, om nu någon missat det. Veckans intervju är med mannen-med-det-korta-namnet Sokratis Papastathopoulos, som blommat ut i Dortmund. Citatrubriken inne i tidningen är ”Jag behöver känna mig viktig”.

 

ÖVRIGT

b6Lancenet (Brasilien) lät Fluminense gå in i nattens cupdrabbning med Palmeiras med en framsida som är värd att uppmärksamma, även om den kom mitt under onsdagen, svensk tid. ”Uppoffringar och mod” var uppmaningen, och hela ettan omgjord efter krigsfilmen ”Only the brave”. Palmeiras gick i natt ändå till final efter straffar.

Le Matin (Schweiz) drar liksom Daily Telegraph stort på en exklusiv intervju med Michel Platini. Uefa-basen, som dragits med i Blatters fall men ställer upp i Fifa-ordförandevalet, ger sig visst inte, ”Jag kämpar hela vägen”.

Annons

De Telegraaf (Holland) har ”Feyenoord i segeryra” och jublande spelare på tidningens förstasida efter seger på ett självmål i slutminuten mot ärkerivalen (1-0 mot Ajax).

Publicerad 2015-10-29 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto