Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Citys rekordbud på tyska jättetalangen

Headlines Blogg

ENGLAND

Daily Star utroparEngland ”Happy Blue Year” efter Chelseas storseger (3-0 mot Crystal Palace). Eller som en supporter, svältfödd på framgångar och utan känsla för proportioner, utbrast i radiokanalen Talksport, ”Om ligan startat vid nyår hade vi lett den på målskillnad”.

Daily Telegraph klistrar slagkraftiga ”Det här är det riktiga ’vi’, förra säsongens Chelsea”. Citationstecknen runt meningen är en sanning med modifikation. Första delen är en fråga John Terry svarade ”Ja, jag tror det” på. Men andemeningen ligger i linje med känslan som tidningen – och troligen Terry – vill förmedla.

Daily Mirror fångar upp en annan del i Terrys efter-matchen-intervju: ”JT: Vi svek alla”, som följs av ”Lagkaptenen hävdar att Chelsea är tillbaka efter det att Hiddink lyft stämningen”.

Annons

The Sun har ganska tama rubriken ”Back and Blue”, men klämmer i alla fall också in söndagens andra PL-match (Everton-Tottenham 1-1) på sportettan, under rubriken ”Pochs beröm” (om att Spurs-spelarnas tystnad efter ”bara” oavgjort var talande – de vill mer).

The Guardian summerar Tottenhams bortapoäng med ”Allis läckra mål håller Spurs inom räckhåll”, för titelkampen, alltså.

 

ITALIEN

ItalienLa Gazzetta dello Sport firar det öppnade övergångsfönstret med brett anslag under rubriken ”Vad kommer att hända?”, och bilder och text om en mängd spelare och en mängd klubbar. ”Lavezzi och Calleri – Inter”, ”Lopez – Fiorentina”, ”Banega – AC Milan”, ”El Shaarawy och Perotti – Roma”. Och så fortsätter det även inne i tidningen. Bland alla namn och rykten kan också Andreas Granqvists urskiljas, som en av fem möjliga backnamn för Lazio.

Annons

Corriere dello Sport går all-in på en Real Madrid-spelare. ”Isco – nu är det möjligt”, vilket syftar på det öppnade fönstret och att ”Juve är frestade”. Isco ses som ”ett alternativ till Gündogan” för Juve. Även CdS drar på ”Roma – inte bara Perotti, även El Shaarawy”.

Tuttosport ser Khedira och Manduzkic som ”PR för Juve”, att de båda spelarnas ”entusiastiska ord om klubben” bidrar till att locka andra stjärnor. Tidningen nämner Isco och Ramires som aktuella.


SPANIEN

SpanienMarca summerar Real Madrids match (2-2 mot Valencia) i vad som kan vara tidningens längsta ingress någonsin. Eller om man vill se det som enskilda punkter. Som att ”domaren såg inte en klar straff Orbán orsakade på Bale vid ställningen 0-1” och att ”Madridspelarna visade karaktär och stolthet med tio man i en hektisk avslutning”. Men Marca lättar inte på trycket för Benítez. ”Hemska resultat mot de bästa: förlust mot Barça, Sevilla och Villarreal, oavgjort mot Atlético och Valencia”. Man noterar också Espanyol-ordföranden Joan Collets arga försvar av fansen mot anklagelserna av rasism i Barcelonaderbyt, ”Pro-Barça-maskineriet har satts igång”.

Annons

AS menar att det var ”En galen poäng” som Real fixade, och håller i övrigt som oftast en mer utslätad ton på ettan. Liksom Marca uppmärksammar AS Collets anklagelser mot Barça.

Sport skriver skadeglatt om ”Ännu en punktering för Real Madrid”. Sedan kryddar man Real Madrid-anrättningen med att ”De vita tappar ledningen två gånger” och ”Cristiano mållös, Benítez reagerar inte och Florentina funderar på att sparka honom”. En katalansk specialitet helt enkelt. Sedan gläder Sport sig över ”Arda Turan och Aleix Vidal på scenen”, de två närmast bortglömda nyförvärven från i somras som nu äntligen kan få debutera efter att värvningsembargot mot Barça lyfts.

Mundo Deportivo har samma två spelare helt i fokus. ”Spelklara!”, skriver MD stort. Liksom Sport håller man en ganska dämpad ton kring efterspelet av Barcelonaderbyt, men hävdar att video som tv-kanalen Cuatro visade ”Bekräftar rasistiska rop mot Neymar”. Tidningen gör i sin anti-Mou-anda förstasidesstoff av en match i Premier League. ”Chelsea vinner och har målfest med Hiddink”.

Annons

Super Deporte, Valenciatidningen, menar att Real Madrid ska vara jäkligt glada. ”De kom undan med livet i behåll”, frustar man, och pekar på Negredos chans i slutminuten och på att Bale var offside vid sitt mål.


FRANKRIKE

FrankrikeL’Equipe sätter strålkastarljusen på Marseilles målvakt, ”Oumbärlige Mandanda”, blir rubriken efter cupavancemanget efter straffar (3-1 mot Caen). PSG:s seger (1-0 mot Wasquehal) får inne i tidningen rubriken ”Därför gjorde PSG gjorde minsta möjliga”, där bland annat motståndaren får beröm och den bristande motivationen och drivet i mästarlaget från huvudstaden ringas in. På annan plats uppger L’Equipe att Saint-Etienne efter värvningen av Alexander Söderlund nu vill ha en norrman till från Rosenborg, mittfältaren Ole Selnäs.

Le Parisien låter Zlatan-markeraren Adil Qrita komma till tals. ”Han (Zlatan, reds anm) är imponerande att se på tv, men han är ännu värre i verkligheten”, sa Wasquehal-backen med ett leende, och berättade vidare att svensken gav honom sin tröja. ”Han är sjyst”, sa Qrita och skrattade. Zlatan får fem av tio i betyg i ett blekt PSG där blott Sirigu får högre, 5,5.

Annons


TYSKLAND

TysklandBild kliver på Silly Season-tåget redan på tidningens nyhetsetta: ”55 miljoner euro för Schalke-juvelen Sané”. Det är nämligen det bud Manchester City inom kort väntas lägga för det 19-årige stjänrskottet, som i så fall skulle bli dyraste tyska fotbollsspelaren någonsin (Özil kostade Arsenal 50 milj euro). Tidningen har också en intervju med Dortmundbasen Watzke under rubriken ”Vi är inte beroende av Aubameyang”, som bland annat placerats i Arsenal. I intervjun påpekar Watzke att vid samma tid förra året placerades en lång rad av klubbens stjärnor också i andra klubbar men ingenting hände, ”dessutom är vi nu i en sådan position att vi kan köpa en bra ersättare”.

Kicker presenterar med feta bokstäver ”Proffsens dom”. 244 spelare har svarat på frågor i ett antal ämnen. Höstsäsongens spelare blev Douglas Costa (30,3%) före Aubameyang (23) och Müller (14,8). Höstens målvakt blev Neuer (31,6%) och höstens tränare André Schubert (35,2%).

Annons

 

ÖVRIGT

HollandDe Telegraaf (Holland) lyfter den holländska effekten i det engelska mästarlaget. ”Hiddink förlöser Chelsea”, och lägger till ”Costa och Terry prisar holländarens inflytande”.

Fotomaç (Turkiet) är svår att ignorerar i Silly Season-tider. I dag uppger tidningen att ”Robben-intresse tar fasta former”. Det handlar om Fenerbahçe, det handlar om positiva informella kontakter och det handlar om ett hyfsat lågt pris för den skadedrabbade hollädnaren till sommaren.

Yahoo! Esportes (Brasilien) uppger att Corinthians nu accepterat ett bud från Tianjin Songjian för Alexandre Pato. ”Med ett ’ja’ från Corinthians anländer Tianjin i dag till São Paolo”, lyder rubriken. Pato, som inte uppges vilja flytta till Kina, och Tianjin spelar i andra divisionen (!), erbjuds motsvarande 140 000 euro i veckan, skattefritt. Den forne brasilianske förbundskaptenen Vanderlei Luxemburgo tränar klubben, som nyligen också värvat Luis Fabiano.

Annons
Publicerad 2016-01-04 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto