Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Maradona: ”Juve hade extrem tur”

Headlines Blogg

ENGLANDCg6wb0EW0AAHDs7

The Guardian summerar Spurs tunga poängtapp (1-1 mot West Brom) med rubriken ”Dawson krossar Tottenhams titeldrömmar ”. Kanske därför också att dagens andra stora rubrik, ”Vardy avstängd ytterligare en match och missar Old Trafford”-mötet, inte spelar så stor roll för Leicester längre.

The Sun ser den häpnadsväckande titelupplösningen som sekundär till Dele Allis magslag på Claudio Yacob i matchen. ”Mohammad Alli”, summerar man White Hart Lane-matchen med, och lägger till att ”Dele riskerar knock out av förbundet för Yac-slaget”. För att hålla liv i boxningsliknelsen lägger The Sun till att ”Tottenhams titeldrömmar hänger på repet”. Tidningen bjuder också på dagens kanske märkligaste Silly-uppgift. ”Exklusivt: Blanc är chockutmanare att ta United-jobbet under näsan från Mourinho”. Tidningen påstår vidare att Ryan Giggs är en central fråga, då United är bekymrade över att Mourinho skulle plocka med sig hela sitt gäng, men med Blanc skulle Giggs få bli kvar som assisterande.

Annons

Daily Star har sin egen Mourinho-krok. ”Exklusivt: Sanningen bakom avslöjandet om Mourinho till United”. Enligt tidningen stämmer det inte att United bestämt sig för Mourinho och vd Ed Woodward tänker vänta till efter säsongen med att besluta sig om Van Gaals öde. Fram och tillbaka, fram och tillbaka… Och så berättar tidningen att Kompanys order till sitt Man City inför kvällens CL-match mot Real Madrid är ”Stoppa Ron”, den där CR7 alltså.

Daily Mail ser Jonas Olsson som sin Matchens lirare. Svensken får som enda spelare åtta av tio i betyg, och beskrivs som ”en kraftkälla” för WBA. I övrigt: som ett brev på posten efter Matas beklagande över unga spelare, så uppger Daily Mail att Chelseas talang Dominic Solanke vill höja sin lön från 8 000 pund i veckan till…50 000 pund i veckan, drygt 600 000 kr! Anfallaren är inte ens med i Chelseas trupp utan utlånad till Vitesse.

Annons

Evening Standard har sin egen lilla grej om Marseillestjärnan Michy Batshuyai, och påstår att ”Belgaren föredrar en flytt till Spurs framför West Ham och Juventus”.

The Times sätter punkt på det engelska svepet med att stjärnkrönikören Henry Winter får avslöja vem han röstat på som årets spelare. ”Därför är Kanté snarare än Mahrez årets spelare”.

Läs även Peter Hyllmans blogg inför Manchester City-Real Madrid


ITALIENGazzetta27-721x1024

La Gazzetta dello Sport firar Juventus med champagn som flödar och ordleken ”Juve cincin 5”, som både syftar på skål (cincin) och fem (cinque). Enda kvarvarande titelutmanaren Napolis förlust (0-1 mot Roma) säkrade den femte raka Juve-titeln. En krönika bär namnet ”Nu fokus på Champions League”.

Annons

Corriere dello Sport ser ”Legendariske Juve” framför sig och har förutom de firande spelarna, även fem scudettosköldar i fokus. När tidningen blickar framåt i en av de många tillhörande sidorubrikerna blickar man liksom Gazzettan mot Europatriumfer, ”Nu dags för Cavani med målet att vinna Champions League”.

Tuttosport är en besvikelse på den stora dagen. I stället för att bara jubla åt den makalösa prestationen av hemstadens stora lag, så låter tidningen revanschlystnaden bubbla över. ”Tyst på er alla”, lyder huvudrubriken ungefär (till det så trycker man dit titelnumren på sköldarna enligt juventinsk räkning, alltså inklusive Calciopolititlarna). Juventus är vinnare, knappast Tuttosport.

Piùenne, tv-kanalen, låter Napolilegendaren Maradona kommentera Juves triumf, och även om argentinaren menar att Turinklubben förtjänar titeln så tycker han de hade ”extrem tur”. Han fortsätter med ”även på min tid så hade de två skott på mål och gjorde fyra mål. Jag gnäller inte. Jag säger bara sanningen som hela Italien känner till”. I programmet (Casa Napoli) ska han också ha sagt att ”Fiorentinas mål var en skandal…en skandal! Jag såg matchen på tv och de fick målet bortdömt för att de mötte Juventus. Juventus har fantastiska spelare i förbundet och domarkommittén, men det är inget nytt. Vidare anser Maradona att det är ”motbjudande och skamligt” att Italiens förbundskapten Conte redan skrivit på för Chelsea.

Annons

Läs även Lorenzo Medicis blogg ”Bosses of Italy”

 

SPANIENportada-sport-del-abril-1461622319499

Marca har ”Kung mot Kun”, Cristiano Ronaldo mot Agüero, som rubrik. Fyndig eller töntigt? Döm själva. I alla fall är det onekligen de två spelarnas som är i blickfånget inför kvällens första semifinalmöte mellan Manchester City och Real Madrid. På förstasidan tränger sig också en City-relaterad transferuppgift fram, ”Guardiola vill ha Ter Stegen”, alltså Barças målvakt. Marca ger för lvrigt John Guidetti medelbetyget sex (av tio) för sin insats i Celtas segermatch (2-1 mot Granada).

El País tar fasta på ord från både Bale (The Times) och Zidane (presskonferens) och samlar dem under gemensamma citatrubriken ”Vi firar om vi håller nollan”.

Annons

Sport är säkra på sin sak. ”Avslöjar: Neymar lyssnar inte på erbjudanden”. Det gäller förstås inte Barças erbjudande om nytt kontrakt. ”Han fortsätter i Barça och har gett sin far instruktioner om att han inte vill prata med någon annan klubb om sin framtid”, hävdar tidningen (precis som förväntat). Sport lägger samtidigt in en bild på Neymar ”På semester i London”, där han shoppade loss med Alexis Sanchéz. Dags för Arsenalrykten, engelsk press!

Mundo Deportivo menar med ”Bailly på listan” att Barça är intresserade av Villarreals 22-årige mittback. Han ses som ett ”enklare och billigare alternativ till Marquinhos och Laporte”. Sedan skriver MD, utan tvekan lite hoppfullt, ”Pellegrini mot Real Madrid med hela sitt arsenal”, alltså bästa lag.

La Voz de Galicia uppmärksammar Celta-tränares Berizzos irritation över Guidettis uppträdande. ”Spelare som byts ut eller som inte får spela har rätt att bli arga, men har en skyldighet att inte visa det. Tränarens val står över personligt tyckande”, sa Berizzo på presskonferensen, som ett svar på Guidettis ilska när han blev utbytt.

Annons

Cope uppger att Atleticos kontor på Vicente Calderón fick besök av Chelseas anfallare Diego Costa under måndagen. ”Av personliga skäl”, uppger radiostationen, och fortsätter med att Chelseaanfallaren samtidigt passade på att hälsa på gamla vänner i Atletico. Det lär putsas på abloidrubriker.


FRANKRIKEune_hd

L’Equipe gör Real Madrids kamp lite till sin egen. ”Den kungliga pakten” kommer med bild på Zidane och Cristiano Ronaldo. Tidningen har också en intervju med Nice storstjärna Hatem Ben Arfa som lämnar dörren för EM-spel på vid gavel, ”Jag är beredd att göra allt för landslaget”.

Le Parisien hänger upp sig på PSG-spelarnas ligacupfirande i Las Vegas. Man frågar sig på sportsidorna ”Paris-Las Vegas. Är det vettigt?” och påpekar i ingressen att ”Ibrahimovic och några av hans lagkamrater tog sin tillflykt till casinos huvudstad för att byta miljö. Annorlunda, men knappast vila…”. Tidningen låter två ex-PSG-tränare med skilda åsikter komma till tals. En positiv röst, ”Vahid Halilhodzic: ’De måste få tillåta sig lite galenskap’” och en negativ, ”Luis Fernandez: ’Man måste vara försiktig med sin image”.

Annons

France Football lägger tyngder stora som Roberto Carlos lår på franska landslagets nya fixstjärna. ”Griezmann – den nya messias”. Över flera uppslag får åtskilliga fotbollskännare sprida lovord över den franska landslagsstjärnan, som närmar sig den absoluta världstoppen, som är kärnan i temat. ”Han har potential att bli en Neymar”, säger David Ginola. Tidningen har också en intervju med Robert Lewandowski med rubrikcitatet ”Thierry Henry har alltid varit min idol”. Och så gör France Football ett EM-nedslag. Denna vecka om Sverige. Eller snarare om Zlatan. Röster från svensk mark plockas upp. Som Annika Olsson, prefekt för Institutionen för etnologi, religionshistoria och genusvetenskap i Stockholm. ”Zlatan är större än sig själv”, summerar Olsson, som för övrigt 2014 skrev “Retorik och intersektionalitet: Sojourner Truth, Zlatan Ibrahimović och renhetens paradox”. Vi stannar nog där.

Annons

TYSKLAND

Bild skriver att det blir ”Proffskontrakt för flyktingen Jatta” i Albin Ekdals klubb Hamburg. Tyska medier har en längre tid följt dragkampen om den 17-årige gambiern, som HSV redan tidigare uppgetts ha vunnit. Bakery Jatta satt på läktaren när under Nordderbyt mot Bremen, men enligt Bild kan snart stå på planen. Ett proffskontrakt uppges finnas klart att skriva på till hans 18-årsdag den 6 juni.

Westdeutsche Zeitung lanserar idén att Borussia Mönchengladbach är intresserade av Victor Nilsson Lindelöf. Benficasvensken pekas ut som ett alternativ i Bundesligaklubbens mittbacksjakt.

Läs även Adam Nilssons blogg ”Mönchengladbachs kavaj för liten för Nilsson Lindelöf

Till sist…
…The Sun levererar dagens rubrik med ”Man United omklädningsrums-dj Ashley Young tvingas spela funky house för att göra Van Gaal tillfreds”. Om det pratar Young i ”Footballers Lives”, där han också säger att De Gea är lagkamraten med knasigast musiksmak. Den pendlar mellan latinsk dansmusik och heavy metal.

Annons

Publicerad 2016-04-26 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto