POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Spola tillbaka svenskarna i Öresund"

ENGLAND

Daily Telegraph inleder ännu en dag av emotionella sportsidor inför England-Frankrike. ”Världen ser på”, är rubriken som är satt mot en bakgrund av Wembleys läktare, och med uppföljande raderna ”Hodgson: Det här ingen vanlig match. Vi måste visa att terrorismen inte kan vinna”. En mindre rubrik är ”Irländska ögon ler”, om att grannlandet är EM-klart efter måndagskvällens triumf (2-0 mot Bosnien). Inne bland sportsidorna har Telegraph exklusiv-stämplat uppgiften att Aston Villa vill värva Charlie Austin från QPR för åtta miljoner pund i januari.

untitledDaily Mirror gör som Daily Telegraph i går – har den franska nationalsången Marseljäsens text utskriven över hela sportettan. Publiken uppmuntras att sjunga den. Tidningen skriver också att åskådare som efter terrorattacken inte vill gå på matchen utlovas pengarna tillbaka, men att förbundet i stället upplevt ett tryck efter biljetter. Sammanlagt är drygt 70 000 sålda.

The Sun (vänster) har också orden till Marseljäsen samt i stor stil ”Vive Le Football” skrivet på sportettan. Men även nyhetsettan täcks helt av matchen, ur ett säkerhetsperspektiv. ”Englands försvarare” är den feta rubriken, till beväpnade poliser mot bakgrund hämtad från Wembley. I ingressen uppges just att ”beväpnad polis för första gången bevakar Englandsmatch” samt att ”5 000 soldater är på stand-by”.

Daily Star använder också sin nyhetsetta åt matchen, och skriver i mycket, mycket tabloid stil ”Balls to terror”, ungefär ”Åt helskotta med terrorn”, och fyller på med ”Wills och 90 000 andra trotsa Isis”. Wills är alltså Prins William. På sportettan har man ”Står starka”, och bild på det engelska landslaget, samt underrubriken ”Rooney levererar trotsigt budskap”.

The Times syftar på samma budskap från landslagskaptenen men har rubriken ”Rooney: Vi står enade mot terror”.

The Guardian använder de ord som franske stjärnan Lassana Diarra skrev i ett meddelande efter att ha förlorat sin kusin i terrordådet, och som förbundskapten Dider Deschamps upprepade i går: ”I sport finns ingen hudfärg, ingen religion, alla är välkomna”.

Läs även Peter Hyllmans blogg Glädje och sång måste förbi EM:s melodi”.

 

ITALIENCT-ETArXIAAfP33

La Gazzetta dello Sport (höger) är redan framme vid helgens ligaomgång. ”Juve-Milan – en allt-eller-inget-match”. I fokus är de båda lagens utsatta tränare, Allegri respektive Mihajlovic. ”Supermatchen som kan betyda en vändpunkt”, understryker GdS. Landslagets match mot Rumänien har också ett tränarfokus, ”Conte öppnar för förlängning”. Man tar också notis om matchen i London. ”Frankrike är tillbaka och på Wembley sjunger man Marseljäsen”.

Corriere dello Sport slår på trumman för kamp mot terrorismen även genom Italien-Rumänien. ”Conte: Låt oss besegra rädslan”, lyder rubriken, som följs upp av att vänskapsmatchen ”också är ett svar på terrorismens barbari: vi låter oss inte skrämmas”. Tidningen noterar vidare att ”Balotelli behöver opereras, blir borta nästan två månader” och att ”Milan tittar på alternativ på transfermarknaden”. Rubriken ”Lavezzi, nu är Barça också med”, är egentligen bara en uppföljning av vad som redan stod i katalanska tidningar i går, att Juve (och Inter) får konkurrens om PSG-anfallaren.

Tuttosport går in på skilda målsättningar för tunga Juvepjäserna Elkann och Marotta, och levererar uppmaningen: ”Kom överens”. Den förstnämnda har talat om scudetto, den andre om tredjeplatsen.

Läs även Lorenzo Medicis blogg om Montella och Sampdoria.

 

SPANIEN

g1711_801d3293993c0f729c9211ee8de0e205Marca (vänster) konstaterar ”Inställt” över hela framsidan, med tillägget ”På grund av attentatsrisk”. Vad man syftar på är förstås Belgien-Spanien, som skulle spelats i Bryssel i dag, men i går kväll blev stoppad efter den pågående terroristjakten i landet efter Parisdåden. Över tidningsnamnet finns annars Wembleybågen upplyst i trikolorens färger, och orden ”Marseljäsen ska ljuda, Wembley mot fanatism”. Sedan håller Marca också ett öga på El Clásico om fyra dagar med rubriken ”BBC laddar om”, som syftar på att anfallstrion Bale, Benzema och Cristiano är tillbaka i spel tillsammans för första gången på 63 dagar.

AS har även de ”Inställt” som huvudrubrik, och skriver vidare att det spanska landslaget nu reser hem tidigt på morgonen. Anslående på ettan är annars en bild på barbröstad och poserande Cristiano Ronaldo och rubriken ”Cistiano visar musklerna”.

Sport, som inte hunnit få med det inställda mötet i Belgien innan pressläggning, har allt fokus på en liten men ack så viktig lirare. ”Messi redo för spel”. Argentinaren tränade för fullt i går. Tidningen vidhåller också att Barcelona har första tjing på Lavezzi, men både PSG och spelarens agent ger Barça 15 dagar på sig att bestämma sig.

Mundo Deportivo har som Marca och AS också ”Inställd” om Belgien-Spanien skrivet över hela förstasidan. Liksom Marca noterar man också att ”Hela Wembley ska ska sjunga Marseljäsen” samt att Messi är tillbaka i full träning med övriga laget.

 

FRANKRIKEquoti

L’Equipe (höger) har bokstavligt och bildligt handen på hjärtat på sin framsida, samt första orden ur Marseljäsen, ”Framåt, fosterlandets barn”. Till detta kan man läsa att ”England lovat ett minnesvärt välkomnande till ett Frankrike fortfarande i chock efter terroristattacken 13 november”. Det noteras inne i tidningen också att nationalsångerna spelas i omvänd ordning är brukligt är, det vill säga hemmalagets först. En annan rubrik inne i tidningen är ”England ställer om till fransk tid”. Man ägnar också en sida åt Danmark-Sverige, med bland annat en intervju med Daniel Wass. ”Ärligt talat trodde jag vi skulle göra en bättre match i lördags. Vi lät oss bli dominerade, men vårt mål förändrar mycket”, menar dansken.

Le Parisien ställer sig frågan ”Ställs de två kommande omgångarna in?”. Efter möten under måndagen, väntas besked i dag eller på onsdag.

France Football lindar in ett tungt budskap i en lättsam form. ”Pappa, tar du med mig på en EM-match?”, står det i pratbubblan från en tecknad pojke till sin bekymrade pappa. Det finns ett EM-säkerhetstema i veckans nummer av tidningen, som kommer ut i handeln på onsdag. En annan rubrik är ”Därför förlänger Blanc med PSG”. På det temat spinner France Football senare vidare i tidningen kring den potentiella tränarkarusell som väntar. Och någonstans mitt i dessa spekulationer placerar man Cristiano Ronaldo. ”För en sak är säker: portugisen kommer nästa säsong inte att spela för en klubb som tränas av Mourinho, Benítez eller utan tvekan heller Van Gaal. FF har också bett läsarna utse 2000-talets snyggaste mål i Ligue 1. Zlatan Ibrahimovics klackmål mot Bastia 2013 hamnade först på en delad fjärdeplats (8 procent). Vann gjorde Gourcuffs mål mot PSG 2009 (20 procent).

Läs även Jonas Hanssons blogg om Ligue 1 bästa talanger.


DANMARK

tm29Ekstrabladet (vänster) uppmanar till ”Folkfest, tack” över hela sportettan. Där finns samtidigt en helt annan typ av uppmaning längst ned på sidan. ”Låt oss visa omvärlden vad fotbollen kan i svåra tider – och skicka en tydlig signal till mörkermännen”. Det går igen i en krönika som avslutas med ”Men viktigast av allt: låt oss nu visa dårarna i IS hur vi har en fotbollsfest i Parken. Roligast blir det med en seger – och gärna över Sverige”. Det påpekas också att ”Självfallet är Danmark bra nog att spola tillbaka svenskarna i Öresund”, trots att det är många frågetecken som behöver rätas utFörsta uppslaget i tidningen har rubriken ”Han har aldrig gjort mål i Parken”, och handlar om Christian Eriksen. Tidningen sätter också någon slags formbetyg på spelarna och landar då på sammanlagt 41-40 i svensk favör.

BT tycks ha fått några egna citat från förbundskapten Morten Olsen, om att svenskarna, med Hamrén, sagt att det skulle vara en”katastrof” för Danmark att inte gå vidare. Nu mot bakgrund av den första matchen. ”Efteråt sa de att de var det bästa laget. Det hänger ju inte riktigt ihop. Ska vi lägga det här på hyllan? Jag orkar inte med det här ordkäbblandet”, säger Olsen.

TV2 ger plats åt sin expert Morten Bisgaard, som vill se förändringar i den danska startelva. ”Nicolai Jörgensen och Pierre-Emile Höjbjerg bör enligt min mening starta i stället för Vktor Fischer och Thomas Khalenberg”.

Politiken menar att Danmark får lite mer att spela för efter Irlands EM-avancemang i går kväll, för ”Danmark kommer att hamna i tredje seedningsgrupp vid playoffseger mot Sverige”. Bosnien var högre seedat än Danmark.

Läs även Olof Lundhs blogg och Andréas Sundbergs blogg inför Danmark-Sverige.

 

ÖVRIGTverdensgang_sporten-20151117_000_00_00_001

VG (Norge, höger) har faktiskt helt fokus på Danmark-Sverige på sportettan. Morten Olsen och Erik Hamrén blickar allvarsamt ut från en framsida i svartvitt till textraderna ”Mer pressad än på länge” om Olsen och ”Hans jobb står på spel” om Hamrén. Inne i tidningen finns matchrubriken ”Det blir tufft att vara svensk i Danmark”. Annars handlar det fortsatt mycket om Norges fiasko, som summeras med ”Massiv kritik mot Högmos val – men han har fortsatt stöd av folket”. 22 miljoner norska kronor beräknas den missade EM-platsen kosta.

Bild (Tyskland) har citat från Joachim Löw på förstasidan, ”I dag spelar vi för vår frihet”. Tyskland möter Holland i en vänskapslandskamp. Tidningen har en intervju med förbundskaptenen.

La Dernière Heure (Belgien) låter som väntat jakten på terrorister i landet dominera förstasida, men här finns också beskedet att ”Belgien-Spanien är inställd!”.

Irish Times (Irland) konstaterar att ”Hjälten Walters säkrar Irlands EM-dröm” efter segern mot Bosnien i Dublin.

A Bola (Portugal) tycks kliniskt rensad från allt vad terrorism och sport heter på ettan. Bland de många rubrikerna av nationellt intresse märks även en liten med potential till större ringar på vattnet, ”Chelsea ute efter Rúben Neves”.

Läs även Adam Nilssons blogg om tyska landslagets talande tystnad.

Publicerad 2015-11-17 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto