Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bluffen avslöjad: Bale dyrare än Cristiano

Headlines Blogg

ENGLAND

EnglandDaily Telegraph ger Liverpools ungdomliga cuplag en The Who-flört med rubriken ”The kids are alright” efter gårdagens seger (3-0 mot Exeter). Tidningen uppmärksammar också Real Madrid, som för elfte året i rad toppar revisionsbyrån Deloittes intäktsliga, före Barcelona och Manchester United.

Daily Mail väljer en annan vinkel på samma siffror, ”Arsenal drar in mer i biljettintäkter än Real, Barça och United”, och påpekar även att Real Madrids dominans i sammanlagda intäkter enligt finansexperter kan komma att brytas av United nästa år.

Daily Mirror drar till med ”Bra jobbat, min Son”, som referens till målskytten Son och Tottenhams seger (2-0 mot Leicester). Tidningen fnissar också åt att ”Cechs nya handskar skickades till Chelseas träningsanläggning av misstag”. De specialtillverkade handskarna skickades ”sportsligt nog av Chelsea vidare till Arsenal innan helgens match mellan lagen”, påpekar tidningen. Ytterst sportsligt…

Annons

The Times skriver som ett ”avslöjande” att ”Chelsea missade vidareförsäljningsklausul på Lukaku”, vilket hade inneburit lite kassaklirr för Londonklubben nu när Everton hoppas pressa Man United, Juventus eller Real Madrid på 60 miljoner pund för den belgiske anfallsstjärnan. Tidningen påpekar också att Chelsea visserligen har en överenskommelse med Pato, men ännu inte bestämt sig på grund av tveksamheter kring form, och brasilianaren behöver även arbetstillstånd.

The Sun menar att ”Berahino är till försäljning för 30 miljoner pund”. Det är den saftiga prislappen som WBA:s ordförande Peace ska ha satt på anfallaren, som Chelsea, Tottenham och Newcastle enligt tidningen är intresserad av. The Sun skriver också att ”Förre Unitedbacken Vidic är på väg mot chockcomeback i Premier League hos Villa”.

Annons

 

ITALIEN

 ItalienLa Gazzetta dello Sport låter efterdyningarna av Napolitränaren Sarris smädelser mot Interkollegan Mancini ha huvudrollen i dag igen. ”Stormen kring Sarri”, bildar rubrik, som följs av att Sarri riskerar två matchers avstängningar om hans kommentarer inte anses homofobiska, annars kan det bli betydligt längre. Efter den kontroversiella matchen sätter GdS rubriken ”Och nu Juve-Inter”, för det rivalmötet blev utfallet i den påföljande cuplottningen. I den andra semifinalen möts Alessandria-Milan.

Corriere dello Sport går också på linjen om två matchers avstängning för Sarri, men lägger annars huvudfokus på ”Supereffektiva Juve”, som ju vann igen, denna gång i cupen (1-0 mot Lazio).

Tuttosport är inne på liknande tema som Corriere dello Sport om de regerande ligamästarna från Turin, ”Slagkraftiga Juve”, skriver tidningen, och lägger till ”Dominerade mot Lazio även med reservbetonat lag”. En intilliggande matchkrönika visar beundran med rubriken ”En hunger som skrämmer”. Tidningen hävdar vidare, på Juve-tema, att sportchefen ”Marotta försöker värva Polli direkt”, alltså inte vänta till sommaren i sina försök att få loss Sampdorias mittfältare.

Annons

 

SPANIEN

SpanienAS stora dragplåster i dag är att ”Bale kostade mer än Cristiano”. För enligt läckta dokument från Football Leaks var kostnaden för walesaren i själva verket totalt världsrekordsumman 100 759 417 euro, och inte 91 589 842, som ”Real Madrid och Tottenham kommit överens om att uppge”, som tidningen skriver. Det är alltså mer än de 96 miljoner euro Real Madrid betalade för Cristiano. Pikanta detaljer kring detta i Headlines webb-tv, ute cirka 10.30. Från Celtas match (0-0 mot Atlético) skriver AS att ”Guidetti visade att under sitt svenska yttre bultar hans italienska och brasilianska påbrå, och han tvingade gång på gång Atlético att plocka fram sin starkaste sida: ett ogenomträngligt försvar och en Godín som täcker allt”. Guidetti är en av fem hemmaspelare som tilldelas en tvåa i betyg, på skalan noll till tre, bara Godín i Atlético får högsta betyg.

Annons

Marca har också fått med uppgifterna om Bales övergångssumma som AS var först ut med, men väljer att vinkla över på att ”Real Madrid förhandlar om nytt kontrakt” med just Bale. Enligt Marca vill Real ”belöna honom med förbättrade villkor och en förlängning”. Det nya kontraktet skulle gälla till 2019, med möjlighet att förlänga till 2021.

Sport hyllar målskyttar och målvakt efter Barças cupseger (2-1 mot Athletic), och förklarar att ”Munir och Neymar gör målen i en storslagen första halvlek av Barça” och ”Ter Stegen säkrar segern med två viktiga räddningar på slutet”.

Mundo Deportivo belyser Barças triumf med ”På vinnarstråk” och en firande Neymar. och noterar att brasilianaren gjort sex mål på de sex senaste matcherna.

Faro de Vigo uppmärksammar att Celta höll Atlético stången ”främst tack vare mittfältet och det stöd Guidetti gav”, och menar att medan hans anfallskollegor hade det kämpigt så visade Guidetti sig ”spelbar och viljestark”, och berömmer honom för sitt sätt att störa gästernas försvar med en ”rörlighet och enkelhet som svensken utvecklat sitt spel med” .

Annons

La Voz de Galicia menar att ”Guidetti gjorde sin bästa insats hittills”.

 

FRANKRIKE

FrankrikeL’Equipe lyfter med bild på euforiska Trélissac-spelare och rubriken ”Ren lycka”, amatörlagets cupskräll (4-2 mot Lille på straffar). Över ett uppslag inne i tidningen frågar L’Equipe sedan ”Paris, varför hostar du?”, om varför PSG-hjulen inte rullar lika smidigt som före nyår, trots fortsatta segrar. En av punkterna som nämns är ”Ibra-Cavani: det omöjliga samarbetet?”, där duons, och framför allt uruguayanens, problem tas upp. Tidningen uppger också att ”Stoke vill ha Imbula”, och ligger bäst till, men att även Aston Villa, Southampton och WBA är ute efter Portos franske mittfältare.

Le Parisien går ”Till botten med nya träningsanläggningen” för PSG, som har en budget på 300 miljoner euro. Bland annat ska två planer med läktare byggas, den ena planen med plats för 5 000 åskådare och den andra med 1 000. Även ett hotell kan bli aktuellt. Trots lokala protester är Thiverval-Grignon fortfarande huvudspår för planerna för anläggningen, som hämtar inspiration från Real Madrid och Arsenal.

Annons

 

TYSKLAND

TysklandBild fortsätter granska spåren i Benatia-affären, Bayern-spelarens vars lönespecifikation med personliga uppgifter, läckt ut efter att troligen ha fotograferats i hans bil. ”Spåren leder till en bildhandlare…”, skriver Bild. Tidningen uppger också att Köln i dag kommer att meddela att tränare Peter Stöger förlängt kontraktet till 2020.

Kicker har överrubriken ”Löw, Bierhoff, Schmadtke & Co: Makthavarna vill ha en Hoeness-comeback”, vilket leder in i rubriken ”Han skulle vara bra för ligan”. Tidningen bjuder också bland annat på en intervju med förre Bayern-tränaren Ottmar Hitzfeld, från vilken man slänger fram citat som ”Situationen med Guardiola är explosiv”.

 

ÖVRIGT

A Bola (Portugal) ger ytterligare en dimension på det märkligt nog hetaste brasilianska namnet i vinterfönstret. ”Sporting vill ha Pato”.

Annons
Publicerad 2016-01-21 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto