Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Mourinho skyller på domare, Fru Fortuna – och Shaw

ENGLAND

1

The Guardian ger utrymme för Manchester United-tränares förklaring till ännu en förlust (1-2 mot Watford): ”Unitedspelarna klarar inte av pressen, säger Mourinho”. En summering av vad han sa, där också följande citat finns med ”Jag känner att vissa individer antagligen känner för stor press och ansvar”. Vilka då?, undrar kanske någon.

Daily Mirror svarar kanske delvis på den frågan med ordleken ”José’s a SHAW loser”, och förklaringen ”Mourinho skyller tredje raka förlusten på domaren, Fru Fortuna och sin vänsterback”. Även om Tottenham till slut vann (1-0 mot Sunderland), så kan Londonlaget få betala ett högt pris, med skada på en nyckelspelare. ”Poch fruktar att Kane kan bli borta flera månader”, har Mirror som rubrik från matchen.

ANNONS

Daily Mail lyfter också fram att Mourinho lägger skuld på Shaw. Men framförallt lyfter tidningen fram sin intervju med superagenten Mino Raiola, ”Hemligheterna om mannen bakom Pogbas världsrekordövergång”. I genomgången av hans stora affärer finns följande om Zlatan. ”Han passar Man Uniteds varumärke perfekt. Han personifierar oräddhet, och har en så stark kombination av vinnarmentalitet och stil. Han är 34 år, men är den mest omskrivne spelaren i Premier League. Hans återförening med Mourinho ger den där känslan av ”’Vi är Manchester United, försök ni bara att jävlas med oss!’”.

Manchester Evening News går som lokaltidning ganska hårt åt spelarna i betygsättningen. Både Rooney och Martial får blott tre av tio. Shaw och Rashford får högst med sex. Zlatan får en femma. ”Hans brist på rörlighet var ett nästan lika stort problem som Rooneys. Han såg ut att vara på gränsen till ointresserad emellanåt, men samtidigt var det hans rörelse som ledde fram till kvitteringen. Behöver göra mycket mer om han ska vinna en titel till”.

ANNONS

The Sun använder sig av ”Cashford” i sin ”exklusiva” uppgift om att Marcus Rashford är på väg att bli den högst betalde tonåringen inom fotbollen. United erbjuder 18-åringen 50 000 pund i veckan, trots att han skrev på ett nytt avtal så sent som i somras. Med det matchar han Renato Sanches i Bayern München.

Läs även Peter Hyllmans blogg, United allt närmare kris, Veckan elva m m.


ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport sammanfattar läget väl med ”Galna Inter”, sedan krislaget slagit mästarlaget (2-1 mot Juventus). Tidningen understryker det hela med att segern kom bara tre dagar efter debaclet hemma mot Hapoel Be’er Sheva från Israel i Europa League. Gazzettan menar vidare att Roma fick betala ett högt pris (0-1 mot Fiorentina). ”Felaktigt dömt mål”, syftar på att offsidestående Kalinic särade på benen för Badeljs skott, och därmed inverkade på målet. Efter den oavgjorda svenskmötet Crotone-Palermo (1-1) får Rhodén med 5,5 ett av de sämre betygen i hemmalaget, och Hiljemark med 6,5 ett av de bättre i bortalaget.

ANNONS

Corriere dello Sport menar att det var en ”söndag av rysningar, som ändrade toppen”. Huvudrubriken på det är ”Inter njuter och Napoli i topp!”. Krönikan bredvid har rubriken ”Allt är som i en film av De Laurentiis”.

Tuttosport hittar omedelbart syndabocken till Juventus kraschlandning. ”Det här var Allegris förlust”. Tränaren anklagas för ”Higuaín på bänken, Pjanic spelfördelare och Asamoah från start”. En ledare har rubriken ”Galna experiment, aldrig mer Pipita på bänken” (Pipita förstås Higuaíns smeknamn). Även om Joe Hart fick hålla nollan, fortsätter Tuttosport tugga citron. ”Så här vaknar inte Torino, Mihajlovic!” (0-0 mot Empoli).

 

SPANIEN

3

Marca jublar åt att Real Madrid ”Sätter rekord”. Förklaringen kommer strax efter i ”16 raka ligasegrar. Real Madrid tangerar Guardiolas rekord med hjälp av två vackra mål från James och Benzema” (2-0 mot Espanyol). Marca noterar också att ”Kroos inhopp för skadade Casimero förbättrade laget”.

ANNONS

AS är förstås inne på samma svit med ”Ledarlag med rekord”. Trots alla La Liga-matcher och trots att utländska ligamatcher sällan tar plats på AS etta, så får en sådan en ganska fet rubrik i dag. ”Tredje raka förlusten för Mou”. En annan rubrik riktar sig också norrut, men inom landets gränser: ”Barça köper en högerback i januari: målet är Bellerín, Cancelo eller Srna”.

Sport tar upp tråden om högerback med största rubriken i dag om ”Alternativet Bellerín”, samt uppföljningen ”…och Aleix Vidal funderar redan på att lämna”. Enligt Sport är Arsenalspelaren Barças utvalde. Real Madrids seger skildras med sedvanliga katalanska glasögon, ”Espanyol kan inte stå emot Real Madrid…eller domaren”.

Mundo Deportivo funderar på spelare av helt annan vikt. ”Inte så här, Pep”, lyder rubriken, till en bild på Messi och Neymar. Det är inte en avrådan om att skaffa blont hår, utan en uppmaning att ge tusan i de två stjärnorna. ”City försökte plocka Leo och Neymar till Manchester, men båda valde Barça”. Vad annars?

ANNONS

Super Deporte klär förstasidan med läsarnas svar på om Valenciatränaren Pako Ayesteran bör lämna. Svaret är nästan enhälligt. 90 procent svarar ”ja”. Frågan följer på fjärde raka förlusten (1-2 mot Athletic Bilbao).

La Voz de Galicia tillägnar John Guidetti en hel liten artikel efter svenskens första tävlingsmatch från start (Celta-Osasuna 0-0). Tidningen menar att det var ”ett av hans bästa framträdanden för Celta, men han lyckades inte göra mål”. Efter en dryg timme gjorde tränare Berizzo förändringar. ”Svensken lämnade planen utan belöning men med vetskap om att han varit en av de bästa i laget”, avslutar La Voz de Galicia.

Läs även Adam Pinthorps blogg”Celta har hamnat i en ond spiral”

 

FRANKRIKE

4

L’Equipe utbrister i ett ”Vilken röra” sedan Marseille ”visat prov på sina tillkortakommanden” (0-0 mot Lyon) inför ögonen på nye ägaren Frank McCourt. OM är nu 15:e i tabellen. Innan matchen stenades bussen med gästande Lyons spelare (se tweet nedan). Ingen skadades. Trots förlust för Bastia (0-1 mot Saint-Etienne) kommer Pierre Bengtsson undan med ganska kreddiga sex av tio i betyg.

ANNONS

La Provence, i hemstaden Marseille, är mildare i sitt omdöme med ”OM räckte inte riktigt till”, men påpekar att själva matchen var ”avslagen”.

 

TYSKLAND

5

Bild synar ”De hetaste tränarkandidaterna i Bremen”, sedan Skripnik gjort sitt. ”Werder diskuterar även Schaaf”, menar Bild. ”Schalke odugligt, Hertha jagar Bayern”, summerar Bild Berlinlagets seger med (2-0). En het spelare är Mönchengladbachs Thorgan Hazard. Chelsea har en återköpsklausul som börjar gälla nästa sommar. Enligt Bild är den på 15 miljoner euro, men som artikelrubriken gör gällande: ”Super-Hazard vill stanna i Gladbach”. Citat: ”Jag skrev ett kontrakt här för att jag vill spela här. Jag ägnar inte Chelsea en tanke, utan är helt fokuserat på jobbet här”.

ANNONS

Kicker hissar varningsflagg med ”Sjunkande land” till bild på sparkade Skripnik och Labbadia som lever under samma hot. ”Larm i norr: situationen skärps i Bremen och Hamburg”.

Läs även Adam Nilssons blogg, ”Omgång 3: That was a fucking handball”

 

ÖVRIGT

6

Ekstra Bladet (Danmark) lanserar redan på förstasidan ”Redo med rekordbud”. Det handlar om Andreas Christensen, som Borussia Mönchengladbach lånar från Chelsea och som den tyska klubben länge uttryckt intresse för att knyta till sig permanent. På sportettan lanseras med budet på den 188 centimeter långa backen men något udda rubriken ”En miljon kronor per centimeter”. Går affären igenom blir han dyraste danska spelare genom tiderna. Kristoffer Olsson har fått tuffare konkurrens i FC Midtjylland efter Rafael van der Vaarts ankomst. ”Det bästa sättet att göra reklam för sig själv på är ju då att hoppa in och göra mål”, sa ex-Arsenal-ungdomsproffset, efter att han gjort precis det (1-1 mot OB). Viktor Lundberg (ex-AIK) gjorde också mål för sitt Randers (1-1 mot Esbjerg) och var Matchens lirare enligt Ekstra Bladet. Johan Larsson (ex-Elfsborg) gjorde även han mål men Bröndby föll (1-2 mot Viborg).

ANNONS

Sport 24 (Grekland) uppmärksammar Novas intervju med Marcus Berg efter två mål i Panathinaikos segermatch (4-0 mot PAS Giannina). Svensken bekräftar möte om det nya kontraktet nästa vecka, och tillägger: ”Jag tror vi är redo att skriva på”, säger Berg.

Algemeen Dagblad (Holland) sätter ”Fem poängs försprång” i stora bokstäver efter Feyenoords seger i toppmatchen (2-0 mot PSV Eindhoven).

Publicerad 2016-09-19 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto