Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Frälsaren heter Zlatan Ibrahimovic”

ENGLAND

England

The Times ser bortanför förlusten (0-3 mot Everton) med rubriken ”Newcastle chansar på överlevnad”. För enligt tidningen har krisklubben inte bara värvat för mest pengar av Premier League-klubbarna i januarifönstret, man har också låtit bli att skriva in några paragrafer om sänkta löner i nyförvärvens kontrakt om laget åker ner i Championship.

Daily Mirror menar nog att inga pengar i världen gör smärtan lättare för nyförvärven. Ettan har stor bild på ett av Newcastles köp, rubriken ”Herregud, vad har jag gjort?” och uppföljningen ”nyförvärvet Andros Townsend vet nu vilken miserabel kamp som väntar”. Tidningen roar sig också på Diego Costas bekostnad. ”Rubriken du aldrig trodde du skulle se – Costa OFFRET i storm över fusk”. För Paredes var den som fejkade skada i ett bråk mellan de båda spelarna när Watford fick med sig en poäng (0-0 mot Chelsea).

Daily Telegraph placerar däremot Chelseaanfallaren i syndarnas hörna med ”Costa utmanar ödet”, och pekar på att han var inblandad i flera incidenter. Under rubriken ”Avslöjat: Hur City närmade sig brodern för att få Pep”, så skriver tidningen att Cityledningen redan för ett år sedan flörtade med Pep Guardiola genom att skapa band till Girona FC, som hans bror och agent är delägare i.

Daily Mail ratar Premier League för La Liga, och toppar med ”Nevilles mardröm”, efter den engelske tränarens katastrofresultat med Valencia (0-7 mot Barcelona). Tidningen har också mage att sätta ”Exklusivt” på uppgiften att ”Liverpool går miste om Teixeira – redo för 35 miljonerpundsflytt”, som inte innehåller några andra uppgifter än de som GloboEsporte lanserade i går, att kinesiska klubben Jiangsu Sunings bud väntas accepteras av Sjachtar.

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport blandar korten med just ett italienskt kortspel i rubriken ”Napoli har settebello men Juve har tretton”, vilket också syftar på Napolis sju raka segrar, och Juves 13. Från Napolis segermatch i Rom (2-0 mot Lazio) noterar man att ”Rasistiska ramsor stoppade matchen i fyra minuter”. Från Juves segermatch (1-0 mot Genoa) noterar man att ”Allegri slog Contes rekord”. Och så får tidningen glädja sig åt något numera ovanligt, två Milanosegrar – ”Milan skålar med Bacca och Niang” (2-0 mot Palermo) och ”Målgöraren Icardi tillbaka, Inter vaknar upp igen” (1-0 mot Chievo).

Corriere dello Sport vet inte till sig av spänning. ”Scudettisimo” (i en svag översättning ”supermycket scudetto”) skriker tidningen ut, och febrar om att det är ”en aldrig tidigare skådad kamp om titeln”. En intilliggande krönika hämtar liknelse med annan sport: ”En enastående parallellslalom”.

Tuttosport har som väntat helt fokus på den svartvitrandiga utmanaren i titelkampen. ”Juve kan inte stoppas, en duell med Napoli”, och har också Turinlagets segersvit ”13” i stora guldsiffror.

 

SPANIEN

Spanien

Marca drar en filmparallell i ”Sju mål och en begravning”, en beskrivning av Barcelonas jätteseger i första cupsemifinalen (7-0 mot Valencia). Sedan har man också med Catalunya Rádios uppgift från i går morse: ”190 miljoner euro för Neymar”, att den brasilianske stjärnans pappa påstås ha avslöjat ett jättebud (men att Neymar ändå vill förlänga med Barça).

AS bjuder på en intervju med italienske tränare Fabio Capello, med förflutet i Real Madrid, under citatrubriken ”Skiftet från Ancelotti till Benítez var alltför traumatiskt”. Den följs bland annat upp av ”Zidane har karisma, han måste få tid”.

Sport firar Barças seger med ”Festival – och mot final”. Luis Suárez får högst spelarbetyg av både redaktionen och läsarna. Även Sport har med gårdagens ”190 miljoner euro-erbjudande på Neymar”.

Mundo Deportivo kör också på ”Festival”. Bland alla lovord till Barça letar sig också en notering in om hur publiken hyllade motståndarnas inhoppare Denis Tjerysjev, som ju var den spelare Real Madrid använde in i cupen när han var avstängd, och som därmed blev orsak till att huvudstadsklubben kastades ur cupen.

Super Deporte är rasande efter Valencias jätteförlust och har rubriken ”Historisk pinsamhet” och bild på resultattavlans 7-0. Inte nog med det. Man ber sedan ägaren Lim att själv välja ord för att beskriva det hela, och ger exemplen ”Haveri”, ”Skam”, ”Ovärdigt”, ”Motbjudande” och ”Förolämpande”.

La Voz de Galicia har John Guidetti i sin startelva frö Celtas cupsemi mot Sevilla i kväll, och inte konstigt det, med tanke på att tränare Berizzo redan under gårdagens presskonferens pratade om Guidetti och Aspas i anfallet (med Orellana), ”De båda tillsammans erbjuder oss många positiva saker”. Startelvan väntas vara densamma som i cupskrällen mot Atlético på Vicente Calderón.

 

FRANKRIKE

France
L’Equipe hade i går ”Redo för Le Clasique” efter Marseilles seger, och följer i dag upp med ”Le Clasique är på bana” efter PSG:s seger (3-1 mot Lorient). Marseille och PSG möts på söndag på Stade Vélodrome. Zlatan, ett mål och en målpass i går, får sju av tio i betyg, bara Kurzawa får högre (åtta). På förstasidan finns också ”Lacazette väcker OL”, efter Lyons efterlängtade seger (3-0 mot Bordeaux).

Le Parisien klämmer in en rad på förstasidan om PSG, ”Parisarna sätter Ligue 1-rekord i matcher utan förlust”. PSG är som bekant nu uppe i 32. Matchrapporten inleds i humoristisk ton med en jämförelse med karnevalen i Rio som börjar i morgon, och tillägget ”När det gungar i Paris heter frälsaren Ibrahimovic. Och när den store svensken fäller ut armarna som i ett kors, likt den på Corcovado med utsikt över Riobukten, så är det för att han gjort mål”. Tidningen ger liksom L’Equipe Zlatan näst högst betyg efter Kurzawa (7 respektive 7,5), och noterar att svensken ”glänste i en roll som var nära en nummer 10”.

 

TYSKLAND

Tyskland

Bild fortsätter frossa i svarta rubriker kring Bayern München. ”Sammer misstänker konspiration mot Bayern”. Vd:n försvarar Vidal mot anklagelserna om spritskandal, ”Det stämmer inte”, och avfärdar påhoppen på Guardiola, ”Tränaren får skulden för allt”, och kommer till slutsatsen att ”kanske försöker man med sånt här för att göra ligan spännande”.

Kicker bjuder inte heller FC Bayern på något lugn. ”Fallet Tasci”, och överrubriken ”Bayerns nyförvärv redan skadad”. Backen, en januarivärvning som en del varit tveksamma till, misstänks ha drabbats av en (lättare) hjärnskakning under första träningspasset. Han missade därmed sin egen presentation för pressen… I en krönika i tidningen jämför den förre tyske landslagsspelaren och Liverpoolproffset Dietmar Hamann Premier League och Bundesliga. ”Premier League är inte den bästa ligan i Europa, långt därifrån. Bundesliga erbjuder med sitt fina offensiva och tekniska spel den mest attraktiva produkten”.

 

ÖVRIGT

VG (Norge) uppdagar att en ung talang gått förlorad för landslaget. ”City-spelaren Bersant Celina säger nej till att spela för Norge”. Den 19-årige mittfältaren, som satt på bänken mot Sunderland, uppges missnöjd landslagsledningen och har valt spel för Kosovo.

O Jogo (Portugal) menar att Benficas president satt en rejäl prislapp på sin guldklimp som Man United vill ha: ”Vieira vill ha 60 miljoner euro för Sanches”.

Publicerad 2016-02-04 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons