Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppdrag: ”Rädda ansiktet mot Sverige”

Headlines Blogg

ENGLAND

England

Daily Mirror har ett vanligt återkommande ord för Englands seger på tilläggstid (1-0 mot Slovakien) på sin förstasida: ”tur”. Rubriken ”Sam guys have all the luck” är också en ordlek på en stenålderslåt med Rod Stewart och förbundskapten Allardyce förnamn. Krönikören John Cross påpekar dock att ”England har tur till slut – det har man förtjänat efter alla år av smärta”. Okej då.

Daily Mail använder ”Tur-Sam” på sin sportetta men har som många andra tidningar tagit fasta på Allardyce uttalande om att Rooney, som hamnade långt bak i planen, ”kan spela var han vill”. En krönika av förre landslagsanfallaren Chris Sutton svarar på det med rubriken ”Rooney kan inte välja var han ska spela – det är inte en välgörenhetsmatch”. Högst spelarbetyg efter matchen får John Stones med 7,5, lägst får Jordan Henderson, 5,5.

Annons

The Times använder visserligen ”Lallana är Allardyce lyckomaskot” på sportettan, men till fotbollsbilagan The Game gäller ”Ny tränare, samma problem”, och tillägget ”Rooney lyckas fortfarande inte övertyga som mittfältsgeneral”. En krönika av ex-anfallaren Tony Cascarino bär också rubriken ”Tyvärr är Rooney inte någon Andrea Pirlo”. Tidningen ger Eric Dier och Adam Lallana högst betyg, sju, medan en lång rad spelare får fem, inklusive Rooney.

Daily Star använder ”Big Sam’s in La-La-land”, som också syftar på ett uttryck för att vara i något av en låtsasvärld. Tidningen uppmärksammar även att ”Lyckopeng förändrade Englands tur”. Förbundskapten berättar: ”En pappa kom till en funktionsnedsatt pojke kom till spelarhotellet på morgonen och frågade om det var okej att han tog ett foto med mig och pojken. När det var klart sa han ’Låt mig få ge dig den en lyckopeng’. Här är den, jag hade den i min ficka och vi vann. Den kommer jag att fortsätta bära med mig”.

Annons

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport använder landslagsmålvakternas smeknamn i ”Gigi och Gigio: Inget att skämta om”, vilket syftar på att ”Buffon ska visa Italien vägen i Israel” och ”Donnarumma måste säga nej till Real Madrids erbjudande”.

Corriere dello Sport har också en variant på ”Inget att skämta om” men med stolt pumpande hjärta i ”Vi är Italien”, och bild på de fyra VM-bucklor Italien vunnit. Tidningen gör också ett nedslag bland italienska utlandsproffs. ”Här är de 100 mer eller mindre kända spelarna runtom i världen, även i Mongoliet”. Sistnämnda lär handla om Giacomo Ratto, målvakt i Ulaanbataar City FC.

Tuttosport väljer en något udda tidpunkt för feta rurbiken ”Svikna av Pogba”. Till det finns överrubriken ”Efterspelet av ett farväl som gjorde Juve och fansen besvikna” samt underrubriken ”Till vänner sa han att han skulle stanna: Dybala överraskad, Buffon ironisk”.

Annons

 

SPANIEN

Spanien

Marca kommer med uppmaningen ”Påbörja drömmen”, vilket knappast lär vara något problem för Spanien som inleder VM-kvalet mot Liechtenstein, som nämns som ”gruppens Askunge”. Där finns också en liten, liten rubrik för ett svenskmöte. Det handlar om U21 och rubriken är ”En final för ungdomarna”. Dagens obligatoriska Real Madrid-rubrik är ”Keylor, borta tre veckor till”. CL-mästarna hoppas ha målvakten tillbaka till matchen mot överraskningslaget Las Palmas den 24 augusti.

AS är mer kras i beskrivningen av Spaniens motstånd, ”svaga Liechtenstein”. Ett leende landslag pryder förstasidan till huvudrubriken ”Goda vibbar” och nedryckaren ”Lopetegui: Diego Costa gillar vi som han är…”. Även här finns en rad om den viktiga U21-matchen mot Sverige och även lite La Liga. Som ”Griezmann lyssnar inte på anbud: ”Jag kommer bara att fundera på att flytta från Atlético om Simeone lämnar”.

Annons

Sport ser bara sitt klubblag Barcelona. ”Neymar, ett guldköp”. Sedan följer ”’Den nye Ney’ är tillbaka på torsdag, övertygad om att detta kommer att bli hans bästa säsong i Barça”. Om en annan Camp Nou-favorit finns ”Dagen D för Messi”, för hans Diagnos efter skada väntas i dag.

Mundo Deportivo låter just argentinarens skada ta upp hela förstasidan. ”Messi är lugn”. Till paketet finns också citatet ”Jag blekte mitt hår för att börja om på nytt”, en förklaring Messi gav för sin nystart med landslaget.

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe sätter nya fixstjärnan i centrum. ”Pogba behöver landa”, menar tidningen, och skriver att ”Efter en galen sommar, som utmärktes av övergången till United, så letar världens dyraste spelare fortfarande sin verkliga plats i landslaget”. Tidningen skriver vidare att det återstår två kamper om platser, Kanté eller Matuidi och Payet eller Martial. Vitryssland väntar i morgon.

Annons

Le Parisien lockar med ”Den hemliga planen för att ge Ligue 1 ett lyft”. Det visar sig vara att införa regelverk för antalet egenproducerade spelare och Frankrikefödda spelare, inte bara i den sammanlagda truppen på 25 spelare utan också i den mer begränsade matchtruppen på 18. Tidningen har också en intervju med landslagsanfallaren Olivier Giroud under rubriken ”Jag är van att man ifrågasätter mig”. På frågan om han medger att Frankrike är gruppfavorit svarar anfallaren: ”Absolut. Holland håller på att bygga om och Sverige har tappat Zlatan och ska inleda en ny era. Bulgarien, Vitryssland och Luxemburg är svagare än oss. Sedan får man inte bli övermodig eller vila på gamla lagrar”.

 

TYSKLAND

Tyskland

Bild har en stor rubrik som knyter an till fotbollen på sin nyhetsetta, men den har inte med gårdagens klang- och jubelföreställning (3-0 mot Norge). I stället är det om landets mutmisstänkte fotbollslegendar, ”Beckenbauer hjärtopererad!”. Landslagets kross får bland annat ”Müller mullrar igen”. Bayernanfallaren gjorde äntligen mål för landslaget igen, två stycken.

Annons

Kicker ger FC Köln lite strålkastarljus med ”Bock som vill mer”, med anspelning på klubbsymbolen. Köln ståtar med två segrar på två matcher, och Kicker analyserar en klubb på uppgång där ”kompetens ersatt arrogans”. Bland övriga rubriker märks också ”Douglas Costa om sin lycka i Bayern”, som inne i tidningen har citatrubriken ”Jag är bara snabb”. På hemsidan skildras VM-kvalsegern mot Norge med ”Müller i gammalt slag – landslaget suveränt i Oslo”.

 

ÖVRIGT

övrigt

Algemeen Dagblad (Holland) inleder sportettan med texten ”Wesley Sneijder vet: Matchen mot Sverige i morgon är avgörande för att kvalificera sig för VM”, vilket mynnar ut i rubriken ”Utslagsgivande direkt” (en något tafflig översättning). De Telegraaf ser ett ”Högspänning för Holland” (en något yxig översättning). Tidningen menar att Holland ”måste rädda ansiktet” mot Sverige, och fler målande beskrivningar följer med ”Kniven mot strupen” på en annan sida med förbundskapten Danny Blind i fokus.

Annons

Ekstra Bladet (Danmark) basunerar nöjt ut ”Dem kan vi räkna med” efter premiärsegern i VM-kvalet (1-0 mot Armenien). Tidningen skriver om ett ”storspelande” landslag där ”segersiffrorna var i underkant”. Viktor Fischer får högsta betyg, fem av sex.

VG (Norge) försöker se hemmadebaclet (0-3 mot Tyskland) från den lustiga sidan på ettan. ”Ja, ja. Som tur är det bara 522 kvar till vinter-OS”, vilket syftar på att hockeylandslaget i alla fall vann i går och blev OS-klart. Men på sportettan är domen stenhård. ”Noll skott på mål” och en gigantisk bild på ansatte förbundskaptenen Högmo. En av rubrikerna inne i tidningen är ”Högmo ber om mer tid: ’Vi har ett relativt nykomponerat lag’”. I VGTV säger experten Bernt Huskler ”Jag har aldrig, aldrig sett Norge bli så utspelat på Ullevål förut”. Tysklands lagledare Bierhoff anmärker om en annan sak på Ullevål, ”Det är en fin stadion med 30 000 på läktarna, men publiken är alldeles för snäll. Lite för avslappnad och lugn”. Målvakten Rune Almenning Jarstein klarar sig undan med högsta betyget i det norska laget, sex av tio. Veton Berisha och Adama Diomandé får bara två.

Annons
Publicerad 2016-09-05 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto