Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dagen D för Van Gaal – och Giggs

Headlines Blogg

ENGLAND

Van Gaal

The Sun har dagens i särklass största Van Gaal-rubrik. Med ”LVG hoppar av” hävdar tidningen att holländaren efter helgens förlust erbjöd sig att lämna, men att Unitedsledning sa nej. Tidningen har också en del ”exklusiva” Tottenhamuppgifter. Dels att klubben hoppas locka Southampton att sälja Victor Wanyama genom att erbjuda Andros Townsend, och dels att Jan Vertonghen kan bli borta flera månader på grund av skada.

The Times däremot menar att Van Gaal nu på morgonen kommer att ha samtal med klubb-vd:n Ed Woodward. Som tidningen påpekade i går så ska Van Gaal redan två gånger under julperioden ha erbjudit sig att hoppa av. Efter samtal med familjen under måndagen, kan det bli tredje gången i dag. Rubriken på The Times sportetta är ”Dagen D för Giggs: Uniteds nummer två i limbo med Van Gaal redo att hoppa av”.

Annons

The Guardian har en version mitt emellan The Sun och The Times, att Van Gaal erbjöd sig att hoppa av efter Southamptonförlusten, men att Woodward fick honom att resa hem och diskutera saken med familjen först, innan nya samtal som väntar i dag.

Daily Mirror leker fram att United ”Stand by our Van” (alltså ”Står bakom vår Van”), och syftar då på Woodward. Till det finns småelaka överrubriken ”Nyheten som fansen inte ville höra”. På annan plats finns ”Souness: Två år att rädda Liverpool”. Liverpoollegendaren tycker att det är minst så lång tid som det behövs för Klopp för att med hjälp av transfermarknaden fixa den ”väldigt svaga” trupp han ärvt.

The Independent menar att United är fast beslutna att behålla Van Gaal till sommaren, men lägger tonvikten vid svallvågorna. ”Bale skrämd från 100 miljonerpundsflytt till United på grund av turbulensen på Old Trafford…”.

Annons

Daily Telegraph hävdar att ”Leicester lägger bud på åtta miljoner pund på Eder”, Sampdorias anfallare, som även Inter är ute efter (se Gazzetta dello Sport och Corriere dello Sport).

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport har tillsammans med ”Scudetto i HD” bild på Higuaín och Dybala, även frågan ”Vem är värd mest?”. Tidningen syftar inte bara på värdet för deras klubbar i titelkampen, utan också i sedelbuntar. 94,5 miljoner euro är prislappen man på  sätter på Higuaín och 100 miljoner euro på Dybala. Tidningen menar även att Inter går all-in på Eder, och har erbjudit 13 miljoner euro men att Sampdoria vill ha 15 och även att Leicester är ute efter anfallaren.

Corriere dello Sport skriver ”Inter i nytt försök att plocka Eder” och att ”Samps anfallare är nära”, samt ”Försök även med Soriano, men Ferrero står så här långt emot”, alltså Samps ordförande. Liksom Gazzettan uppmärksammar CdS att Balotelli i kväll gör comeback för Milan i cupsemifinalen mot Alessandria.

Annons

Tuttosport menar att ”Dybala och Higuaín ringer varandra före varje match”, vilket leder fram till huvudrubriken, hur man föreställer sig samtalet, ”Hallå, vem ska göra mål?”. Men Tuttosport har också dagens skönaste rubrik i ”20 000 nyanser av grått”, vilket syftar på antalet fans som är väntade från gråklädda Alessandria till cupsemin mot Milan i Turin.

 

SPANIEN

Spanien

Marca sätter strålkastarljusen på Real Madrids nummer 7. ”Cristiano har nyckeln” fortsätter med att ”Real Madrid saknar hans regelbundenhet i målskyttet” samt ”Inget mål i 12 av 21 matcher, men fortfarande i snitt ett mål per match”. Tidningen uppger även att ”Atlético är bittra över derbydatum”, då matchen mot Real spelas lördag 27 februari kl 16 och Atlético har CL-match i Holland onsdagen innan.

AS påpekar att ”Benzema är bättre än någonsin”, och pekar på målstatistiken. ”21 mål på 20 matcher, och den mest effektive målskytten i Europa med ett mål var 69:e minut”.

Annons

Sport lägger allt krut på en viss Barça-back. ”Så stor du är, Pique”, syftar inte bara på att han fått pris som Kataloniens bäste idrottare, ett pris som Sport är med och delar ut, utan även på att ”Pique visade sin mest mänskliga sida när han bröt  för tårar och tillägnade priset till sina föräldrar”. I en liten notis vid sidan av uppger Sport att Barça lagt ”Slutbud på Nolito”.

Mundo Deportivo menar att ”Nolito är het”, att ”Barça vill avsluta affären denna vecka”. Enligt tidningen kan Barça-spelare komma att ingå i ett Nolito-avtal som till att börja med handlar om lån. Tidningen uppmärksammar också Cristiano Ronaldos efterslängar under rubriken ”CR7, frustreard och aggressiv”.

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe släpper inte greppet om de två ”olympiska” rivalerna, alltså Olympique Lyonnais och Olympique de Marseille. Med ”Deras plan för Europaspel” synar tidningen hur lagen ska kunna plocka placeringar för att nå till Champions League. Där finns också en intervju med Alexy Bosetti, som tagit det ovanliga steget från Tours i Ligue 2 till Sarpsborg i Norge. ”Vad det gäller staden såg jag ingenting, det var dimma överallt. Men jag vet att jag ska bo i söder, och att det är Norge”, säger 22-åringen och skrattar.

Annons

Le Parisien gör ett stort nummer av att ”PSG trycker på för en flytt” av matchen mot Lille 13 februari, då Chelsea väntar bara tre dagar senare. Besked från förbundet väntar i morgon. Tidningen har förstås inte missat Zlatans framträdande på välgörenhetsgalan i går, och inte heller att PSG-svensken twittrat ut en bild på sig själv och väldige rugbylegendaren Cahabal, som han uppträdde med. ”Jag trodde jag var den enda besten i Frankrike”, står det till bilden på dem båda. Mer om Zlatan i Headlines webb-tv, ute vid 10.30-tiden.

France Football har i veckans nummer (ute onsdag) fokus på situationen i Marseille. ”Dödläge OM” är rubriken. Bland underrubrikerna märks ”En klubb till försäljning”, ”Supportar som flyr” och ”Rättvisan i hälarna”. FF har också en intervju med Real Madrids ordförande Florentino Pérez som förstås strör lovord över Zidane, och som viftar bort spekulationer om Cristiano Ronaldos framtid med ”Han är den store Alfredo Di Stefanos arvtagare och han är lycklig. Sålunda, han kommer inte att lämna Real. För den bäste spelaren i världen måste utvecklas i den bästa klubben i världen”.

Annons

 

ÖVRIGT

Danmark

Bild (Tyskland) släpper inte en ”Penisskandal” hur som helst. På förstasidan i dag finns rubriken ”Effe stannar men…”. Enligt tidningen får Effenberg bli kvar som tränare för Paderborn men under uppsyn. Bild uppger vidare att Younes Mallis övergång från Mainz till Dortmund temporärt stoppats, och blir aktuell först till sommaren. I stället kan Dortmund försök att värva Óliver Torres från Atlético.

A Bola (Portugal) konstaterar att Victor Nilsson Lindelöf åter finns med i Benficas trupp (cupmatch i kväll), trots de ihärdiga ryktena från England om en nära förestående övergång till Middlesbrough.

Ekstrabladet (Danmark) handlar mest om Danmark-Sverige i handboll, men tidningen gör nästan en helsida på Fotbollskanalens uppgift om att förre MFF- och nuvarande Paok-målvakten Robin Olsen är på väg att ersätta skadade Stephan Andersen i FC Köpenhamn. ”Det kan hända”, bekräftar tränare Ståle Solbakken för tidningen.

Annons
Publicerad 2016-01-26 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto