Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ett kungarike för Zlatan!

ENGLAND

englandDaily Telegraph pryder ettan med en tankfullt vandrande Wayne Rooney till rubriken ”Det här är mitt största test”. Liksom på det flesta engelska sportettor i dag har fokus nu helt glidit över på EM. Men gårdagskvällens uppgift om Ryan Giggs finner också utrymme, ”Legendaren redo att avsluta United-karriär efter 29 år”.

The Sun använder ”Fear we go” med underrubriken ”Rooney: Rashford kommer att terrorisera EM-rivalerna”. Ett möjligen tveksamt ordbruk i dessa tider.

Daily Mail, som av någon märklig anledning kan titulera sig Årets sporttidning i England och passar på med det var dag, ser möjlighet att dra blickar till sig genom att använda semesterbild på Cristiano Ronaldos bara överkropp och rubriken ”Vi önskar du vore här, Cristiano”. England träningsspelar nämligen mot ett Portugal utan storstjärnan, som annars skulle varit mer likt kommande EM-motståndaren Wales med Bale.

The Guardian drar blickar till sig av helt annan anledning. I alla fall som svensk. Två spelare får puffa för deras EM-bilaga – en är blågul och han heter inte Zlatan, utan John Guidetti. Just tidningens interaktiva EM-guide är väl värd ett besök.

Daily Mirror klämmer också in sötsaken ”Toffees get sweater on Koeman”, som inte riktigt låter sig översättas, men syftar på att Everton är ute efter Southamptons tränare.

 

ITALIEN

itaLa Gazzetta dello Sport pyntar även i dag förstasidan med drakar för att symbolisera det förväntade kinesiska intåget i Milano. I dag är de, en blå för Inter och en röd för Milan, mer diskret placerade i underkanten av temapaketet på förstasidan. Även ”Peking Express” dyker upp igen. ”Mancini stannar”, är dagens budskap för Inter. För Milan gäller ”Galliani satsar på antingen Emery eller Pellegrini”. Som om det inte vore nog så dyker Monchis namn upp (få namn tycks mer populärt nuförtiden). Kineserna vill nämligen också ha Sevillas sportchef. Zidanes uttalande från igår, de med Juventusnyanser, letar sig också in på Gazzettans förstasida. ”Isco stannar i Real, med Morata får vi se…”. GdS lägger till att ”Om anfallaren återvänder till Madrid är Kovacic ett alternativ” för Juve.

Corriere dello Sport har samma besked om tränarpositionen i Inter som Gazzettan men i stället för tjusig grafik en ordlek, ”ManCINA”. Ni förstår. CdS blickar sedan mot Milanolagets mercato och ser det som att Yaya Touré är ”jättenära” och att man ”försöker” med Tottenhams Lamela, samt lägger till att nya ägarna ”Suning kan styra Teixeira” mot Milano. Även när det gäller Milan har CdS samma tränarförslag som rivaltidningen, och påpekar att Milan, med kinesiska ägare, kommer att ha ”100 miljoner euro att förstärka truppen med”.

Tuttosport menar att ”Allegri ger inte upp Pjanic”, Juve är fortfarande ute efter att locka Romastjärnan norrut, men Tuttosport varnar också för Barcelonas intresse.

 

SPANIEN

spanMarca har hittat en bokstavskombo även för Spaniens anfall, ett MSN som i Barça: ”Morata, Silva, Nolito”. Trion gjorde fem av de sex målen i träninsgmatchen mot Sydkorea, påpekar tidningen. Sedan slår sig Marca för bröstet över den uppmärksamhet  gårdagens stora nyhet i tidningen hade i Frankrike: ”BenzeBOOM!”.

Sport uppger att ”Barça erbjuder 40 miljoner euro för Marquinhos”. Tidningen skriver att den brasilianska mittbacken vill flytta till Barça (förstås), men att Paris SG drar i bromsen. I går kväll uppgav Mundo Deportivo att PSG lagt ett bud på Dani Alves, men Sport menar att ”Dani Alves har redan skrivit på för Juve”. Tidningen ser vidare Carles Aleñá som ett ”nyförvärv”. Den 18-åriga akademitalangen följer nu med under a-truppens försäsong.

Mundo Deportivo menar att Atléticos ”Vietto är ett alternativ”. 22-åringen påstås acceptera rollen som fjärde anfallare.

Cope skriver om ”Oro att Messi kan missa Copa America”, vilket syftar på att den argentinska stjärnan besväras så pass av sin ryggskada att han missar första matchen i mot Chile, och att turneringen är i farozonen. Copes uppgifter står i kontrast till rapporterna i Argentina som gör gällande att stjärnan är okej och kan spela.

 

FRANKRIKE

fraL’Equipe känner av ”Stormen” kring Descahmps och det franska landslaget i ljuset av alla skador men framför allt efter Benzemas explosiva uttalanden. Tidningen har bland annat intervjuat fyra tidigare spelare, som alla beklagar sig över Benzemas uttalanden om rasism under rubriken ”Det får vara slut på den typen av populism”. Tidningen uppger också att det nu är klart att PSG-talangen Jonathan Ikoné går i Kingsley Comans fotspår och lämnar klubben för Juventus. Ett treårskontrakt uppges klart för den 18-årige mittfältaren.

Le Parisien skriver på sin förstasida om ”Benzemas farliga spel”. Tidningen menar att anfallarens, Eric Cantonas och komikern Jamel Debbouze utspel om rasism ”förgiftat klimatet” inför EM. En spelare som nämnts i rasismdebatten uppmärksammas i helt annat sammanhang här: ”Det är seriöst mellan Ben Arfa och PSG. Enligt Le Parisien har klubbens ordförande Olivier Létang träffat Nicemittfältaren, som vill till PSG.

Libération har en ny intervju med Canton, där han förklarar sig under rubriken ”Att Benzema inte blev uttagen var en orättvisa som fick mig att ställa frågor”. Den bångstyrige Man United-legendaren påpekar att han inte pekat ut någon som rasist för att Benzema och Ben Arfa inte blev uttagna, bara ställt frågor. Han fortsätter på temat när det gäller kritiken han fått från det franska fotbollsförbundet. ”Var är de svarta och var är de nordafrikanska ledarna? Var är de nordafrikanska tränarna?”. När Deschamps hot om att stämning kommer på tal är Cantona ironisk. ”Det är första gången han lämnar en defensiv position och går till attack”. Cantona, aldrig särskilt förtjust i Deschamps, myntade en gång begreppet ”vattenbärare” om sin forna landslagskollega.
 

TYSKLAND

tysBild menat att det är ”Schweini-virrvarr i DFB”, att olika indikationer råder om Schweinsteiger och hans roll i EM, som lagkapten eller joker. Tidningen har också fler dåliga nyheter om Reus, som på grunda av sina skadebekymmer föll bort ur EM-truppen. En läkare säger till Bild att en dylik skada (inflammation kring bäckenbenet) kan innebära fyra månaders vila.

Kicker drar stort en intervju med Bayern Münchens och landslagets Jerome Boateng. ”Det bli en svår turnering” och ”Kimmich är en vinnartyp” är sedvanliga fotbollsämnen. Men efter att Boateng, med ghanansk pappa, pekats ut av en högerpopulist som exempel på någon man ”inte vill ha som granne”, är frågor av annan karaktär också givna. ”Det är bara sorgligt att sådant sägs. Jag är glad och stolt över att vara tysk. Annars hade jag inte spelat för det här laget, burit kaptensbindeln. Jag tycker jag är väl integrerad och mer behöver inte sägas”. En annan rubrik på förstasidan är ”Hoeness – allt eller inget”. Den gamla Bayernprofilen ska under den nyss påbörjade semestern ta beslut om att klättra tillbaka till toppen av klubben eller inte.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) gör ”Bara Real eller Barça kan locka mig” till en rubrik från citat av Simon Kjaer, som inte har några som helst planer på att lämna Fenerbahçe, trots påstått intresse från andra klubbar, bland dem Chelsea.

Algemeen Dagblad har intervjuat Chelseas chefsscout Piet de Visser, och bortsett från anekdoter om talanger och om Roman Abramovitj, finns där en rad som lär göra Chelseafans hoppfulla inför transferfönstret: ”Det kommer att bli många nya spelare”.

Knack (Belgien) har också intervjuat De Visser (ni kanske har gissat det vid det här laget – jo, han har en bok på gång), och där finns goda och dåliga nyheter för Real Betisfans om stjärnskottet Charly Musonda: ”Vi har beslutat att han ska stanna en säsong till, eftersom det gått så bra, sedan är han redo att återvända”. Det innebär att belgaren lånas ut en säsong till men samtidigt att Chelsea inte har några planer på att sälja den flyfotade 19-åringen till Betis. La Dernière Heure kan tyckas hård i överkant med ”Nollor!” som rubrik efter det svaga resultatet av Sveriges kommande EM-motståndare på hemmaplan (1-1 mot Finland). Men ordet står också för ”oavgjort”. Tidningen noterar att Dries Mertens gav sken av att vara okej med att börja på bänken, men var verkade inte helt nöjd med argumenten. ”Tränaren ville att jag skulle vila? Fast jag var inte trött”. Storstjärnan Eden Hazard får för övrigt bara fem av tio i betyg. Het Laatste Nieuws tar fasta på den bristande effektiviteten med förstasidesrubriken ”30 skott mot mål – ett träffade”. 7sur7 låter Toby Alderweireld summera: ”1-1 hemma mot Finland, det är inget bra resultat”.


Till sist…
….nyligen försökte Sheffield FC locka till sig Zlatan Ibrahimovic med att få spela för världens äldsta klubb. Nu försöker Rot-Weiss Oberhausen göra det med helt andra metoder: genom att lekfullt spela på nationalismens och fåfängans strängar. Den tyska klubben lovar att göra staden till monarki med Zlatan som kung, att byta ut KöningPilsener till IbrahimovicPilsener, att byta ut bratwurst mot sill på arenan och att utrusta nya läktaren med Ikea-möbler. ”Vi är försiktigt optimistiska om ett positivt svar, avslutar klubben sitt pressmeddelande. Om inte annat så har klubben snott åt sig rubrik i Bild…och här.

Publicerad 2016-06-02 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons