Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Klopp varnar Liverpool: ”Lyssna på fansen”


ENGLAND

CauYHm8W0AUnNY5Daily Telegraph byter bort fotbollsspelare mot fotbollssupportrar, ”Fans planerar att lämna matcher i massprotest”. Enligt tidningen är ”supportrar redo att bojkotta en hel omgång på grund av biljettprisskandal”, efter Liverpoolfansens aktion i helgen.

The Guardian uppmärksammar situationen där det hela började med en uppföljning, ”Klopp säger till ägarna att hitta en lösning i biljettkonflikten”. Tidningen har också en rubrik om att ”Fulla fans kan ställas inför specialdomstolar under Qatar-VM”. Men efter att ha spelat på folks fantasier kring bestraffningar, skriver Guardian att det rör sig om domstolar som sak handskas snabbt med ärenden, som under Sydafrika-VM, och direktiven är att de ska handskas ”mycket försiktigt” med brott mot alkohollagar.

The Times har också ”Lyssna till fansen kring biljetter, varnar Klopp”, men har också en helt annan supporterorienterad uppgift. ”Exklusivt: Chelsea granskar försäljning av Kane t-shirt med vidrigt budskap”. Att döma av artikeln har Henry Winter själv, eller kollega, ringt in och anmält till klubben att ett privat stånd utanför arenan haft t-shirts med nedlåtande budskap om Kane och Wenger till försäljning.

Daily Star har Chelsearelaterade uppgifter av helt annan karaktär. ”Exklusivt: Blues i rejs om Conte”, med tillägget ”Chelsea måste kvicka sig att fånga tränaren”. Anledningen till det är att italienska förbundet tydligen ska ha samtal om framtiden med sin förbundskapten i mars.

The Sun menar med ”Poch your back, José” (av ”Watch your back”) att Mourinho får konkurrens om United-jobbet, att ”Pochettino är en seriös utmanare om LVG:s jobb”. Det är bara en av många ”exklusiva” uppgifter tidningen säger sig ha. ”Listiga rävar binder till sig stjärnor” blir smått obegriplig i översättning, men rävar är förstås ”Foxes”, alltså Leicester, och spelarna man håller på att skriva nya kontrakt med är Kaspar Schmeichel och Danny Simpson. Ännu knepigare blir en översättning av ”Hammers aret told to Pay up”, men handlar i alla fall om att Payet vill ha ett nytt kontrakt med stort lönehopp, från 65 000 pund i veckan till 125 000 pund.

Läs även Peter Hyllmans blogg om biljettpriserna

 

ITALIENprima_pagina_xl

La Gazzetta dello Sport tar fram sin vinjett ”Inne i krisens Inter” och skriver i stor stil om ”Kraftmätningen”, med bild på Mancini, samt hakar på texten ”Tränaren fick fria händer, men laget har halkat ner till fjärde plats. Tvivel om Mancini, och Thorir söker ersättare till Moratti”. En mer hoppfull Inter-rubrik finns nedanför i ”Eder till motattack: ’Allt är i våra händer, Icardi kan göra tre mål i varje match”.

Corriere dello Sport kan inte bärga sig till helgens toppmatch, och är säker på att känslan är densamma överallt på jordklotet. ”Juve Napoli: Hela världen tittar på”, skriver man med stora bokstäver, och pekar på att matchen tv-sänds i 200 länder.

Tuttosport har inför Juve-Napoli dagens citatrubrik, och det är från Buffon: ”Ett Juve med elva Federer”. Nu är det inte så att målvakten ser alla sina lagkamrater varken som i Messi-klass eller för den delen som blivande världsstjärnor i tennis, men att han ”uppmanar sina medspelare att spela matchbollen med vägvinnande inställning som hans vän Roger”.

 

SPANIEN


Marca
har förstås sin egen galashow i går i fokus. På bild finns Cristiano Ronaldo, i komplett pose med kostym, ögonblinkning, tummen upp och pokalen som skyttekung för tredje året i rad i famnen. Rubriken är rätt och slätt ”Målkungen”. Man klämmer också in ett citat av Silly Season-intresse. ”Jag stannar här två år till, sen får vi se”.

AS har samma Cristiano Ronaldo-citat som Marca som huvudrubrik. Tidningen har också med citat från en annan prisad galabesökare, Ancelotti: ”Zidane kommer att lyckas. Han har personlighet och karisma”. AS sätter med rubriken ”Atlético vann med sju egenproducerade spelare mot Eibar” också fokus på Madridklubbens lyckade satsning på unga spelare och inslussning av desamma i a-laget.

Cau1rvbWAAARqa0Sport har dramatiska ”Messi på operationsbordet” om att storstjärnan kan bli borta resten av säsongen. Nej då, allt som gömmer sig bakom uppgifterna, som i går kväll var klickdragare på många sajter, är ett mindre ingrepp i njuren. Messi kan vara tillbaka i träning redan på torsdag. Transferfönstret stängde förra veckan men Sport kämpar på. ”Operation mittback” handlar om att ”Laporte eller Marquinhos är målen” för Barça.

Mundo Deportivo tycks vilja påminna oss om att det säkert gått flera timmar sedan senaste ryktet om en storstjärna till Mittens rike. Med ”Kina för Alves” vill MD berätta att ”en klubb i Superligan erbjuder ett treårskontrakt värt 12 miljoner euro om året”. Småpotatis mot den drygt dubbla lön som Zlatan erbjuds (se Headlines webb-tv i går), men ändå något brasilianaren skulle kunna överleva på. Med den på svenska smått förvirrande rubriken ”Stryk, näsduksviftningar och Galca”, syftar på att Espanyol åkte på stordäng hemma (0-5 mot Real Sociedad), att fansen missnöjt viftade med vita näsdukar och att tränaren Galca nu är hårt utsatt.

 

FRANKRIKEune_09022016_v65

L’Equipe menar att det krävs ”200 miljoner euro för att rädda OM” och påpekar vidare att nya ägare ”behöver har fickorna fulla för att ta upp konkurrensen med PSG”. 100 miljoner för själva köpet och 100 miljoner för att fräscha upp truppen. Under rubriken ”PSG har bekymmer” synar man sprickorna i en annars så perfekt fasad inför CL-mötet med Chelsea nästa vecka. David Luiz vägran att byta, Marquinhos rastlöshet, Verratis osäkra medverkan, Pastores skadekänning och Lavezzis flytt, lyckas L’Equipe skrapa ihop.

Le Parisien drar med ”David Luiz gör som han själv vill” också stort på hur PSG-mittbacken inte ville bli utbytt. Under rubriken ”PSG balanserar sin trupp” avhandlas hur PSG ska vila spelare med ytterligare två matcher innan matchen mot Chelsea om nio dagar. Flera spelare, framför allt de som haft skadekänningar, väntas vila mot Lyon i cupen i morgon.

 

ÖVRIGT

coverBild (Tyskland) låter Football Leaks ta sig ändå in på förstasidan via rubriken ”Kroos klausul på 300 miljoner euro”. Fotbollens motsvarighet till Wikileaks har släppt dokument som visar att den tyske landslagsmittfältarens utköpsklausul i Real Madrid är just den väldiga summan. Månadslönen är, med fotbollsproffs mått mätt, uppseendeväckande låga 6 000 euro, men premierna var i stället drygt elva miljoner euro 2014, och för varje av de fem följande åren satta till nästan lika mycket (10,9 milj euro).

De Telegraaf (Holland) har på sin nyhetsetta rubriken ”Gärningsmannen hängde sig själv” och den omdiskuterade bilden på supportern som håller i en hängd docka av målvakten Vermeer under matchen Ajax-Feyenoord. Supportern har nu fått arenaförbund och kan komma att åtalas.

Ekstra Bladet (Danmark) börjar redan ta fokus på FC Midtjyllands stormatch mot Man United i Europa League nästa vecka. Under rubriken ”Han sa nej till Liverpool”, berättar tidningen att unge storstjärnan Mikkel Duelund, 18, i somras valda att nobba ett bud från Liverpool. Tidningen uppmärksammar för övrigt att det i dag är 37 år sedan första miljonpundsövergången, när Nottingham Forest köpte Trevor Francis från Birmingham.

VG (Norge) har också svunna tider i engelsk fotboll i tankarna. Krönikören Knut Espeen Svegaarden rankar de största skrällarna i engelska ligan sedan 1960. Skulle Leicester vinna i år är det den näst största efter Nottinghams triumf 1978, menar krönikören.

Läs även Adam Nilssons blogg ”Hertha på god väg mot Europa”

Publicerad 2016-02-09 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons