Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mata: ”En del tror de är rockstjärnor”

ENGLANDCg1nkOyWwAIKq0g

Daily Telegraph tar fasta på Claudio Raniers uttalande efter storsegern i går (4-0 mot Swansea) i sin största rubrik: ”Gör nu drömmen till verklighet, säger Ranieri till sitt Leicester som flyger” (italienaren levererade som vanligt också underhållande citat, se tweet nedan). Tidningen lägger till att succélaget nu är ”fem poäng från triumfen”, alltså ligatiteln.

The Sun tar i stället till ett annat citat, de bevingade orden från en kommentator i VM 1966, och gör på tabloidvis om dem till ”They think it’s Ulloa…it is now”, som en referens till att Ulloa svarade för två mål och att Leicester (nästan) är mästare.

ANNONS

Daily Mirror spelar med omskrivningen ”Heaven and yell” både på Crystal Palaces triumf (2-1 mot Watford i FA-cupen) och Leicesters seger samt bilderna på jublande spelare från de båda klubbarna. Med rubriken ”Rooney: Jag kan vara den nya Scholes”, menar Mirror att Unitedstjärnan accepterar en mittfältsroll.

The Times har i sin måndagsbilaga ”The Game” en intervju med Real Madridstjärnan Gareth Bale under rubriken ”Jag kommer riktigt bra överens med Cristiano Ronaldo, vi har aldrig bråkat”. Han förmedlar sedan en bild som vore Real-spelarna närmast en kultsekt kring tränare Zidane. ”Han (Zidane) har bara den där auran, den där respekten eftersom han var en sådan stor spelare. Alla respekterar honom så mycket. Vi tror på allt han säger”.

Daily Star menar att ”Martinez är nära sparken” och lägger i en exklusiv-rubrik till påståendet att ”Everton har lista på ersättare”. Pellegrini, Koeman och Frank De Boer sägs finnas på den. Bielsa påstås också intresserad, medan Moyes inte ses som aktuell.

ANNONS


ITALIENprima_pagina_xl

La Gazzetta dello Sport påpekar att scudettostriden kan var slut i dag, Juve seger i går (2-1 mot Fiorentina) kan vara ”Värd fem”, som i ligatitlar i rad – om Napoli tappar poäng i kväll borta mot Roma. Turinlaget har nu hela tolv poängs försprång.

Corriere dello Sport lägger förstås också tyngdvikten vid den nära förestående titeltriumfen för Juventus men har också ögonen norrut, mot England. ”Kom igen, Ranieri, kom igen”, hejar CdS på, och ser Leicester som nästan ett italienskt ledarlag i Premier League.

Tuttosport skriver ”Legendariska” om sitt vitsvartrandiga Turinlag, och påpekar i texten under att det var 24:e segern på 25 matcher. Om stadens andra lag är rubriken inte lika festlig efter gårdagens förlust (1-3 mot Sassuolo): ”Torino-flopp: Ventura, slut på en cykel”.

ANNONS


SPANIENp01catbaja-1461539012474

Marca menar med bild på Cristiano Ronaldo och Karim Benzema till rubriken ”Oklart”, att Real Madrid-fansen får svettas över om de två stjärnorna kan medverka mot Man City i morgon. ”Zidane får skynda på till max för att få BBC spelklar”, menar Marca, men lutar sig i alla fall mot att ”Bales form är en garanti i Manchester”.

El Confidencial påpekar att ”Zidane har Lucas Vásquez om de andra inte håller”. Artikeln avslutas just med att ”Vásquez är redo och Zidane litar på honom”.

La Sexta, tv-kanalen, hade i sitt program Salvado ett samtal med Juan Mata om fotbollen och lönen. ”Sett ur samhällets perspektiv så är det lite galet, sett ur fotbollens perspektiv tjänar jag normalt” och ”Fotbollens värld, min karriär, det är inte verkligheten”. Man United-stjärnan beklagar sig också över en del unga spelare. ”När du som ung kommer med i ett bra lag tror du att du är Maradona, det finns spelare som är lite som rockstjärnor”, säger Mata, ”De tänker mer på andra saker än fotboll”.

ANNONS

Sport slår stort upp att det är ”Suárez för resten av livet”. Okej, kanske inte hela livet. Enligt tidningens uppgifter ”kommer Barça att skriva nytt kontrakt med anfallaren denna sommar, och han kommer att avsluta sin karriär i Barça”. Riktigt så enkelt är det inte, framgår det av artikeln. För några direkta kontraktssamtal har ännu inte inletts. Först vill klubben ro i land med nya kontrakt för Messi, Neymar och Busquets. Dessutom sträcker Luis Suárez nuvarande kontrakt redan till 2019, då han är 32 år. Så det handlar främst om att ge honom högre lön.

Mundo Deportivo skriver ”Guldtandem” om Messi-Luis Suárez och rabblar deras siffror de senaste två matcherna. Som om Neymar liksom inte längre existerade i en tridente.

 

FRANKRIKEune_25042016_v65

L’Equipe påpekar att ”Monaco får skylla sig själva” som bara tog en poäng (1-1 mot Rennes) och därmed tappade greppet om andraplatsen till Lyon. Inne i tidningen uppger L’Equipe att ”David Luiz irriterar tränarna”. Anledningen till att brasilianaren satt på bänken i ligacupfinalen var ”på grund av hans otillfredsställande prestationer och sitt uppförande”. En kombination av tappad form och att han gett uttryck för sin besvikelse när han inte får spela på ett sätt som inte tilltalat Blanc.

ANNONS

Le Parisien påpekar att ”PSG bara tänker på 21 maj”, datumet för den franska cupfinalen och en möjlig ny titel. Och man firar sina triumfer rejält. Enligt Le Parsisien varade klubbfirandet efter ligacuptriumfen till klockan fyra på morgonen – sedan förlängde en del spelare det hela ytterligare några timmar med nattklubbsbesök. Något firande lär det däremot inte bli för damernas lag. ”PSG:s mardröm” beskrivs kollapsen i CL-semin (0-7 mot Lyon). ”Jag skäms”, konstaterar tränaren Farid Benstiti.

Le 10 Sport hävdar att under exklusiv-stämpel att ”Ibrahimovic har satt sitt Kina-pris!”. Sajten påstår, med hänvisning till sina källor, att ett flertal kinesiska klubbar hört sig för om den snart 35-årige svensken de senaste veckorna. Zlatan, som tidigare uppgetts ha nobbat ett bud på 70 miljoner euro om året för att flytta till Kina, ska enligt Le 10 Sport begära 100 miljoner euro, motsvarande cirka 975 miljoner kronor, om året för att kunna tänka sig en flytt till Kina. Hmm…

ANNONS


TYSKLANDcover

Bild drar stort på förstasidan om ”Sammers sorg”. För det visar sig att den gamla storspelaren fått dra sig tillbaka från sin plats i Bayerns ledning på grund av en smärre hjärnsjukdom, en blodflödesproblem, vilket han enligt ett uttalande kommer att bli bra ifrån utan några men. Bild har sedan en artikel i feta bokstäver om att just ”Bild träffade Sammer”. Förutom citat från pressmeddelanden innehåller artikeln ett enda direkt citat från Sammer: ”Det är fint”, sedan en reporter enligt Bilds egen utsago av en slump sprungit på Sammer. Man kör också vidare på sitt Hummels-till-Bayern-spår med att Dortmunds mittback är redo att skriva på ett fyraårskontrakt värt tio miljoner euro per år (exklusive bonusar). Sedan tidigare har övergångssumman angetts till 30 miljoner euro.

ANNONS

Kicker inleder veckan med ”Neuer i intervju”. Rubriken på första uppslaget inne i tidningen är ”Jag är bara en människa, inte en maskin”. Man tar också ännu ett grepp om den tillspetsade bottenstriden med ”Kampen i källaren”, om hur Stuttgart och Werder Bremen slåss mot nedflyttning.


ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) spår en ganska bra vecka för en landslagsprofil. ”Dra, Bendtner” finns på förstasidan och är Wolfsburgs budskap då kontraktet den här veckan slutligen väntas rivas, men det är mot en hyfsat fet kompensation på 12-15 miljoner danska kronor, skriver tidningen. Samtidigt har sporten stora rubriken ”Hareide överväger Bendtner”. Från FCK:s mediokra insats (1-1 mot Viborg) dyker Erik Johansson ändå på nytt upp i positiva ordalag, under en av tre punkter Ekstra Bladet tar med sig från matchen, ”Svensken Erik Johansson gör anspråk på att vara vinterns bästa köp”.

ANNONS

De Telegraaf (Holland) jublar med Feyenoord efter cuptiteln (2-1 mot Utrecht) genom att sjunga i rubriken: ”Say, oeh, ah, Elia”, som i segerskytten Eljiro Elias namn.

La Denière Heure (Belgien) skriver att ”Anderlecht släpper iväg Brügge” efter tung förlust (2-4 mot Ostende), och fortsätter i fet stil med att ”Fansen rasar”.

 

Och till sist…

…kärleken mellan det franska folket och landslaget har varit mycket svalt på senare år. Kanske därför Kiss gamla slagdänga ”I was made for lovin’ you” blir franska landslagets låt i sommar, i rockbandet Skip The Use tappning. På fredag lanseras den, uppger Journal De Dimanche. Här originalet.

https://twitter.com/TTab00/status/724258125566480384

Publicerad 2016-04-25 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto