Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

En veckas succé – 3 000 procent löneökning

ENGLANDCcal_jbW0AElkZq

Daily Telegraph kastar sig i ett hav av pundsedlar. Flest hittar man i Arsenal ”Exklusivt: Wenger planerar förändringar för 115 miljoner pund”. Detta delas upp i tre punkter: ”Nya jätteavtal för Özil och Sanchez”, ”75 miljoner pund tillgängliga för övergångar” och ”Lagets ryggrad en prioritet men Gibbs lämnar”. I tidningen finns också ”Klopp lovad pengar för stora köp” och ”Rashford lovad löneökning till 20 000 pund i veckan” – från nuvarande de 1 000 pund i veckan som stjärnskottet nu uppges ha i Man United.

ANNONS

Daily Mail menar under ”Cash för Rash” att Rashford i stället får en löneökning från 1 500 pund i veckan till 15 000. I tidningen finns också rubriken ”Van Gaals fall? Det var bara en judorörelse, säger Guus Hiddink”. För Chelseatränaren berättar att de båda holländarna har ett förflutet i den kampsporten.

The Times skriver stort om att ”Conte skriver transferlista”, spelare som han önskar i Chelsea. I fokus är Romas bosniske mittfältare Miralem Pjanic. Förändringar också på Merseyside, noterar The Times, där ”Benteke riskerar att säljas när Liverpool stuvar om”.

The Sun tycker att ”Claudio är en slug räv” (minns Leicesters smeknamn) och fortsätter i stora bokstäver med ”Er att förlora, Poch”, med vilket han syftar på ligatiteln och på Tottenham. The Sun skriver om populära uttrycket ”mind games”. Bland de många olika buden av vad Rashford tjänar och vad hans nya lön blir, skriver The Sun att han går ”Från 500 pund i veckan till 15 000”.

Daily Mirror har i alla fall samma summor som The Sun, och påpekar att det är en ökning med 3 000 procent. Liksom The Sun har man också hur Ranieri spelar ner Leicesters chanser i fokus. ”Claudio skruvar upp mind games med att påstå att hans lag bara är fjärdehandsfavorit bakom Spurs, Arsenal och City”.

ANNONS

 

ITALIENuntitled

La Gazzetta dello Sport påpekar efter Fiorentina och Napoli spelat 1-1 att ”Juve är tacksamt, nu tre poäng före”. I Milano hörs ”Larm i Inter”. Bland annat uppges ägaren arg, vilket resulterar i en underrubrik som ”Thorir kräver: fyra segrar på fem matcher”.

Corriere dello Sport menar att ”Juve vinner igen” med resultatet i Florens, samtidigt som man lägger till ”Men Reina står fast: Napoli kan vinna scudetton”. Och så prisar man i krönikeformpå nytt årets titelkamp, ”Scudetton, en fantastisk kraftmätning”.

Tuttosport är förstås gladast över Napolis tappade poäng. ”Juve sticker” har man i svartvitt, och så i guldfärg ”+3”. Liksom de andra två stora sporttidningarna har man också med ”Niang i bilolycka” på förstasidan. Milananfallaren blir borta i minst två månader på grund av en fotskada han ådrog sig.

 

SPANIENCcbApW6W4AAS0uU

Marca bär på uppmaningen ”Vakna upp eller försvinn” till James och Isco. Det är i alla fall hur tidningen menar att Real Madrid ser på saken, och pekar på att ”klubben är oroad över deras ojämna framträdanden”, samt att det ”finns stort utrymme till förbättring”.

ANNONS

AS lägger tyngdpunkten vid ”Benzema borta tre veckor”, och påpekar att ”fransmannens skada öppnar dörren för Borja Mayoral”.

Sport lägger krutet på ”Den perfekta träffen”, en analys av hur Messi slår frisparkar. Bland annat noterar man att argentinaren satt samtliga sex mål till vänster om målvakten och att han utnyttjar den så kallade Magnus-effekten. Messi har redan gjort felr frisparksmål än under någon av sina tidigare säsonger.

Mundo Deportivo använder i efterdyningarna av Oscarsgalan filmen The Revenenant som underlag för förstasidan, där Piqué ersatt Di Carpio som den återfödde.

 

FRANKRIKEune_hd

L’Equipe säter en försäljning av Marseille i fokus och frågar sig ”Vad vill Labrune?”, alltså klubbens ordförande. ”Han säger sig att han vill dra till sig investerare, men hans inställning sätter frågetecken”. Och så återvänder man till Lyons segermatch mot Paris SG, och menar i sin analys att ”Paris kvävdes” av hemmalaget, framför allt var det mittfältet som led.

France Football sätter strålkastarljusen på ”Premier Leagues mysterium”, och med underrubriker som ”Slutet på Big Four” och ”Pengarna suddar ut olikheterna”. Man har under veckan som gått sedan förra numret också ställt ja-och-nej-frågan ”Är Arsène Wenger den bäste franske tränaren genom tiderna?”. 47 procent svarade ja. Och så har läsarna också fått rösta fram den mest mytiska tröjan i Ligue 1:s historia. Inte oväntat är det Saint-Etienne årgång 1976 som är klar vinnare (42 procent), före Marseille 1993 (19 procent) och Lyon 2006 (sex procent).

ANNONS

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) låter den frigivne förre Bayern-basen Uli Höness ta plats på förstasidan under rubriken ”Så var hans fösta dag i frihet”. Tidningen påpekar också att ”Dortmund snurrar kring Gündogan”, vilket inte bara handlar om spelet på plan utan också kring framtiden. ”Ilkay är helt klart en nyckelspelare för oss, därför försöker vi förlänga hans kontrakt”, säger sportchefen Michael Zorc, som enligt tidningen skulle vilja ha klart med förlängningen under mars, men lägger till ”Om det behövs så har vi tålamod”.

Ekstrabladet (Danmark) uppmärksammar att det är Åge Hareides första riktiga arbetsdag som dansk förbundskapten, med bland annat lista på vilka han bör hålla sig nära och vilka han bör hålla på avstånd. De sistnämnda är Egil ”Drillo” Olsen, norska tyckare och pessimister.

Al-Arabiya (Förenade Arabemiraten) noterar att Israel försökt förbättra relationen med Egypten genom fotboll. Rubriken blir dock ”Egypten svarar att det är ‘omöjligt’ att att spela vänskapsmatch med Israel”. 

ANNONS
Publicerad 2016-03-01 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto