Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Mourinho till attack mot sina svaga spelare”

Headlines Blogg

ENGLAND

engDaily Telegraph hyllar nya ligaledaren Liverpool (6-1 mot Watford) med ”Klopp i topp”. Ex-domaren Keith Hackett kommenterar Arsenal-Tottenham (1-1) med ”Mark Clattenburg är landets bästa domare – men Arsenals mål skulle aldrig ha godkänts”.

The Times plockar upp dagens snackis på engelska sportsidor, ”Mourinho till attack mot sina svaga spelare”. Efter Uniteds seger (3-1 mot Swansea) sa portugisen att ”det är skillnad på de modiga, som vill vara med till varje pris, och de för vilka lite smärta kan göra skillnad”. Med det är samtliga tidningar ense om att Mourinho svarar för en attack på Luke Shaw och Chris Smalling.

Annons

Daily Mirror summerar Liverpools och Uniteds segrar med sammanlagt sju bokstäver, ”Kop” och ”Zlat”. Liksom många andra tidningar noterar Mirror att Zlatan missar tungviktsmötet med Arsenal på grund av en automatisk avstängning efter säsongens femte gula kort.

Manchester Evening News lyfter fram Rooney och Ibrahimovic som Uniteds två främsta. Båda får åtta av tio i betyg. Zlatan med motiveringen, ”Det här var precis vad svensken behövde för att komma igång igen. Gjorde det bästa av två fina framspelningar från Rooney”.

The Guardian uppmärksammar att LA Galaxy är utslaget ur MLS:s playoff, vilket kan få effekt för Liverpool. Klubbikonen Steven Gerrard väntas avsluta sin spelarkarriär och därmed bli aktuell för en roll i Klopps stab.

 

ITALIEN

gazzLa Gazzetta dello Sport sammanfattar situationen i Milanos svartblåa kvarter med ”Poli och Icardi – Inter tillbaka på rätt köl” (ungefär). Dels svarade lagkaptenen för två mål i gårdagens seger (3-0 mot Crotone), dels anses Poli nu klar som tränare. Ett kontrakt till 2018 är överenskommet och debuten blir i derbyt mot Milan den 20 november. ”Djävulens häl” handlar just om Milan, och mer specifikt om Lapadula som hoppade in och avgjorde med en klack (2-1 mot Palermo). Omdömet för Hiljemarks insats är hårt. ”Svensken verkar inte vara sig själv längre: han är långsam, reagerar inte och är inte företagsam”. 5,5 (av tio) får Hiljemark i betyg. Även Helander (Bologna) fick 5,5 i förlustmatchen mot Roma (0-3), Krafth bara fem, medan Rohdén (Crotone), trots storförlusten mot Milan, fick en sexa i betyg. Tillbaka till förstasidan där serieledarens match beskrivs med ”Juventus hänsynslösa” (2-1 mot Chievo).

Annons

Corriere dello Sport sätter ton på Juves seger. ”Pjanic, vilken ljuvlig musik”, och följer upp det med bland annat ”från Juve hörs ljudet av tionde segern”. Liksom Gazzettan använde CdS två namn på Inter, ”Icardi och Pioli – då kör vi!”.

Tuttosport ser det som att ”Juve skrattar”, och förklarar det i ingressen med, ”Allegri svarar kritikerna, ’Spelar vi dåligt? Jag måste le’”.

 

SPANIEN

marcaaMarca blickar tillbaka på ”En glädjens dag” för Real Madrid efter en ”behaglig seger och många goda nyheter” (3-0 mot Leganes). Det blev det genom att ”Bale gjorde två mål”, att Real ”höll nollan för första gången på tio matcher” samt att ”Modric var tillbaka och Morata gjorde mål”. Till glädjens dag kanske många madridistas också lägger rubriken ”CR7 skrev på för alltid”. Femårskontraktet är slutligen presenterat.

Annons

AS lyfter tydligare fram Reals walesiske stjärna med ”Här bestämmer Bale”, samt ”Hans två mål bekräftade Real Madrids plats i toppen på ligan”. En hyfsat stor rubrik får också Barças seger (2-1 mot Sevilla), men under rubriken ”Messis utbrott”. Argentinaren ilsknade till när han inte fick ta på sig skon av domaren på planen och i situationen dessutom tilldelades ett gult kort. Målskytten John Guidetti är en av fem Celta-spelare som får en tvåa i betyg (skala noll till tre) efter gårdagens seger (2-1 mot Valencia). Roncaglia får högst, tre.

Sport sätter rubriken ”Sankt Messi” med tillhörande bild på argentinaren med handflatorna ihop. ”Leo frälste ett Barça som hängde på repen med en minnesvärd vändning på Sánchez Pizjuán”, skriver Sport. Messi kvitterade och spelade sedan fram Luis Suárez till segermålet. ”Vad ska det bli av oss när Messi inte finns med längre?”, suckar krönikören Ernest Folch hänfört men också med oro. En mindre rubrik är ”Cristian gör inte mål och skriver på nytt kontrakt”. Sport känner det alltså som sin plikt att rapporterar när Real Madrid-stjärnan inte gör mål..

Annons

Cadena Ser är en av flera spanska medier som uppmärksammar att Piqué är tillbaka i gammal form på Twitter. ”Om Ballon d’Or delats ut till världens bästa spelar skulle Messi ha fått den varje år sedan 2009. På en annan nivå”, skriver han (se ovan). Ett uttalande som utan tvekan också kommer ses som en pik mot Cristiano Ronaldo.

Televisión de Galaicia fick några ord med Guidetti efter mål och seger. ”Mål är mitt levebröd, jag tycker mycket om dem. Jag är en målskytt och i behov av mål”, påpekar den glupske svensken.

 

FRANKRIKE

fraL’Equipe har ”PSG med stora steg” som huvudrubrik, och mena att klubben ”till slut är tillbaka på sin högsta nivå” (4-0 mot Rennes). På någon högstanivå var inte svenskarna i Ligue 1 i helgen, och ingen av dem är förstås med i Veckans lag eller heller högt upp i betygssnitttabellen. Karl-Johan Johnsson finns med på övre halvan bland målvakter, men på en sjunde plats bland 20.

Annons

Nice-Matin konstaterar att det är ”Slut på sviten” (0-1 mot Caen). Tidningen förtydligar med att ”det är slut på raden av matcher som obesegrad”, men skyndar att lägga till att OGCN ”fortfarande leder serien”.

Le Parisien slår nöjt fast att ”PSG knaprar in på Nice försprång”, men lyfter också Cavanis skada. Skyttekungen fick utgå före paus, och även om tränare Emery säger att han inte tror det är något allvarligt, så spekulerar Le Parisien i möjligen ersättare till matchen mot Arsenal i CL (23 november). Jesé tycks sitta i förarsätet. Men det finns mer om Cavani. ”Matadoren mot förlängning”. Ett scenario som tycktes omöjligt för inte så länge sedan. Diskussioner har nu inletts. Cavani, vars kontrakt går ut 2018, vill ha ett nytt till 2020. PSG vill nöja sig med ett år till och erbjuder något högre lön än dagens 850 000 euro i månaden före skatt.

Annons
 

TYSKLAND

kickerBild tar sig an spänningen i toppen av Bundesliga med ”Lika: Leipzig ikapp Bayern”, sedan överraskningslaget tagit ännu en seger (3-1 mot Mainz) och nu har 24 poäng, precis som mästarlaget. Emil Forsberg svarade för ett mål och två assist. I nätversionen är rubriken ”Hej Bayern, ni är inte ensamma längre”.

Kicker lockar med ”Gündogan”, i stora bokstäver, och bland citaten från den exklusiva intervjun märks ”Bayern kan inte jämföras med Man City”. Den förre Dortmundspelaren menar att hans nya klubb ”är ett nummer större än Bayern”. Han pekar på ambitionen i klubben och säger att ”man kan se att det är en världsomspännande verksamhet, som vill någon vart och som vill åstadkomma storverk inom de närmaste åren, och pressen och ansvaret på spelarna är därefter”. Inne i tidningen har intervjun föga kontroversiella rubriken ”Jag är väldigt lycklig nu”. På förstasidan finns också rubriken ”Hans helt galna vecka”. En sådan hade onekligen Aubameyang, som först blev portad från Dortmunds match och sedan gjorde fyra mål i den efterföljande.

Annons

 

ÖVRIGT

ovrEkstra Bladet (Danmark) ringade in en svensk som matchens lirare i FCK senaste seger (4-0 mot Sönderjyske), Ludwig Augustinsson. Landslagsbacken har nu också klättrat upp till fjärde plats i betygssnittsligan med 3,77 (på skala från noll till sex).

TV2 (Norge) tar sig för pannan över ett par av Rosenborgspelarnas nakenfirande med ligapokalen. Det handlar om Pål André Helland, men framför allt Christian Gytkjaer, Tippeligans skyttekung (se ovan). Dansken tog senare bort bilden från Instagram och ville inte kommentera det hela. TV2 uppmärksammar att Gytkjaer också la ut en bild på sig själv i bar överkropp under tiden i Haugesund.

Annons

A Bola (Portugal) ser ”Grymma örnar”, det vill säga Benfica, rädda poäng på tilläggstid i toppmöte (1-1 mot Porto). Mer om det i Headlines webb-tv, ute cirka kl 11.

Algemeen Dagblad (Holland) skildrar Feyenoord (förlust), Ajax (oavgjort) och PSV Eindhoven (oavgjort) med en gemensam rubrik, Toppklubbar i nöd”. Mattias Johansson får 6,5 (av tio) i betyg för sin insats för AZ:s match mot Ajax. Pär Hansson kan trösta sig med klart högsta betyg i ett svagt Feyenoord, den svenske målvakten fick sju.

Publicerad 2016-11-07 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto