POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Marca: ”Utan fruktan för Ibra”

ENGLANDuntitled

 The Guardian menar att ”Chelsea ger Mourinho sitt stöd men säger att tiden håller på att rinna ut” (vad hände med att Mourinho skulle få sparken efter förlust mot Liverpool?). Två PL-matcher redovisas också. Den ene är Evertons seger (6-2 mot Sunderland) till bild på Koné med Lukakus sko på knäet och rubriken ”Koné sätter glans på seger mot Sunderland” (fritt översatt). Den andre är om Southamptons seger (2-0 mot Bournemouth) och rubriken ”Saints marscherar på – Pellés stenhårda nick säkrar seger i sydkustderbyt”.

Daily Express skriver om ”Romans vånda”, hur Chelseaägaren funderar på hur han ska göra med den där Mourinho. I en notis nämns att Kompany anser det vara ”ett skämt” att Man City riskerar att ställas till svars för att fansen buat Uefas hymn. ”Det finns inget heligt med Uefas hymn”, säger Citys lagkapten. Passa dig, Vincent! Cityfansen lär för övrigt begå samma fruktansvärda brott i Sevilla i morgon.

Daily Mirror har som fetast rubrik att BBC Sports Gary Richardson berättade under söndagen, att en kompis, kompis berättat en sak: ”Jag förlorar hellre än vinner för Mourinho”. För det är vad hans kompis ska ha hört en tjurig Chelseaspelare yttra. Tidningen gör på annan plats om ”Wham, bam, thank you, mam” till ”Wham, bam, Angry Sam. Sunderlands nye tränare Sam Allardyce var, inte så överraskande, mycket missnöjd med insatsen i storförlusten mot Everton.

Daily Mail går på samma exakt samma rubrik om Mirror. Neil Ashton, ofta med många gissningar men också med vissa känningar i Chelsea, skriver vidare att Mourinho har problem i relationen med flera nyckelspelare och att Hazard inte vill bli kvar efter säsongen om Mourinho också är det.

Läs även Peter Hyllmans blogg med bl a veckans PL-elva

 

ITALIEN

sLa Gazzetta dello Sport har rubriken ”Mitt Milan är här” efter ännu en seger för det tidigare krislaget (3-1 mot Lazio). En ordvits går förlorad i översättningen. ”Miha” (efter Milantränaren Mihajlovic) i stället för ”Mia” (Mitt). ”Fem poäng från toppen”, påpekar Gazzettan nöjt (fast det är ingen ursäkt för att laget spelar i vad som ser ut som badbyxor). Fiorentina (4-1 mot Frosinone) och Napoli (0-0 mot Genoa) samsas under ”Fyra mål i en halvlek” samt ”Napoli bromsade och förbannade” (det syditalienska laget ville haft en straff). På annan håll uppmärksammas också att ”Det stormar kring Tavecchio”, fotbollsförbundets ordförande, efter hans antisemitiska och homofobiska yttranden, som Fotbollskanalen skrev om igår.

Corriere dello Sport tar också upp Tavecchios uttalande, och har en intilliggande krönika med rubriken ”Oacceptabla ord”. Milans tredje raka triumf ges den ganska platta rubriken ”Super Milan”. Även CdS slår ihop Fiorentinas och Napolis matcher, här med ”Viola är etta, Napoli är förbannade”. På ettan finns också ”Juve satsar allt på Cuadrado”. Det syftar på att han får en plats i startelvan i Champions League i veckan och att de svartvita vill köpa loss colombianen från Chelsea.

Tuttosport har stort fokus på mannen mellan stolparna. Juventus stolpar, förstås. ”Buffon har skapat rättning i ledet”, menar tidningen, och skriver vidare en superlång ingress om att veteranen ”numera inte bara är kapten och ledare, utan också en referenspunkt”, och pekar på hans ord mot de egna spelare efter förlusten mot Sassuolo, och hans uttalande om att senaste segern var till fansen.

Läs även Lorenzo Medicis blogg om Inters seger

 

SPANIEN

dMarca låter en argsint Zlatan möta läsarna och målar till synes upp honom som djävulen själv. ”Utan fruktan för Ibra”, lyder rubriken. Ovanför bilden och den stora rubriken understryker Marca att ”De vita är inte rädda för den store svensken”. Så det så. Och det bara fortsätter i underrubriken. ”Benítez vet hur man stoppar honom” och ”Han har inte vunnit och ej heller gjort mål i Madrid” (jinx!!). Marca lägger också till att ”Anfallaren, som två gånger fanns i Real Madrids sökljus, hade velat bära den vita tröjan”, och avslutar med att ”i morgon är han tillbaka för att reta upp Bernabéu.

AS tittar på det egna laget i stället. ”Jesés ögonblick”, skriver man inför Real Madrid-PSG. Tidningen menar att ”Den egenfostrade spelaren ’sparkar in dörren’ och tar sig in i startelvan på egna meriter”. Ovanför Jesé finns en mindre rubrik om ett annat CL-möte. ”Atlético landar i ett Astana i -11 grader”. AS lägger missnöjt till ”Sju timmar och en kvart i flyg för att spela en Europamatch”.

Sport menar under rubriken ”Nej till Bernabéu för Messi” att argentinaren till slut fått kasta in handduken i kampen mot klockan att komma tillbaka från skada i tid till El Clásico. Sport skriver att tränare Luis Enrique nu kör vidare på 4-4-2, som mot Getafe i helgen.

Mundo Deportivo har bild på hela det där Barça-gänget som ”Bad om ursäkt” efter sitt Halloween-skämt mitt under Getafes presskonferens (se Fotbollskanalen i går). Fetaste rubriken är dock ungefär ”Se upp”. För MD menar att ”Barça hittat pressen och kontrollen i spelet som gav dem trippeln”, och lägger till att ”Neymar och Suárez med sina 17 mål utgör den mest målhungriga duon i ligan”.

Estadio Deportivo använder efter Real Betis tredje raka hemmaförlust (1-3 mot Athletic) ordspråket ”När det regnar så öser det ner”, eller kanske med en vanligare svensk liknelse ”En olycka kommer sällan ensam”.

 

FRANKRIKE

 

asdL’Equipe menar att ”Mycket står på spel för Blanc”, att ”PSG-tränaren, som har åtta månader kvar på kontraktet, genomgår ett viktigt test i Madrid i morgon kväll. Ledningen studerar andra namn till nästa säsong”. L’Equipe kommer inne i tidningen till samma slutsats som Le Parisien förra veckan: om PSG byter tränare så är det inte till Mourinho. I stället skriver man att profiler som Guardiola, Wenger och Simeone intresserar, men det är osäkert om intresset är besvarat, varför det finns en chans att Blanc kan klamra sig kvar. L’Equipe skriver vidare att Remi Garde, ex-Lyon, väntas presenteras som jumbon Aston Villas nye tränare redan under i dag.

Le Parisien försöker driva upp intresset för Real Madrid-PSG med intervjuer med en rad utländska fotbollsprofiler under rubriken ”Europa ryser redan…”. Ian Wright, Arsenallegendaren, sätter Zlatan i fokus. ”Jag var besviken på Zlatans insats i första mötet. Jag förväntar mig en reaktion. Han var så odisciplinerad i både spel och placering då, att han inte påverkade matchen alls. En spelare som han måste spela en avgörande betydelse. Och för att kunna göra det måste han vara innanför motståndarens straffområde”. Paolo Rossi, Italiens VM-hjälte 1982, säger ”Jag gillar Ibrahimovic men siffrorna visar att han ofta har svårt med motstånd på hans egen nivå. Det här är hans sista chans att bryta trenden och vinna den där pokalen. Men jag ser ett sammansvetsat PSG där gruppen är viktigare i år. Kollektivet går före individualisterna”.

Téléfoot, det stora fotbollsprogrammet i TF1, uppgav i söndagens sändning att enligt deras källor så ”kan Mourinho få sparken under landslagsuppehållet”, alltså i mitten av november. Liknande uppgift hade ESPN på kvällen. Det för osökt tankarna på Chelseas förtroendevotum och den genomsnittliga längden tränare överlever sådant, som Daily Telegraph presenterade och Headlines skrev om för ett tag sedan.

 

TYSKLAND

gsBild skrämmer Dortmundfans med ”Aubameyang i Barças sikte”. Tidningen noterar att den spanska toppklubbens sportchef Braida var på plats när Dortmund spelade i lördags (3-1 mot Werder Bremen). Tidningen påpekar att ryktena pågått en längre tid och att det inte är första gången Barça scoutar Aubameyang, ”men nu var det chefen personligen” som var där. Bild har också hängt upp sig på ett vredesutbrott mot domaren från forne förbundskaptenen Rudi Völler, numera sportchef i Bayer Leverkusen, i matchen mot Wolfsburg (1-2). ”Det gick artigt till”, menar Völler.

Kicker lämnar lite oväntat Tyskland på framsidan och har i stället ”Cristiano Ronaldo”. Ja, rubriken är också hans namn. Tidningen utlovar ”Den stora intervjun om hans liv”, som verkar baserad på dokumentären som släpps i dagarna, och där portugisen bland annat säger ”I mina ögon är jag den bäste”, vilket uppmärksammades i spanska medier under söndagen. Bayern Münchens Artur Vidal tar också plats på förstasidan under rubriken ”Varför krigaren är så trött”.

Läs även Adam Nilssons blogg om Oscar Wendt

 

ÖVRIGT

hgfdDe Telegraaf (Holland) uppger att ”RVP flyger ut”, att det är slutspelat i landslaget då ”förbundskapten Blind inte längre tycker att landslagets främste målskytt genom alla tider behövs längre” (50 mål på 101 landskamper). Däremot ”får Sneijder och Robben stanna”. En trupp inför stundande vänskapsmatcher ska presenteras i dag.

Ekstrabladet (Danmark) menar att Bendtner är ”Kryptisk om framtiden”. Anfallaren, som ska leda Danmark mot Sverige i EM-playoff om två veckor, fick spela senaste ligamatchen för Wolfsburg, men han svarade svävande om sin klubbsituation, som ofta innebär att nöta bänk.

Olé (Argentina) firar Carlos Tevez och Boca Juniors över hela ettan, till rubriken ”Folkets mästare”. Det blev i natt, svensk tid, säkrad ligatitel (efter 1-0 mot Tigre) – bilder från TV4.

Publicerad 2015-11-02 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto