Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Zlatans nya krav till PSG

england måndENGLAND

The Times fotbollsbilaga konstaterar att Leicester är ”Nära ett mirakel” efter ännu en ännu en seger (1-0 mot Southampton) och utökad serieledning till sju poäng. Söndagens andra match får en betydligt mindre rubrik med ”Martials segermål ger Bobby Charlton en dag att minnas”. Unitedlegendaren har hedrats med namn på läktare och med en vinst (1-0 mot Everton). På sportettan följer Times upp vad som visade sig vara en bräcklig dopningsanklagelse mot bland annat spelare i Premier League i söndags. Dagens rubrik är ”Fotbollsförbundet alarmerade över ’mycket allvarliga’ dopningsanklagelser”.

ANNONS

Daily Telegraph låter tränarprofilen Harry Redknapp varna serieledaren under rubriken ”Leicester Citys fans tror man vunnit ligan redan, men fler överraskningar väntar”. Man påpekar också att United med ”Martials historiska mål behåller hoppet om Europa”. Anfallarens mål var klubbens tusende på hemmaplan, och klubben nafsar lokalrivalen City i hälarna om en Champions League-plats.

Daily Star tycker säkert man är fyndiga med ”THAItle Party”. Leicesters ägare, Vichai Srivaddhanaprabha, är från det sydasiastiska landet.

Daily Mirror är inte ute efter några putslustigheter utan efter smaskigt avslöjande. Nyhetsettan toppas med ”Exklusivt: Englands Wilshere i bråk klockan 02”. Jodå, det är Arsenalmittfältaren som hamnat i trubbel igen. Han ska efter bråket ha gömt sig bakom soptunnor. På sporten finns ”Exklusivt: Välkommen till Chelsea – Italiens förbundskapten i London för sista kontraktsdetaljerna”. Uppgifter man i själva texten inte uppger är exklusiva, och som sannolikt är plockad från italienska medier, som kom med dem på söndag kväll.

ANNONS

The Sun är inte överens med Mirror om tiden för det där bråket. ”Wilshere förhörd av polis efter bråk kl 03”. Eller så kanske han passade på att bråka lite till. Annars drar säkert en rubrik på sportsidorna blickar till sig, ”José Mourinho erbjuden jobbet som Syriens förbundskapten”. Med kopia på jobberbjudandet i ett brev. Det hade varit en utmaning. En annan rubrik lockar säkert till sig svenska läsare. ”Alan Shearers krönika: PSG har Zlatan Ibrahimovic – men Manchester City kan skada dem med Sergio Agüero”. Texten inför den stundande CL-kvartsfinalen mynnar också ut i att ”Ibrahimovic syns och hörs mycket, men den tyste Premier League-spelaren kommer att ha mycket att säga till om det här mötets öde”.

 

ITALIEN

italien måndagLa Gazzetta dello Sport konstaterar att ”Napoli kollapsar, Juve festar”, sedan den syditalienska klubben gått på en mina i titelkampen (1-3 mot Udinese). Vid sidan av Napolis debacle-rubrik ligger två Milanomisslyckanden. ”Inter, vilken smäll: förlorar mot Torino med 1-2 – hej då, Champions League”. Lika illa var det för grannklubben. ”Milans katastrof i Bergamo – Mihajlovic: till ritiro”, som bekant när lag isolerar sig för fokusera på att lösa problem och nervknutar, droppen blev alltså söndagens förlust (1-2 mot Atalanta). Till denna misär läggs också sorg. ”Farväl Cesare, en fotbollens mästare”, en rubrik efter Maldinis bortgång.

ANNONS

Corriere dello Sport bjuder på en liten ordlek i ”Juve, ci 6”, vilket i slutändan syftar på antalet poäng som de regerande mästarna nu har till godo på Napoli. Man påpekar också att Napoli dessutom fick anfallsstjärnan Higuaín utvisad och tränaren Sarri uppvisad på läktaren. Romderbyt får också ansenlig plats. ”Roma överväldigande, Lolito sparkar Pioli”. Tränaren fick alltså kicken efter storförlusten (1-4 mot Roma). Simone Inzaghi tar över.

Tuttosport njuter över Napoliförlusten med ”Ni är långt efter Juve”. Det finns mer anledning att jubla för Turintidningen, med ”Äntligen Torino!”.

Il Mattino, Neapeltidningen, är inte nådig. Man påpekar på förstasidan att ”Higuaín tappade huvudet” i Napolis förlustmatch. Till den huvudartikeln finns en krönika under rubriken ”Grova fel – det finns inga ursäkter”.

ANNONS

 

SPANIEN

spanien måndagMarca suger vidare på segerkaramellen från Barcelona i lördags och hyllar ”Stridsvagnen”, alltså Casemiro. Tidningen påpekar att ”Zidanes starke man var nyckeln till segern på Camp Nou”.

AS dröjer sig förstås kvar vid samma match men med annan ingång. Man vrider om kniven med ”Cristiano bestämmer hemma hos Messi”. Det följs upp med att portugisen gjort ”10 mål på 12 matcher på Camp Nou (0,86 i snitt) och Messi har gjort 12 på 16 på Bernabéu (0,75 i snitt)”.

Sport försöker muntra upp stämningen i supporterleden (alltså Barças) med Champions League-uppmaningen ”I era händer”, och uppföljning om att man ska ”korrigera misstagen i matchen mot Atlético” samt stridsrop från Neymar, ”Vi fortsätter, och vi tror det bästa är kvar, ’Heja Barça!’”. Det finns emellertid även lite eftertanke, ”Sports analys: sju läxor att lära” av Clásico-förlusten.

ANNONS

Mundo Deportivo har bild på Barças tränaren till rubriken ”Terapi” och uppföljningen ”Luis Enrique vädrade under 20 minuter kritiken efter Clásico med sitt lag”. Sedan följer ”Tränaren och spelarna överens om brist på kontroll, bollinnehav och press, plus en viss trötthet”.

 

FRANKRIKE

france måndagL’Equipe tar fram största transfertrumman och dundrar bankar på med ”Paris SG: Neymar kan tänka sig det”. Som bakgrund finns ”Brasilianarens agent bekräftar i exklusiv intervju med L’Equipe sin klients stora intresse för Paris, medan PSG har gjort honom till prioritet nummer ett i sommar”. Wagner Ribeiro påpekar att Neymar har kontrakt med Barça till 2018 men säger i intervjun också att ”Tanken på att bo i en stad som Paris och spela för en klubb som PSG, det är också en dröm för alla. Vi får se vad som händer mellan nu och om två år då hans kontrakt går ut”. L’Equipe släpper inte tråden, och undrar vad det svaret betyder. ”Det betyder att om PSG visar intresse för Neymar så kan vi diskutera. Ett kontrakt kan också rivas upp, om utköpsklausulen betalas”, svarar Wagner Ribeiro. På frågan om klausulens storlek svara agenten, ”Den är jättelik: 193 miljoner euro. Men jag tror inte det är ett oöverstigligt problem för PSG”. L’Equipe menar att den övergångssumman är realistisk, att PSG ökat tempot i diskussioner med Neymars pappa och med hans agent, samt att man kan erbjuda Neymar 20 miljoner euro om året (i Barça har han 14,5). Plan A är enligt tidningen anfallstrion Neymar-Cavani-Di María nästa säsong, även om man fortfarande håller en dörr öppen för Zlatan Ibrahimovic, som enligt L’Equipe nu ryktas vilja ha ett tvåårskontrakt hos kommande arbetsgivare, PSG eller annorstädes. Det skulle synka med en flytt till Beckhams Miami 2018.

ANNONS

Le Parisien värmer inför PSG:s CL-möte upp med ”När Rabiot spelade för Manchester City”. PSG-mittfältaren tillbringade ett halvår i Citys akademi när han var 13 år. Tidningen har också en intervju med Sylvain Distin, som spelar för båda klubbarna, under rubriken ”Faran (för PSG) är David Silva”.

 

TYSKLAND

tyskland måndagBild har den något udda rubriken ”Tuggummiskandal i Bundesliga”. Det handlar om att Kölns sportchef Jörg Schmadtke kastade ett tuggummi mot Hoffenheims tränare Julian Nagelsman under lagens möte (1-1). Han var rasande efter Hoffenheims kvitteringsmål i slutminuten när en Kölnspelare låg skadad på planen. Tuggummit missade Nagelsman och Schmadtke bad senare om ursäkt.

Kicker har en nöjd Franck Ribéry på förstasidan till citatrubriken ”Jag är viktig igen!”, vilken gissningsvis är mer av en summering än exakt ordval. Det följs upp av ”Franck Ribérys triumfatoriska comeback”. Första uppslaget i tidningen fortsätter i samma anda med fransktyska rubriken ”Vive le Kämpfer” (ung ”Heja kämpen”). På nästa uppslag har man ganska elegant hittat närmast identiska bilder på Julian Draxler och Zinedine Zidane som ser ut att i språnget fånga bollen med foten högt upp i luften. Till det finns rubriken ”Jule mot Zizou”. Det handlar förstås om förestående CL-möte Wolfsburg-Real Madrid.

ANNONS

 

ÖVRIGT

holland måndagDe Telegraaf (Holland) har budskapet ”Delad sorg!” och bild på arenorna i Amsterdam och Barcelona, där den holländske legendaren sörjdes i helgen. Algemeen Dagblad har ett ”Sista farväl” på ettan, och bild på den stora supporterbanderollen ”Johan, vila i frid” i fokus.

VG (Norge) har citatrubriken ”Jag skulle gärna ha hoppat omkring i kalsongerna. Nu blir det inte mycket sömn i natt”. Det är ord från John-Arne Riise som inför storpublik på hemmaplan gjorde debut med Ålesund, men det blev förlust (1-2 mot Brann). Tidningen uppmärksammar som alla norska medier också stort det röda kortet på Haugesunds Haris Hajradinovic – sedan han knuffat sin egen målvakt.

Publicerad 2016-04-04 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto