Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Här är senaste Copa America-missen

Headlines Blogg

ENGLAND

England3

Daily Telegraph ägnar sig åt engelska mediers favoritsysselsättning: att ge en bild på Eva Carneiro så stort utrymme som möjlighet. Denna gång finns dock anledning. ”Upprättelse”, skriver Telegraph, om förlikningen med Chelsea som tvingade Londonklubben till en ursäkt och att betala mångmiljonbelopp. Tidningen hävdar också att anledningen till att Zlatans övergång till Man United dröjer är att han vill vänta på att en lojalitetsbonus från PSG utfaller vid kontraktsslutet (30 juni). Det är alltså exakt samma uppgift som The Sun hade i lördags

Daily Mirror skriver”Exklusivt: Stones måste stanna” (använder ”Stones must stick”, en ordlek på ett ordspråk), vilket följs upp av ”Missnöjde spelaren har fått samma besked igen: Även för 40 miljoner pund får du inte lämna Goodison Park”. Everton håller alltså fast vid sin landslagsback med näbbar och klor. ”50 miljoner pund ska peppa Citys målfarlighet” syftar på gårdagens uppgifter om att Guardiolas klubb är på väg att värva Aubameyang. Lite bakvänt blir det när Mirrors främsta Citykännare i natt uppgav att en klubbkälla avfärdar det hela till honom med orden ”inga samtal, inga möten, inga erbjudanden, ingenting” (se tweet nedan). Oh well. På tidningens förstasida hävdar Mirror att Chelsea tvingades betala två miljoner pund till Carneiro.

Annons

The Sun uppger att summan Chelsea tvingas punga ut med kan vara så hög som fem miljoner pund. På sporten finns ”Exklusivt: Liverpool redo att lägga bud på 30 miljoner pund för Southamptons stjärna Sadio Mané”, och därmed bräda Man United. Sedan finns en klassiker, en fotograf med kamera på jakt efter detaljer, en tränare som råkar ha blocket vänt utåt. Vips så finns ”Lews clues” (assisterande tränaren Lewingtons ledtrådar), följt av ”Rays miss avslöjar planer”. Vad som kommer fram? Tja, att Rooney finns bland mittfältarna i en förmodad startelva, med Kane och Vardy på topp.

The Times tar upp en annan tråd om just Leicesters landslagsanfallare. ”Eld upphör i Vardys Arsenalsamtal till han muckat från landslaget”. Den förmodade flytten får med andra ord vänta till efter EM. Fler fotbollsrubriker: ”Koeman klar för flytt sedan Everton kommit överens om kompensation på fem miljoner pund”, till Southampton. Och för att avsluta där svepet började, med Carneiro-affären, så missar den ständigt moraliserande Matthew Syed aldrig en chans att attackera sin portugisiska ärkefiende ”Fotbollen är skyldig till att ha låtit Mourinho korsa det moraliska rättesnöret”. Syed är bland annat förbannad över att Mourinho kom undan medan Chelsea fick betala för honom.

Annons

 

ITALIEN

Italien3

La Gazzetta dello Sport har rim och frågetecken i rubriken ”Ventura o aventura?” (”Ventura eller äventyr?”) som inleder en debatt om tränaren var rätt val till förbundskaptensposten efter Conte. Ventura tillträder i september och förbundsordförande Tavecchio garanterar ”Han är en fotbollsmästare som värdesätter unga spelare”. En nöjd Totti finns också på förstasidan efter det förlängda kontraktet. En mer bekymrad Barbara Berlusconi finns också på bild, sedan hennes far Silvio, tillika Milans ägare, förts till sjukhus med hjärtproblem. ”Pappa mår bra”, låter hon hälsa.

Corriere dello Sport ger Tottis betydligt större utrymme. Under rubriken ”Mina första 40 år” påpekas också att ha skrivit på för klubben till 2023, men från och med nästa sommar i klubbledningen.”Yaya Touré i Inter för att skapa historia”, skriver tidningen vidare, som om affären redan är klar.

Annons

Tuttosport menar att ”Mourinho pressar Darmian till Juve”, och förklarar med att ”den nye United-tränaren har gett klartecken till flera spelare att lånas ut, bland dem italienaren. De vitsvarta är också intresserade av Herrera”. För andra dagen i rad har Tuttosport också färgerna i Italiens flagga som bakgrund till rubrikerna. Och för femtioelfte dagen i rad har tidningen reklam för flaggan man delar ut. ”På lördag med Tuttosport följer trikoloren med så att du kan frigöra Italiensupportern inom dig”. *skakar långsamt på huvudet*.

 

SPANIEN

Spanien3

Marca ger Spanien hemläxa efter gårdagens debacle (0-1 mot Georgien), som tidningen påpekar är 137:e rankat i världen. Det finns också en rubrik om ”Real Madrids planer”, där Marca understryker att ”möjliga sanktioner tvingar fram stora insatser i sommar”. Klubben har ett transferstopp från Fifa hängandes över sig. I fokus är nu Pogba.

Annons

Sport bryr sig föga om landslaget och mer om klubblaget. ”Nu får det räcka”. Tidningen menar att efter anklagelserna om skattebrott mot först Messi och nu Neymar så ”väcks misstanken om rättsförföljelse av Barça”. Förstås. Zlatan får sig också en släng av tidningen i en krönika av Xavier Ortuño med rubriken ”Zlatan bryter balansen”. Krönikören menar att svensken lurade till sig tittare till lanseringen av hans klädeskollektion där ”frågorna var många men bara hans ego sken, inte ett ord om hans framtid, trots två frågor”. Ortuño menar att Zlatan ”av reklamskäl lekte med sina fans uppmärksamhet”.

El Periódico är inne på precis samma linje om svensken. ”En (dålig) föreställning av Ibrahimovic” är rubriken på en krönika av Joan Domènech (nej, tydligen inte släkt med DEN Domenech). ”Zlatan är viss beredd att göra vad som helst för uppmärksamhet”, skriver han.

Annons

Mundo Deportivo är tydlig. ”Ja” står i stora bokstäver över Umtiti, ”Nej” över Marquinhos. Mycket mer behövs inte för att förstå. Tillägget att det är Barcelonas val att välja den ena före den andra behövs kanske inte.

Estadio Deportivo, den Sevillabaserade tidningen, frågar sig om det nu är ”Schackmatt?” för Emery i Sevilla. ”Efter att ha nobbat Everton och Milan, så lockas han av Paris SG:s erbjudande och funderar allvarligt på att lämna”, skriver tidningen, och lägger till att ”Quique Flores är favorit” att ta över efter Emery i Sevilla.

 

FRANKRIKE

Frankrike3

L’Equipe låter förbundskapten Didier Deschamps blicka ut från förstasidan till citatrubriken ”Jag tror på dem”. Deschamps vill i intervjun inte uttala sig om påståendena från Benzema och Cantona om rasism, något som också någon klottrade på en vägg på hans hus. Men på frågan om han är nöjd med hur uppstarten till EM utvecklats sig svarar Deschamps att ”Jag är människa också (paus). Jag är fokuserad på min uppgift, men jag har är pappa också. Jag har fru och barn, jag har en familj omkring mig (paus). För att vara kortfattad: Ingen har rätt att röra min familj. Förutom det är jag i harmoni med allt”. Från transfermarknaden rapporterar L’Equipe: ”Debuchy vill lämna Arsenal”. Enligt tidningen känner högerbacken inte Wengers förtroende.

Annons

Le Parisien skriver stort på förstasidan att ”PSG har hittat Blancs ersättare”, och har bild på Emery. Tidningen understryker att inget är påskrivet, men att PSG-presidenten ”Nasser Al-Khelaïfi helt klart fastnat för Sevillatränaren”. Tidningen nämner Zlatans lansering i går under rubriken ”Zlatan får det fortfarande att snackas om honom”, där hans åsikter delas in i ämnesområdena ”Zlatan och PSG” och ”Zlatan och Hollande”, utan att några värderingar kring uttalandena läggs. Ett tredje ämne känns lite malplacerat: ”Zlatan och sängarna i Pornichet” (om att han får en 210 cm lång säng i Pornichet).

 

TYSKLAND

Tyskland3

Bild ger förstås stort utrymme åt tunga skadan på Rüdiger (korsband) på Tysklands träning. ”Drama för Hummels ersättare”, blir rubriken, varpå frågan ”Vem plockar Jogi in?” följer. Rüdiger var tänkt för den tyska startelvan i premiären mot Ukraina. Shkodran Mustafi pekas ut ”som ersättare till ersättaren”. Och så har man besked/förhoppning från Sebastian Rode, som bytt Bayern mot Dortmund: ”Vi kommer att jaga Bayern nästa säsong”.

Annons

SportBild tittar till alternativ att plocka in i truppen och finner sju alternativ: Rudy, Tah, Stark, Süle, Knoche, Ginter och Kramer. De två förstnämnda är favoriter. I veckans nummer har SportBild Die Mannschaft på förstasidan och utlovar ”Den stora formguiden till EM”. Bland andra rubriker märks ”Boateng: Min familj kommer inte till arenorna”, det vill säga EM-arenorna (mot bakgrund av risker) och ”Exklusivt: Gündogan skriver om EM-laget”.

 

ÖVRIGT

Tyskland4

Ekstra Bladet (Danmark) befinner sig tillsammans med landslaget i någon form av fotbollens parallelluniversum. Medan frenesin i större delen av Europa ökar kring EM skriver Ekstra Bladet ”VM-hoppet”, som är Christian Eriksen, efter seger i träningsmatch i går (4-0 mot Bulgarien). Tillsammans med Viktor Fischer får han högst betyg, fem av sex.

Annons

VG (Norge) fanns med reporter vid samma träff med Zlatan i Paris som en rad svenska tidningar. Inte oväntat har man en annorlunda vinkling. ”Zlatan: Det kommer att födas en Zlatan i Norge”, VG kunde ha lagt till ”…någon dag. För det var ungefär så svensken svarade. TV2 har också träffat Paris klarast lysande stjärna i går. Fast han ser det inte som tillfälligt. ”Zlatan till TV2: Zlatan är EM:s största stjärna”.

La Dernière Heure (Belgien) menar att ”Nu ska jobbet göras”. Enligt tidningen väntas också 20 000 åskådare till träningen på Stade Chaban-Delmas i Bordeaux i eftermiddag.

Independent (Irland) drar på ”Roy Keane: Ni är inte mina terapeuter”. Det var ett svar på en fråga från en journalist om han ångade sitt arga påhopp på spelare efter förlusten mot Vitryssland, som Keane själv medger att han bett spelarna om ursäkt för.

Annons

 

Till sist…
… Copa America har drabbats av ytterligare en miss. Och den här gången handlar det inte om fel nationalsång, utan om Adidas turneringsreklam. För vad i hela friden är det för nation man sponsrar? Missen har fått colombianskt blod att koka, och möjligen hjälpte det till att inspirera landslaget, som på morgonen blev första kvartsfinalklara lag i Copa America efter ny seger (2-1 mot Paraguay).

Publicerad 2016-06-08 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto