Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

”Skattkista väntar Pep i City”

ENGLAND

ANNONS

untitledDaily Mirror ser det nya kinesiska delägandet i Manchester City som en möjlighet att få Guardiola. Rubriken ”Peps skattkista” tar avstamp både i att rekordpengar finns för att locka den nuvarande Bayern-tränaren och sedan till spelarköp. Liksom Daily Star hävdar Mirror att lokalrivalen Man United är ute efter Dortmunds målspruta Aubameyang. Störst rubrik efter gårdagskvällens ligacupkvartsfinal    er får Everton (2-0 mot Middlesbrough), ”Blues Brothers har siktet inställt på Wembley”, vilket syftar på målskyttarna Deulofeu och Lukaku.

The Sun sammanfattar den kinesiska investeringen i City med ”Kerching Bejing”, samt en enarmad bandit med tre Messi. The Sun menar att med 265 miljoner pund så är nu ”Messi, Pogba och Neymar realistiska måltavlor”.

The Times har en jublande Kevin De Bruyne efter Citys ligacupseger (4-1 mot Hull) som enda fotbollsinslag på sportettan. Men inne bland sportsidorna skriver man att ”Chelsea säkra på att slå Tottenham”, vilket inte handlar om en för sen inför-matchen-artikel, utan om temporär hemvist på Wembley medan egna arenan byggs om. Times uppger nu att Chelsea betalar mer (15 miljoner/år), stannar längre (tre år) och nobbar idén om att dela Wembley med Spurs.

ANNONS

Daily Telegraph tycks dra en referens till T’Paus 80-talshit med rubriken ”China in their hands” som beskrivning av Citys potential. Och då snackar vi inte ligacupsegrar. Tidningen lockar också med en intervju med Liverpoolspelaren Lallana, som prisar Klopp.

 

ITALIEN

1La Gazzetta dello Sport slår sig för sitt italienska bröst med rubriken ”Den italienska återfödelsen”, vilket syftar på att Serie A ”uppskattas och underhåller”. GdS fortsätter med den nationalistiska hyllningen i ”Napoli, Fiorentina och Sassuolo de mest eleganta lagen, Inter och Juve de mest solida – den italienska fotbollen är full av nyheter och vacker att beundra”. Från gårdagens cupspel är huvudrubriken ”Bonaventura räddar Milan – men svettigt mot Crotone”. Det blev 3-1 efter förlängning. Torinos Pontus Jansson får förresten medelbetyget 6 av 10 i sin comeback efter skada (4-1 mot Cesena).

ANNONS

Corriere dello Sport skrev i går att Higuaín var ”världens bästa anfallare”. I dag fortsätter man på inslagen väg med att lyfta fram Mancinis åsikt, ”Higuaín är som Messi”, som syftar på att Intertränaren ser honom som ”lika avgörande för Napoli som Higuaíns landsman för Barça”. Mancini ger också tre anledningar till att Inter fortfarande kan slåss om scudetton, ”traditionen, arbetet och rätten att drömma”. På förstasidan uppmärksammar CdS också Romafansens ironiska hälsning till sina spelarna vid träningsanläggningen i går, ”Smaklig lunch, kaniner” och 50 kg morötter, samt en ”Juventusinvasion på Olimpico”, då 10 000 svartvita fans väntas till matchen mot Lazio på fredag.

Tuttosport har lite oväntat en enorm leende sportchef från AC Milan på sportettan. Men förklaringen finns i hånfulla rubriken ”Sagoberättaren”. Det Tuttosport retat upp sig på är att Galliani sagt ”att Juve inte dominerat senaste fem åren”. Ett så upprörande uttalande att Tuttosport känner sig tvungna att även spalta upp titlarna Juve vunnit under dessa år.

ANNONS

 

SPANIEN

2Marca slänger ut en Spanienkarta i form av en gräsplan, sprider ut platser för cupmatcher och sätter rubriken ”Rysarnas afton” (ungefär). Man hyllar cupen med att påpeka att det handlar om ”Ligans giganter mot de blygsammas mod”.

AS följer i Marcas fotspår genom att i dag uppmärksamma tvivlen kring en viss colombians position under Benítez. ”James reser med avbytarna”, är rubriken. Den syftar på att ”han är den ende ur startelvan mot Barça som spelar mot Cadiz i kväll”.

Sport påpekar att ”De är inte till salu”, med bild på anfallstrion Suárez, Neymar och Messi till utköpsklausulerna 200 miljoner euro, 190 milj euro respektive 250 milj euro. Enligt tidningen är ”rivalerna ute efter stjärnorna för att försvaga Barça”, och ”City och PSG drömmer om Messi, Real Madrid och United om Neymar”. Men det stannar där.

ANNONS

Mundo Deportivo ser i stället till spelare som Barça är intresserade av, nio unga stjärnor man håller koll på. Och så radar man upp namnen: Bazoer, Weigl, Stones, Tielemans, Laporte, Bernadeschi, Touré, Guedes och Vrsaljko. Liksom Sport uppger MD att Barca kommer till cupspel i kväll (mot Villanovense) utan Messi. Anledningen till att stjärnan, som tidigare varit skadad, inte kommer till spel tycks oklar.

Faro de Vigo ger anledning att tro att Guidetti får en ny chans på topp i startelvan i kvällens cupmöte borta mot Almeria. Svensken satte inga starka avtryck senast, men Faro de Vigo skriver att ”Guidetti vore det naturliga valet, då han behöver fler minuter och Aspas kan sparas till ligamötet med Real Betis”.

La Voz de Galicia skriver också att Guidetti får ”andra chansen”. Tidningen menar att svensken ”tagit till sig Celtaandan från första dagen, men måste visa sin kapacitet på planen”.

ANNONS

El Confidencial menar att ”Benzema frustrerar Real Madrid-ledningen, men en försäljning blir till reapris”. Tidningen påpekar att Real Madrid kunde sålt fransmannen för 60 miljoner euro, kanske till och med 80 i somras, men med ett straff i sexvideoskandalen hängande över sig och av allt att döma utanför EM-truppen, så kan Real Madrid inte få i närheten av de summorna. Man lägger ändå till att fransmannens ”framtid är långt från Bernabéu”.

 

FRANKRIKE

3L’Equipe menar att ”Angers släckte stjärnorna”, efter sin fina insats mot överlägsna serieledarna (0-0 mot PSG). Lucas, som för kvällen ersatte Zlatan i startelvan, fick bara 3 av 10 i betyg. Cavani, som för kvällen fick Zlatans plats på topp, fick 5. Trapp och Thiago Silva får högst betyget i PSG med 7.

Le Parisien påpekar att det blev ”Slut på segerraden” för PSG. För i och med det oavgjorda resultatet bröts segersviten på nio raka matcher. Även i Le Parisien får Lucas det lägsta spelarbetyget i huvudstadslaget, 3 av 10.

ANNONS

 

TYSKLAND

4Bild får med ”Otäcka olyckan i Bundesligan” på tidningens förstasida. Tidningen har bilder på Frankfurtspelaren Johannes Flums sargade knä (en fraktur – det ser ut som ett stort hål vänsterknäet) efter en kollision på träningen. Bild frågar sig i en rubrik, ”Kommer han någonsin att kunna spela igen?”. Bild har också en intervju med gamle målvaktsprofilen Jens Lehmann med citatrubriken ”För ligan vore det bäst om Pep gav sig av…”.

SportBild, som kommer ut med sitt veckonummer i dag, har rubriken ”Är det sant? Ännu mer pengar till Bayern!”. Det syftar på att storklubben kräver ännu mer pengar för tv-rättigheter. Det finns också en intervju med klubbens nya stjärnskott Coman. ”Jag vill bli den nye Ribéry”, säger fransmannen. Veckans grepp kommer i kölvattnet på ”Hummels-krisen”, Dortmunds lagkaptenen som fått utstå så mycket kritik. ”Så bra är ligans 18 lagkaptener”. Ett annat ligagrepp är ”Faran från kurvan: alla klubbar och dess ultras”.

ANNONS
Publicerad 2015-12-02 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto