Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Norsk uppmaning: Ring Hamrén och Lagerbäck

Headlines Blogg

ENGLANDcumrok1wiae3vz9

Daily Telegraph menar att ”Southgate önskar att stanna på heltid”, och härleder det till att den temporära förbundskaptenen säger att han känner sig ”starkare och mer säker på sig själv” i rollen.

The Times har i så fall goda nyheter, ”England planerar att hålla fast vid Southgate”. Enligt tidningen är han ”den ledande kandidaten”, trots den svaga insatsen landslaget svarade för i den andra matchen under hans ledning (0-0 mot Slovenien).

Daily Mirror får också med Southgates framtid på ett hörn när tidningen redan blickar fram emot ”Auld enemy”-mötet (England-Skottland) nästa månad över hela sportettan. ”Seger mot skottarna och Gareth blir boss för England”, lyder en underrubrik. Sedan använder Mirror också sportettan till rimmet ”Mac’s back…17 months after the sack”, vilket syftar på att Steve McLaren är ny tränare för Derby County, klubben som sparkade honom för knappt ett och halvt år sedan.

Annons

The Sun låter landslagsspelarna slå ett slag för Southgate. Under stora rubriken ”Kärleksförklaringen” kan man läsa att ”Henderson och Co vill att Southgate får jobbet på full tid”. Men Southgate är inte den enda som får en kärleksförklaring. I hjärtat för den stora rubriken trängs Man Uniteds klubbmärke med den engelska flaggan, för gamle Unitedprofilen Bryan Robson säger att Wayne Rooney efter att ha blivit utbuad av engelska fans kommer att få känna av Unitedfansens kärlek.

Daily Mail skriver bland annat att ”United anställt 50 nya scouter under Mourinho”, för att stärka talangjakten runtom i världen. På annat håll noterar tidningen att Daniel Agger utökat sin redan omfattande mängd tatueringar med ytterligare en kärleksförklaring till sin gamla klubb Liverpool. Dansken hade redan YNWA (”You’ll Never Walk Alone”) på fingrarna, och har nu lagt till Liverpools stadssymbol liverbird, vilket han själv visar upp i sociala medier (klipp nedan).

Annons

 

ITALIENcumbj8cwyamu3_q

La Gazzetta dello Sport sätter tonen för dagens tidning med ”Ett nytt San Siro för två”, med tillägget ”…och OS 2028?”. Rubrikerna baseras på en intervju med Milanos borgmästare Beppe Sala. Citaten som följer på förstasidan: ”Sunning vill bygga om Meazza, väntar på Milan. OS-arena? Om 2024-års upplaga går till Los Angeles så ska vi prova”. Meazza är förstås det nyare namnet på just San Siro. Det hela kompletteras av en skiss på arenan. Tidningen har så här i skarven av landslagsspel och liga även ”Toppar och floppar i Serie A” (se nedan). Efter det följer ”Från Higuaín till Joao Mario, vilka affärer” samt ”Lapadula förblir ett mysterium”. De två förstnämnda finns med tidningens toppelva, utifrån snittbetyg på nyförvärv, och sistnämnda i floppelvan. Inga svenskar finns med i någondera.

Annons

Corriere dello Sport låter Maradonas kram med påven täcka större delen av förstasidan under rubriken ”Ers helighet, minns ni det där målet?”, det omtalade ”Guds hand”. CdS skriver att ”Maradona målade för påve Franciskus upp kraften som gjorde argentinarna utom sig av lycka”. Efter det följer ”Fest i Vatikanen, sedan var alla på Olimpico för Matchen för Fred, Diego spelar fram mål till Totti och bråkar med Veron”. Det märks när Maradona är i stan. CdS bjuder också på uppgifter från mercaton, med Milanofokus. ”Kinesernas timma” följs av ”Inter: Darmian” och ”Milan efter Isco”.

Tuttosport har kaxiga ”Argentina, lär er av Juve”, och bild på Higuaín och text som inkluderar Dybala. Sedan uppmärksammar Tuttosport också att ”Alla är galna i Hart” efter att han inte bara imponerat för Torino utan också senast för engelska landslaget.

Annons


SPANIENportada-este-jueves-1476308841036

Marca slog redan under onsdags kvällen hårt på trumman för en intervju med Maradona. Och vilken är då tidningens viktigaste fråga till den legendariske liraren? Jo, förstås den dagisaktiga om Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi är bäst. Citatrubriken: ”Messi är inte bättre än Cristiano…eller vice versa”. Gårdagens bekräftelse på Bilds uppgifter om att Kroos skrivit på nytt kontrakt med Real Madrid till 2020 får förstås en rubrik, och med påpekandet att ”han har spelat flest minuter efter Ramos och Carvajal”.

Cadena Ser påpekar att Kroos kontraktsförlängning bara är början. ”Real Madrid förlänger med Bale till 2022”. Parterna uppges helt överens, och utköpsklausulen landar på nätta summan 500 miljoner euro. Men inom de närmaste två veckorna kommer Real Madrid också att bekräfta Pepes förlängning till 2018, samt kontraktsförlängningar med Luka Modric och Cristiano Ronaldo, uppger Cadena Ser.

Annons

AS nämner också Kroos kontraktsförlängning stort, samt lägger i liten still till Bale, Modric och Cristiano som nästa på tur. Tidningen har även att ”Chelsea efter Carrasco”. Uppgifter man plockat från engelsk press. AS påpekar dock att relationen mellan Londonklubben och Atlético inte är goda, och att sistnämnda redan förhandlar om en kontraktsförlängning med belgaren. Damernas fotboll får en ovanligt framträdande roll på förstasidan. ”Heroiska U17-landslaget”, skriver AS med stora bokstäver efter 2-1-segern mot Tyskland, och påpekar att laget är i VM-semifinal.

Sport förmedlar en känsla av kan-Real-Madrid-förlänga-kontrakt-så-kan-Barça med stora rubriken ”Iniesta för resten av livet”. För här är det minsann inte bara några fasta årtal som gäller utan hela vägen fram till graven. Eller nästan i alla fall. ”Barça förbereder superkontrakt som sträcker sig längre än karriären som idrottsman”, skriver Sport, och ringar in en hög position inom ungdomsakademin i framtiden för 34-åringen.

Annons

Mundo Deportivo tror på en ”Försvarsoffensiv” på transfermarknaden för Barça. Dels en ytterback, Valencias ”Cancelo är det främsta målet, men det kan bli en kamp mellan Barça och Atlético”, och dels en mittback, ”man letar en ny Umtiti, ung och flexibel, som Lucas Hernández”, den 20-årige Atlético-backen. Men även Andreas Christensen (Mönchengladbach/Chelsea), Marquinhos (PSG) och Yerry Mina (Palmeiras) nämns.

 

une_13102016_v65FRANKRIKE

L’Equipe låter Ligue 1:s fixstjärna Balotelli pryda förstasidan under rubriken ”Den okuvlige”, och menar att den bångstyrige italienaren i Nice hittat ”det idealiska laget för sin renässans”. Balotellifokuset byggs på med en lång intervju med Roberto Mancini, som tränade honom i Inter och Man City. ”Jag hoppas Mario förstått”, säger Mancini, som är förtjust i sin forna adept men också påpekar ”Man får inte slänga bort de kvaliteter gud har gett oss”, och nämner Adriano. Mancini säger också ”Att Balotelli i dag inte spelar för det italienska landslaget är hans eget fel. Det är otroligt att han inte är dess givna forward”.

Annons

Le Parisien ställer på förstasidan frågan ”Hur fyller vi Ligue 1-arenorna?”, och kommer på sportsidorna med tankar som ändrade matchtider, sänkta biljettpriser, bättre infrastruktur och bättre underhållning på och vid sidan av planen. I Parisfokus finns annars ”Fortfarande inget avtal med Kimpembe”. Den 21-årige mittbacken har i dag bara 8 000 euro brutto i månaden, PSG erbjuder 100 000 – men Kimpembe vill ha det dubbla, skriver tidningen. Chelsea, Man City och Liverpool har alla uppgetts intresserade av den franske U21-landslagsspelaren, som PSG är angelägna om att behålla. Le Parisien berättar också att det på nytt skurit sig mellan PSG-ledningen och klubbens ultras, som tänker återvända till bojkott.

´ 

TYSKLAND19453_dh7mi3bn3wjgflp__mq_ldt9klq1zgk_

Bild sätter rubriken ”Inte tillräckligt bra för Skottland?”, och är liksom många skottar frågande till att RB Leipzigs Oliver Burke inte ens kom med i VM-kvaltruppen. Klubbens sportchef Ralph Rangnick ska även ha ringt både Burkes rådgivare och skotska förbundskaptenen Gordon Strachan för att skapa sig en bild av situationen.

Annons

Ruhr Nachrichten uppger att Dortmunds Raphael Guerriero blir borta två och en halv vecka med en muskelskada. Även derbyt mot Schalke den 29 oktober anses vara i fara.

 

cujpwdmwgaarjfcÖVRIGT

VG (Norge) fortsätter debatten kring hårt ansatte förbundskapten Högmo med ”Mini vill att NFF blickar mot Sverige för Högmos ersättare”. Det är alltså Jahn Ivar ”Mini” Jakobsen, den forne landslagsprofilen, som kommer med rekommendation till norska fotbollsförbundet. ”Även om vi är förälskade i Ståle Solbakken (en favorit för många, reds anm) så vore det tjänstefel av NFF om man inte lyfter luren och ringer till Hamrén och Lagerbäck. Båda är lediga och båda har stor erfarenhet”, säger ”Mini” till tidningen. I går påpekade Egil ”Drillo” Olsen i en intervju med TV2 att Solbakke var ett givet förslag, men slog också ett slag för Lagerbäck. ”Om han är aktuell vet jag inte, men det är den typ av tränare jag tror Norge behöver”.

Annons

BT (Danmark) drar på ett avslöjande, ”Redo att lämna Superligan: FCK förhandlar om att medverka i ny internationell liga”. FCK-basen Anders Hörsholt bekräftar att förhandlingar pågår. Det är uppgifter som kan beröra Allsvenskan också, skandinaviska länder tillsammans med bland annat Holland, Skottland och Belgien nämns. Ligan är tänkt som en plats för stora klubbar från mindre ligor. En liknande initiativ uppges på gång i Balkanländerna. Klubbar som FCK, PSV, Ajax, Anderlecht och Celtic, men också Malmö FF, nämns för förstnämnda liga, Sparta Prag, Legia Warzawa och Steaua Bukarest för sistnämnda. Ekstra Bladet toppar sporten med ”Därför går det fel för landslaget”. På förstasidan finns tilläggen ”Analys: Hareides grabbar är just nu långt från VM – förklaringen är bland annat brist på ledarskap och fel spelsystem” samt ”Töfting: Hareide hänger på en skör tråd”.

Annons

Lo Sportivo (San Marino) är visserligen ett dygn gammal men den jublande rubriken ”Magiska nätter” trots förlust ger perspektiv. För så glada är San Marino för sitt första bortamål på 15 år. Ingressen: ”Det vackra målet av Mattia Stefanelli får San Marinos landslag att drömma, med en kvart kvar hade man 1-1 i Oslo. Sedan gjorde Norge tre mål (4-1)”.

Publicerad 2016-10-13 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto