Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Italienska pressen: ”Han kommer bli som Messi”

Headlines Blogg


ENGLAND

CY9IdCGWUAAUBsJDaily Telegraph har som alla de stora engelska tidningarna Wayne Rooney i bildfokus, Men det är hans tränares redan uppmärksammade ord som är i textfokus: ”Vi är tillbaka i titelracet, säger Van Gaal”. Gårdagens prestigeseger (1-0 mot Liverpool) fick tuppkammen att resa sig på holländaren. Bäst på planen? Uniteds De Gea och Blind, som båda får åtta av tio i betyg av tidningen.

The Guardian är snarlik i sin presentation av Uniteds seger, och lägger i rubrikform till att ”United har sju poäng till toppen efter Arsenals oavgjorda resultat” (0-0 mot Stoke). Och så har man med söndagens tränarförändring i PL. ”Swansea anlitar Guidolin som huvudtränare för att hjälpa Curtis”.

Annons

Daily Mail har ”Rooney på titeljakt” i topp, men också ”Wenger rasande på obehagligt hån av Ramsey”, Arsenalspelaren som för flera år sedan fick benet avsparkat på Britannia Stadium, och som Stokepubliken inte förlåtit för att han inte ville ta emot ursäkten från Shawcross.

Daily Mirror har bortanför ”Roo The Man” också huvudrubriken ”Captain, Pleader, Legend” på sin fotbollsbilaga. En variant på ”Captain, Leader, Legend”, som John Terry brukar beskrivas som av Chelseafansen, och som handlar om att lagkaptenen vill ha ett nytt kontrakt – och får stöd av Hiddink.

The Sun har ordvitsen ”Roo gotta believe us” och Alan Shearers upplyftande omdöme om matchen: ”Det var två dåliga lag, en dålig match och ett dåligt resultat”. Blicken kan också fastna vid fotbollsdelens skrytrubrik: ”Vi är den enda tidningen som rapporterar från alla matcher”. I PL? I hela ligasystemet? I hela världen?

Annons

The Independent summerar matchen på Anfield med ”Rooneys rån”.


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport använder rubriken ”Dybala – 10 e Lode”, som innebär högsta betyg för Juventusstjärnan prima_pagina_xlefter söndagens storseger (4-0 mot Udinese). Tidningen lägger till att det var ”tionde raka segern” och att ”bara Juventus håller Napolis takt i toppen”. Äntligen får den Milanobaserade tidningen också jubla lite åt en Milanseger (2-0 mot Fiorentina). ”B-Boys sjunger”, är en hyllning av målskyttarna Bacca och (Prince) Boateng, och GdS lägger till att ”Mihajlovic skrämmer bort spöket Conte”, med andra ord håller sig kvar på tränarposten.

Corriere dello Sport skriver utan några som helst proportioner ”Han kommer bli som Messi”, om Dybala. Förutom Juventus och Milans matcher ger man även uppmärksamhet åt Romlagens resultat. ”Lazio reser sig” (2-2 mot Bologna) och ”Roma desillusionerat” (1-1 mot Hellas Verona).

Annons

Tuttosport har redan helgonförklarat ”sin” Juventusstjärna: ”San Paulo”, och menar att ”Dybala är en anti-Higuaín” i titelkampen mot Napoli. Kampen mellan de två stjärnorna uppmärksammas också i en krönika med rubriken ”Två mål igen – när ett fenomen gör det, svarar det andra”.

Läs även Lorenzo Medicis blogg ”Fear of the Old Lady”

 

SPANIEN

CY9iA6eWYAAUS6NMarca jublar med hemmapubliken på bilden på förstasidan under rubriken ”Så lyckliga”, efter Real Madrids senaste
seger (5-1 mot Sporting Gijón). Marca lägger till att ”Zidanes Madrid hade uppvisning i första halvlek”. BBC hyllas för fyra mål på 17 minuter men uppmärksammas också genom ”Mindre skada på Benzema, men större på Bale” och ”Cristiano med fult tilltag mot Nacho Cases”. Bales väntas bli borta ett par veckor.

AS skräder heller inte orden. ”Perfektion existerar”, och lägger till, ”Man kan helt enkelt inte spela bättre än Zidanes Madrid i första halvlek”. Cristiano Ronaldos tunga dom finns också mer, ”Vi känner mer för Zidane än Benìtez”. Det andra Madridlaget, det som för närvarande är bättre, får en rubrik i överkanten av förstasidan. ”Griezmann ser till så att Atlético är kvar i toppen” (3-0 mot Las Palmas).

Annons

Sport menar å sin sida att det var ”En uppvisning – och ett hattrick” när Barcelona vann (6-0 mot Athletic) och Luis Suárez hade målfest, och lägger också till att Neymar var en stjärna. Real Madrids storseger får rubriken ”Hand för BBC, överfall av CR7”, där ”hand” står för de fem fingrarna/målen.

Mundo Deportivo skriver om ”Luis Suárez uppvisning”. Tidningen tillägger att ”Barça inleder trilogin med målfest”, vilket syftar på att Athletic står på spelschemat två gånger till den här månaden, dubbelmötet i kvartsfinal i spanska cupen.

Läs även Adam Pinthorps blogg ”Zidane kunde inte fått en bättre start”

 

FRANKRIKEoriginal

L’Equipe låter förstasidan gå i Saint-Etiennes färger. ”Vernir ces Verts”, blir en ordlek om den gröna färgen glänser
efter derbyt (1-0 mot Lyon). På bilden syns matchvinnaren och succédebutanten från Norge, Alexander Söderlund. Där finns mer fotboll på förstasidan. ”Zidanes Real blommar” och så ”Cavani i fara”, om att uruguayanens plats i startelvan är i fara om ”hans insatser och attityd inte förbättras”. I förbigående noteras också att samspelet med Zlatan i senaste matchen ”knappt existerar: fyra passningar från uruguayanen till svensken, och en i motsatt riktning”.

Annons

RMC Sport har under rubriken ”Beauvue gjorde mig mycket besviken” citat från Lyons ordförande Aulas om Guidettis nya anfallskonkurrent i Celta Vigo. ”Han hade en avvikande attityd för att vara toppspelare. Han visade det först i ord, sedan i handling, genom att vägra spela och lämna träningen”.

 

TYSKLAND

19376_fui3xq8r7hvknlp5mnk3q94xfzob_7c_Bild undrar ”Är Peps träning för slapp?”. Eftersom det knappast funnits några fläckar i Bayerns säsong hittar Bild det i vinteruppehållet som avslutades med en förlust i träningsmatchen mot Karlsruhe häromdagen (1-2). Tidningen skriver vidare att Mönchengladbach är beredd att sälja Granit Xhaka till sommaren, och att förutom Bayern München så är även Arsenal och Chelsea intresserade.

Kicker lanserar med omstart i Bundesliga förstås ”Den stora ligakollen”, med allt om vinteruppehållet och tillståndet i de 18 klubbarna. Under rubriken ”Guardiola: I Heynckes skugga” synar tidningen hur det gått för tidigare tränare som lämnat Bayern. Kicker har också en intervju med Dortmunds heta talang Julian Weigl, som Man City ryktats ute efter. Rubriken inne i tidningen är ”En passmaskin? Det tycker jag är coolt”.

Annons

 

ÖVRIGT

VG (Norge) firar succédebutanten i Rhône-derbyt: ”Söderlund matchvinnare i Saint-Etiennes viktigaste match”.

Algemeen Dagblad (Holland) drar stort på att ”PSV slog till hårt på De Kuip” (2-0 mot Feyenoord). Det är fortfarande tre poäng upp till Ajax, men nu fem poäng ner till Feyenoord.

Record (Portugal) uppmärksammar som alla portugisiska sporttidningar i dag stackars Casillas, som med en tavla släppte in matchens enda mål när Porto föll (0-1 mot Vitoria). ”Såpa på händerna”, är rubriken (eller egentligen ”smör”).

Läs även Patrick Ekwalls blogg ”Därför är det bättre för klubbarna att släppa spelarna till OS”
Lyssna även på Olof Lundhs podd med Lasse Eriksson

Publicerad 2016-01-18 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto