Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ödesdag för Mourinho – som är aktuell för Real?

ENGLAND

ANNONS

EnglandDaily Telegraph ser slutet komma för José Mourinho. ”Vid brytpunkten”, är rubriken till en stor bild på Chelseatränaren med nedsänkt huvud. Enligt tidningen är Hiddink och Ancelotti favoriter att bli interimtränare fram till sommaren, då målet är Guardiola, Simeone eller Conte. Även Koeman och Emery nämns. Tidningen skriver att det skulle kosta Chelsea ungefär tio miljoner pund att sparka Mourinho.

Daily Mail hävdar däremot att det kostar Chelsea drygt 40 miljoner pund att sparka portugisen. Men inte bara det. Enligt tidningen kommer klubben i dag att hålla ett extrainsatt styrelsemöte för att diskutera Mourinhos framtid.

Daily Star har rubriken ”Du kan inte köpa dig ur problemen”, bild på Mourinho som tar sig för pannan och fet ”exklusiv”-vinjett. Tidningen uppger att Abramovitj inte är beredd att ge tränaren några pengar att spendera. Vilket ju känns ganska så rimligt om han är på väg att sparka honom…

ANNONS

The Guardian menar att ”Det är Chelseas spelare som har rätt att känna sig förrådda”. Krönikören Daniel Taylor vänder på Mourinhos uttalande efter Leicester-matchen, och menar att Mourinho anklagar spelarna offentligt och inte skyddar dem som han brukade.

The Sun skriver om ”Blue murder” (ungefär att opponera sig högljutt), att Chelseaspelare är i luven med både Mourinho och varandra. Man kompletterar ämnet med ”Red Hell”, som handlar om ”Revolt när Unitedspelare ifrågasätter Van Gaals taktik”. Man hävdar också (i en extrem illa underbyggd artikel) att ”Messi och Neymar är i fokus för en kamp mellan City och United värd en miljard pund”. City vill ha Messi, United vill ha Neymar. Man lägger till att ”spelare som Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Thomas Müller, Paul Pogba och tränare som Pep Guardiola och Carlo Ancelotti, kan också slängas in i kampen”. Bara så där.

ANNONS

Läs även Peter Hyllmans blogg om att utöka Premier League.

 

ITALIENItalien

La Gazzetta dello Sport toppar med en intervju med Sepp Blatter under stora rubriken ”Jag är inte djävulen”. Citaten på förstasidan är ”Även min familj har attackerats, mitt barnbarn har utsatts för mobbing i skolan” och ”Platini? Han är hederlig men har något emot mig”. Gårdagskvällens cupspel finns i rubriken ”Inter TREmenda”, vilket betyder ”Inter fantastiskt”, men blir lite mer effektfullt med syftning på målskörden (3-0 mot Cagliari). Sensationslaget Alessandria får också välförtjänt rubrik, ”Vilket mirakel av Alessandria – de gjorde Genua bleka” (2-1). Till detta konstaterar GdS ”Lega Pro-lag i kvartsfinal för första gången på 31 år”.

Corriere dello Sport ser ”Show och överraskning” i Inter och Alessandria och summerar den med ”En verklig cup”. Tidningen kastar sig också in i tränarkarusellen med start i Milan: ”Mihajlovic är ensam, Tassotti gör sig redo”. CdS poängterar att Mihajlovic ”hänger på en skör tråd”. Sedan är det ner till Rom: ”Pioli bort i jul, Lazio satsar på Trap”.

ANNONS

Tuttosport närmar sig dagens stundade cupderby i Turin med bild på arenan och rubriken ”Alla är här!”. Man presenterar mötet mellan Juventus och Torino som ”en cupmatch för historien och för äran” (rimmar på italienska: ”..per la storia e per la gloria”). Tuttosport ser också tidigare målsnåla Inter med nya ögon. ”Nu är det champagne-Inter – Cagliari asfalterade: 3-0”.

 

SPANIEN

SpanienMarca går ganska dramatiskt fram med stor bild på reservlagstränaren Zinedine Zidane och rubriken ”Förberedd”. Alltså för att ta över efter Benítez, eller som Marca uttrycker sig ”redo att ta på sig den stora vita utmaningen”, även om ”det inte tilltalar honom att ta över mitt under säsongen”. Man lägger längre ned till att ”Florentino fortsätter ge Benítez sitt stöd…för nu”.

AS kör också på Zidane-spåret. Enligt tidningen har fransmannen ”sagt till sina vänner att han vill stanna med reservlaget, men är redo om det behövs”.

ANNONS

El Confidencial har den något invecklade rubriken ”Mourinho och tre ruttna äpplena (nu två) för att återvända till Real Madrid”. Enligt tidningen ses Zidane som en möjlig nödlösning, men att ordförande Pérez vill ha Mourinho. Äpplena? Mourinho påstås vid tillfälle ha sagt till Pérez att det fanns tre ruttna äpplen i truppen, vilket ska ha syftat på Casillas, Sergio Ramos och Cristiano Ronaldo.

Sport har rubriken ”Neymar söker ett mirakel” och har en bild med brasilianaren på motionscykel, och lägger till att ”spelaren jobbar hårt på hotellets gym för att kunna spela finalen”. Det är klubblags-VM och söndag det. Man bryr sig inte ens om att ta notis om att en semifinal ska vinnas först (Guangzhou Evergrande).

Mundo Deportivo har ett annat fokus och tar upp både fredagens motståndare från Kina och River Plate, en förväntade finalmotståndaren. Men här finns också Neymar – in på bara kroppen. ”Här är Neymars tatueringar och vad de betyder”, lyder rubriken till flera bilder på brasilianarens överkropp.

ANNONS

Läs även Emelie Ölander blogg om Barça kontra Arsenal.

 

FRANKRIKE
FrankrikeL’Equipe menar att ”Real röstar på Zidane”, och följer pedagogisk nit upp det i ”Med ett Real Madrid som sviker kan Rafael Benítez snabbt få sparken. Hans ersättare då är ZZ, reservlagets tränare”. Tidningen skriver vidare att ”Zidane på bänken är en gammal dröm Pérez haft. Den kan snart bli en nödvändighet”. L’Equipe menar att nästa förlust lär bli Benítez sista för Real Madrid.

Le Parisien har PSG:s reservmålvakt på ettan. ”Sirigu, en sista match och sedan försvinner han?”, frågar sig tidningen. Italienaren, som uttryckt en vilja av att vilja lämna klubben, vaktar målet i cupmatchen mot Saint-Etienne i kväll. Le Parisien uppger att Juventus och Newcastle är intresserade, men satt förstnämnda har andra alternativ och att sistnämnda inte kan erbjuda CL-spel, varför Roma fortsatt är hetaste kandidat. Trots att Blanc väntas göra flera ändringar i laget inför cupmatchen har Le Parisien, liksom L’Equipe, Zlatan i startelvan.

ANNONS

RMC Sport uppmärksammar Zlatans comeback i bästa form stort, och kryddar med de senaste rubrikvänliga Mino Raiola-citaten, ”PSG utan Zlatan är som Formel 1 utan Ferrari, som champagne utan bubblor”.

 

ÖVRIGT

PortugalBild (Tyskland) mäter farten i Bayerns avancemang i tyska cupen (1-0 mot Darmstadt): ”Med 127 km/h sköt Alonso Bayern vidare”. Tidningen noterar vidare att ”Hoodie-turen har övergett Schubert”. Succétränaren i Mönchengladbach hade bytt den numera klassiska gröna till en svart i går, men det blev ändå ny förlust (3-4 mot Werder Bremen).

Record (Portugal) menar att ”Inga ursäkter” duger efter Benficas senaste poängtapp (0-0 mot Uniao de Madeira). Laget är nu sju poäng efter serieledaren Sporting och fem efter Porto. Spelarbussen möttes också av ilskna fans när man återvände till Lissabon i natt.

ANNONS
Publicerad 2015-12-16 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto