Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uppgift: ”Hart ut, Neuer in”

ENGLANDCcqCUDhWAAEIcb_

Daily Mirror hävdar att det är ”Hart ut, Neuer in” som gäller i Man City. Guardiola ska ”locka Bayerns ’sweeper keeper’ med 300 000 pund i veckan, framtiden för Englands nummer ett osäker”, skriver Mirror, och sätter sin ”exklusiv”-stämpel på det hela. Tidningen menar också att ”Rashford har chansen på skrällplats i EM”. Det baseras på att förbundskapten Roy Hodgson på frågan om Man Uniteds stjärnskott svarat att han varken ”kan bekräfta eller utesluta det”. Oh well.

The Sun ger sig inte kring tidningens uppgift om en europeisk Superliga, som PL:s ”Big Five” ska ha haft ett möte om. ”Avslöjat” i fet stil, följs av ”Amerikanske mogulen bekräftar The Suns uppgifter” (även om han inte riktigt gör det). Charlie Stillitano säger i en radiointervju, i The Suns tolkning, att ”Vi pratade om Champions League-förändringar. Det som händer med Leicester är härlig historia. Kanske till och med fantastisk – om du inte är Man United-fan, Liverpool-fan eller Chelsea-fan. Jag antar att de inte har självklar rätt att vara med varje år. Det är den där gamla diskussionen: amerikanska franchises mot vad man har i Europa. Det finns fantastiska argument för nedflyttning och uppflyttning, och det finns argument för ett stängt system”. Helgens toppmöte och derby i norra London beskrivs som ”Kämpar mot räddhågsna”, med Tottenham som förstnämnda och Arsenal som sistnämnda, vilket man bygger på att ”Poch planerar att dra åt skruven på Wenger” och gårdagens snackis, ”Sanchez: Vi saknar självförtroende”.

ANNONS

Daily Mail lanserar sin sportetta kring ”Exklusivt: McLaren på fallrepet”, och menar att ”Newcastles stjärnor har tappat tålamodet med deras kritiserade tränare”. Om det blir förlust mot Bournemouth i helgen räknar de med att hans tid är över, skriver tidningen. På annan plats finns en annan tränaruppgift, denna gång om Man Citys snart ex-tränare: ”Pellegrini erbjuden jobbet i Zenit”.

The Times går hårt åt Arsenal med en artikel under rubriken ”Det här kan bli Arsenals värsta kollaps hittills” och en krönika av ex-spelaren Tony Cascarino om att ”Wengers fall påminner mig om Mourinhos”. Han menar att Wenger ändrar i laget lika desperat som den förre Chelseatränaren för att komma tillrätta med motgångar.

Läs även Peter Hyllmans blogg,”De tio bästa defensiva mittfältarna i Premier League”

 

ANNONS

ITALIENCcqHmKzWEAEKnrF

La Gazzetta dello Sport drar på med ”Calcio: röd varningslampa”, en sammanställning av det finansiella läget i Serie A-klubbarna. ”Skulder på 365 miljoner euro, 12 av 19 klubbar på minus (och Parma i konkurs). Inter, Milan och Roma ligger värst till”. Med tröjnummer illustreras sedan de tre klubbarnas läge, för Inter med tröjnummer ”-140 miljoner euro”, Milan ”-91 miljoner” samt Roma ”-41 miljoner”. Torino är den klubb som går mest plus, 10,6 miljoner euro. Siffrorna gäller för lagen under säsongen 14-15.

Corriere dello Sport har en intervju med Juventus tränare Allegri under rubriken ”Dybala finns där bakom Messi och Ronaldo”, men citatet under är ”Paulo har en mördares skepnad: inom två år kan han vara på topp, endast bakom de allra bästa i världen”. Bland de andra citaten märks saker som ”I kampen om scudetton finns också Roma” och ”Priset som årets tränare? Det skulle jag ge Pioli”, alltså Lazio tränare.

ANNONS

Tuttosport menar att ”Nu är det Godopoli”, där ”godo” betyder ”njuta” och där begreppet är en syftning på spelskandalen Calciopoli. För med vitsvartrandiga ögon som redaktionen på Turintidningen har, så kan man se på fotbollsvärlden så här: ”Tio år senare, så har Juve med fyra raka titlar kastat omkull Calciopolins omkullkastare: därför känns det alltid extra fint att besegra Inter”.

 

SPANIENMD-20160304-CAS_ARA-MDDIA-P001-C

Marca skriver om att ”Lucas Vásquez får beröm från laget, Zidane och klubben”, samt att ”Det här är vägen. Real Madrid uppmärksammar attityden hos akademispelare och ser Lucas Vásquez och Mayoral som förebilder”. Allt detta leder fram till huvudrubriken: ”Håll tyst, arbeta och reagera”.

AS klämmer in en mindre Real Madrid-rubrik i ”Bale är på topp”, det vill säga helt och fullt tillbaka efter skadebekymmer. AS menar att ”Zidane kommer att ge honom speltid mot Celta Vigo, och ha honom i startelvan mot Roma”.

ANNONS

Sport njuter av Barcelonas senaste seger (5-1 mot Rayo Vallecano) med rubriken ”Skoningslösa”. 35 är siffran som gäller. För det är ”Historiskt rekord av Barça: 35 raka matcher utan förlust, och 35 hattrick av Messi i Barças tröja”.

Mundo Deportivo är förstås inne på samma linje med ”Historisk rekord!” i gigantiska bokstäver och ”35 matcher utan förlust” bredvid.

 

FRANKRIKEune_04032016_v65

L’Equipe har förtvivlat lite utrymme för fotboll på sin förstasida, men där finns efter Marseilles kvartsfinalseger (1-0 mot Granville) rubriken ”OM – målet är final”. Ett inte så särskilt djärvt antagande. Kring Paris SG fortsätter L’Equipe att resa frågetecken. Den här gången mer ordagrant, ”Frågetecknen i PSG”. Det blir tre: Matuidi, Verratti och Di Maria. Och det är som vanligt returen mot Chelsea som är blickfånget. På annan plats i tidningen säger Gervinho, som nyligen bytte Roma mot Hebei China Fortune FC, att ”jag ska inte ljuga, det var ett enormt erbjudande jag fick”(8-10 miljoner euro om året efter skatt, enl L’Equipe). Han kommenterar också att Rudi Garcia fick sparken i Roma med ”Jag blev förvånad och besviken, i mina ögon fanns inga skäl att han inte skulle få fortsätta säsongen ut”.

ANNONS

Le Parisien har också PSG:s CL-match i fokus, ”Pastore och Di Maria – chockduo mot Chelsea?”. De två argentinarna kommer enligt tidningen att spela ihop mot Montpellier i morgon, och är även aktuella för Londonmatchen.

 

ÖVRIGTwdiag

Ekstra Bladet (Danmark) skriver om ett ”FCK på guldkurs” efter seger i gårdagens stormatch (3-1 mot FC Midtjylland). Betygmatchen mellan svenskarna vinner Erik Johansson (FCK) med fyra av sex i betyg. Ludwig Augustinsson och Robin Olsen får båda tre. Kristoffer Olsson (FCM) får blott en etta. FCK är nu sex poäng före Ålborg i toppen. Mönchengladbachs sportchef Max Eberl bekräftar för tidningen att man i sommar ska förhandla om ett köp av danska succébacken Andreas Christiansen, som man för närvarande lånar från Chelsea.

De Telegraaf (Holland) har kraftfull sportetta med skrikande Feyenoordspelare efter cupseger (3-1 mot AZ) och rubriken ”Med blod, svett och tårar”.

ANNONS

VG (Norge) har ett helt annan perspektiv än De Telegraaf på samma match: ”Henriksen med mål och självmål i AZ-förlust”. Tidningen uppmärksammar också John-Arne Riises senaste blogginlägg, ”Vad ska jag göra?”. VG följer upp den med rubriken ”Klubblösa Riise: Det är tungt om dagarna”.

A Bola (Portugal) har förstasida i James Bond-stil med Slimani (Sporting) och Jonas (Benfica), två av de förväntade huvudfigurerna i helgens Lissabonderby. Rubriken är i samma stil, ”Med rätt att göra mål”.

Blic (Serbien) klämmer sig in i bloggen även om det är torsdagens nyhetsetta. Men här finns alltid utrymme för fotbollsspelare som bryr sig. Som Nemanja Matic. Blic åkte nämligen till hans lilla hemort Vrelo, där det visar sig att Chelseamittfältaren regelbundet hjälper en lång rad människor ekonomiskt. Vid sina besök brukar han också besöka den lokala mataffären och betala bybors skulder för livsmedel, i en del fall också spelskulder, skriver Blic. Han har också hjälpt den lokala skolan och kyrkan med renoveringar.

ANNONS
Publicerad 2016-03-04 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto