Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Han kom, han såg, han reste hem”

ENGLAND eng90

The Times fångar upp Islands segermål (2-1 mot Österrike) och ser det som ”Målet som ger England hopp”, då Lagerbäcks gängs nu väntar i åttondelsfinal. Inne i tidningen uppmärksammas ett nordiskt grannland på annat vis, ”Ibrahimovic tar ett tamt farväl” i och med Sveriges uttåg (0-1 mot Belgien).

Daily Telegraph menar i en ordlek att ”Hodgson is a lucky geyser” som får möta Island, med förtydligandet ”England undvek Ronaldos Portugal efter lilla Islands segermål i 94:e minuten”.

The Guardian uppger att ”England är oroligt över Sterlings självförtroende”, sedan yttern fått ta emot mycket kritik av publik och i sociala medier.

Daily Mail har med betyg från Sverige-Belgien, och utser Thomas Vermaelen till matchens lirare med 7,5 av tio. Betygen för de svenska spelarna är jämna och pendlar alla mellan 6 och 6,5. Zlatan får sistnämnda. Tidningen inleder artikeln om matchen med ”Den ultimata underhållaren och en spelare som alltid varit som lyckligast i centrum för ett drama, måste ha avskytt detta. Under EM:s mest dramatiska dag hittills, slutade hans egen landslagskarriär när ingen riktigt kollade”, och syftade på att Sverigematchen överglänstes av de övriga matcherna under gårdagen.

The Sun har fet rubrik på ”Exklusivt: José jagar Rambo” med uppföljningen ”Mourinho förbereder bud på 50 miljoner pund för Arsenals Aaron Ramsey”.

https://twitter.com/BreatheSport/status/745725629908164609

 

ITALIEN ita90

La Gazzetta dello Sport har uppmaningen ”Ge oss tillbaka Italien” efter den snopna förlusten (0-1 mot Irland). ”Reserverna svek, och inte bara de. Bra av Insigne, men han kom in sent”. Någon form av tröst inför måndagens match mot Spanien finner Gazzettan i ”Men Iniesta fruktar oss och Del Bosque har problem”. Zlatans slut får en egen artikel i tidningen under rubriken ”Legendarens långa avsked. Ingen magi och inga tårar”. Zlatan får för övrigt matchbetyget sex. Bäste svensk är Isaksson med sju, medan Sebastian Larsson får lägst betyg med fem.

Corriere dello Sport försöker genast glömma gårdagens debacle med rubriken ”Vi slår Spanien”. Efter det följer bland annat ett citat från förbundskapten Conte efter förlusten. ”En tuff match. Nu ska vi återfinna energin, på måndag är det ett annat Italien”. I en annan EM-rubrik skildras två stjärnors olika öde. ”Ibra reser hem, Ronaldo går vidare”.

Tuttosport skildrar EM-matchen med en mindre rubrik, ”Irland: tack, Italien! – Conte rasande”. Störst rubrik får i stället ”Batshuayi till Juve, förhandlingar pågår”. Enligt tidningen ser förhandlingarna ut så här: ”Marotta erbjuder 30 miljoner euro, Marseille vill ha 38, men behöver pengarna”.

 

SPANIEN spa90

Marca menar att det spanska landslaget haft tid att bearbeta förlusten mot Kroatien, och låter Sergio Ramos sätta ord på processen. ”Analysera, fundera, lära och förbättra”. En bild på Cristiano Ronaldo och Bale kommer med rubrik ”Real Madrid binder dem samman”, men har inte med EM-avancemang att göra, utan att båda väntas förlänga kontraktet med Real efter EM.

AS utropar ”Cristiano – skurk och hjälte”, efter att portugisen först slängt en intervjuares mikrofon i sjön, och sedan säkrat portugisiskt avancemang med två mål och en assist (3-3 mot Ungern)

Sport meddelar att Gabriel Jesus säger ”Ja till Barça”. Brasilianaren uppges ha sagt till sin klubb Palmeiras att det är till den katalanska klubben han vill. Sport, som stoltserar med att vara på plats i Brasilien, har fler uppgifter därifrån. ”Exklusivt: Det hemliga mötet mellan Barça och Neymar i São Paolo”. Inne i tidningen finns ”Ibracadabras tråkiga avslut”. Det fortsätter ”Hans fans väntade på att han skulle skapa magi, att han skulle finna ”Ibracadabra”-inspiration, som skulle öppna dörrarna till åttondelsfinal. Men trollkarlen hittade inget i sin hatt”.

Mundo Deportivo har en supporter som ligger vid Messi fötter på förstasidan till rubriken ”Guds fötter”. Man dröjer sig alltså kvar vid Argentinas seger i Copa America i söndags (4-0 mot USA). ”Klubben står fast inför Neymar” syftar på att Barcelona ”meddelat honom att man inte höjer sitt kontraktsbud, men är optimistisk om en underskrift”.

 

fra92FRANKRIKE

L’Equipe har en rubrik som knappast känns kompatibel med svenska känslor: ”Nu börjar festen”. Tidningen ger Isaksson och Granqvist högst betyg av svenskarna, sju av tio, medan Källström och Berg får lägst, fyra. Zlatan får sex, L’Equipe noterar att han fick ett mål ”felaktigt bortdömt” och summerar i en intilliggande artikel EM-äventyret med ”Han kom, han såg och han reste hem”. Belgiens förbundskapten har några tröstande ord. ”När en stor spelare slutar är det minsta du kan göra att hylla honom. Jag sa till honom ’Grattis till din karriär, du har gjort sporten gott, lycka till’. Jag har varit spelare. Jag vet hur svårt det är att sluta. Men med allt han gjort för Sverige kan han vara stolt”.

Le Parisien påpekar stolt om Kingsley Coman att ”Han har fått sitt namn från en artikel i den här tidningen”. Den franske landslagsspelarens föräldrar läste nämligen i tidningen om en afrikansk flykting i ett båtdrama 1995  och beslutade sig för att ge sin son namn efter flyktingen. Le Parisien har sedan en artikeln om Sveriges förlust som inleds med ”Zlatan Ibrahimovic kom som en legendar och lämnade med hängande huvud”. Ännu en referens till hans gamla utspel.

 

TYSKLAND tys92

Bild har ”Ro-knall-do!” och tillägget ”Två mål!” på förstasidan. Men det finns en annan rubrik, den största, som fångar blicken och sätter ett leende på läpparna. En uppmaning inför omröstningen i England i dag. ”Kära britter, om ni stannar kvar i EU…så erkänner vi målet på Wembley!”, vilket förstås syftar på Geoff Hursts omdiskuterade finalmål i VM 1966 mellan England och Tyskland.

Kicker menar att ”Nu börjar EM på riktigt”. Inne i tidningen följs det tyska motståndet i åttondelsfinal upp av rubriken ”Och ännu en gång Slovakien”. Det var just Slovakien som Tyskland mötte i en uppvärmningsmatch för mindre än en månad sedan – och förlorade mot i hällande regn (1-3).

ZDF låter tidigare spelaren och tränaren, numera fotbollsexperten, Holger Stanislawski presentera gruppspelets elva. Den finns på tweeten nedan. Håller du med?

 

ÖVRIGT bel90

La Dernière Heure (Belgien) firar segern (1-0 mot Sverige) med att hylla målskytten. ”Tack Radja”. Het Laatste Nieuws kör på liknande tema ”NaingGOALan” i topp på sin förstasida. La Meuse blickar redan framåt, ”Och nu Ungern”. Matchens lirare är i tidningens ögon Thibault Courtois, som får åtta av tio, och med ett omdöme avslutas med  meningen ”Utan hans suveräna reflexräddning i femte minuten på Marcus Bergs skott, så hade allt varit mycket svårare för Belgien…”

Frettabladid (Island) lutar sig tillbaka och konstaterar att ”Äventyret fortsätter” efter den magiska segern i Paris (2-1 mot Österrike). Morgunbladid skriver om en ”Historisk seger i Paris”.

Irish Sun (Irland) ändrar filmtiteln ”Italian Job” till ”Italian Rob” efter triumfen i går (1-0 mot Italien), och som för att understryka temat lägger tabloiden till ”(and the Italian sob)”, ”snyftningen” alltså.

Ekstra Bladet (Danmark) kör en ren Islandshyllning genom att döpa om sportdelen till ”Idrottir”, bild på isländsk supporter med vikingahjälm samt stora rubriken ”Mål, klass och hornmusik”. Inne i sportdelen har man tagit ut ”EM:s drömlag” efter gruppspelet. Sommer (Schweiz) – Bonucci (Italien), Boateng (Tyskland), Chiellini (Italien) – Iniesta (Spanien), Kanté (Frankrike), Dier (England), Perisic (Kroatien) – Payet (Frankrike), Morata (Spanien), Bale (Wales).

A Bola (Portugal) firar avancemanget (3-3 mot Ungern) med ”Geniet är tillbaka” och förstås bild på tvåmålsskytten Cristiano Ronaldo.

Publicerad 2016-06-23 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons