Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Ilska i United: Mourinho ställer in julen

mirrorENGLAND

ANNONS

Daily Telegraph låter på nytt Mchitarjan knipa rubrikerna efter en Unitedseger (1-0 mot Tottenham). ”Henrich hjälten”, lyder rubrik och beskrivningen av segerskytten. I fredags var det ”Henrich den förste” som prydde tidningen sportetta, efter armenierns solomålet i Europa League.

Daily Mirror leker i stället med en filmtitel för Mchitarjan i rubriken ”Goodfella”. Fast tidningen lägger också till ”Badfella” för Fellaini, som blev utbuad av en del Unitedfans. Liverpool tappade poäng (2-2 mot West Ham), och hamnar aningen på efterkälken i toppen, vilket också ger citatrubriken ”Klopp: Det är svårt att hänga med Chelsea…”

The Times noterar den ilska en möjlig livlina åt Klopp & Co väcker hos Chelseas tränare. Trots nionde raka segern (1-0 mot WBA) kretsade eftersnacket om ”Contes vrede mot hot om poängavdrag”, för upprepade stökigheter på planen. Arg var också en tidigare Liverpoolspelaren och numera fotbollsexpert. Rubriken ”Jamie Carragher säger till Karius att ’hålla käften och göra sitt jobb’”. Det var också beskedet från studiokollegan Phil Neville. Orsaken: Karius , som själv fått utstå spott och spe från experterna för sina ingripanden, hade pikat Gary Neville för dennes korta karriär i Valencia.

ANNONS

The Sun vilar på mer ilska. Den märks inte på sportettan. Men tidningen levererar på annan plats ”Exklusivt: ’Alla är jäkligt förbannade’ – Mourinho kräver träning på juldagen klockan 16.30”. Och den 25 december är ju lika med svensk julafton. Även personal måste vara på plats och inte på Uniteds träningsanläggning Carrington, utan på Old Trafford. Det hör till vanlighet hos United och andra klubbar att träna på morgonen, medan eftermiddagen ses som tillägnad julfirande med familjen. Inte för Mourinho. ”Alla är jäkligt förbannade. De har inte varit med om något liknande, inte ens under Fergie”, beklagar sig en källa. ”All personal är van vid att komma in och fixa träning på Carrington, men att ha den på Old Trafford kräver en helt annan personalstyrka. José har sett ut som ett åskmoln större delen av säsongen, och är helt klart inte nöjd med säsongens resultat. En del personal måste också stanna ännu längre för att fixa planen för matchen nästa dag. Han har i praktiken ställt in julen”.

ANNONS

Daily Express tror Cavani på nytt kan ersätta Zlatan. Tidningen uppger, utan tillstymmelse till källhänvisning, att Man United ser PSG-anfallaren som en möjlig ersättare till svensken.

Manchester Evening News ser dock, som de flesta andra, en Zlatan som håller gott nog åt United. Visserligen blev det inget mål mot just Tottenham, men sju av tio i betyg. Omdömet i sig var blandat. ”Hade ingen klar målchans, men höll bollen bra. Hade det svårare i andra halvlek när United föll tillbaka, och han blev mer och mer isolerad”. Toppbetyget, åtta, går till Mchitarjan.

 

italeITALIEN

La Gazzetta dello Sport summerar Turinderbyt (Juventus-Torino 2-1) med ”Golzalos lag”. Det var Gonzalo Higuaín som avgjorde med sina två mål (”gol”). Tidningen tar sig också an Champions League med optimism. ”Allegri och Sarri blickar mot lottningen” följs av ”Real, Bayern och City, se upp”. En annan matchrubrik är ”Brozo fixar allt”, det vill säga Inters mittfältare och tvåmålsskytt Brozovic (2-0 mot Genoa). Quaison kommer undan med sex av tio i betyf för sin insats i Palermos fortsatta förlustsvit (0-2 mot Chievo). Hiljemark däremot får fem, med omdömet ”Inte en enda storslagen idé, var en i mängden”.

ANNONS

Corriere dello Sport leker med namnet på en välkänd seriefigur till Juventus matchhjälte, ”Speedy Gonzalo”. För att kopplingen verkligenska gå fram finns bild på båda. ”Jag gav mig själv en fin födelsedagspresent”, är citatet från någon av dem, troligen Gonzalo, som fyllde 29 år i lördags. Inför Champions League-lottningen har Corriere dello Sport ett motsatt perspektiv till Gazzettan. Tidningen ser i stället till vad italienska lag ska akta sig för. ”För Allegri och Sarri är faran Ronaldo”, det vill säga Real Madrid, men CdS skyndar att tillägga att ”Se också upp för Bayern”.

Tuttosport menar helt enkelt att Juventus var ”För bra” för Torino, i ett ”spektakulärt derby”. Tidningen påpekar också att Juve nu har sju poängs försprång i ligan. Fast det kommer att minska i kväll. Roma och Milan, som båda ligger närmast efter, möts.

ANNONS

 

spaSPANIEN

Marca har ”Guldgrabbar” i fokus. Till det finns bild på Sergio Ramos och Cristiano Ronaldo. Den förstnämnde är guldgrabb för sina viktiga mål, den andre ”vinner i kväll sin fjärde Ballon d’Or”. Ingen tvekan där inte.

AS har också de båda spelarna på bild men med lite annat fokus. ”Mål: klubblags-VM”. Tidningen har sedan knappast missat vad som händer i kväll, men är lite försiktigare, ”Cristiano favorit att vinna Ballo d’Or”. AS skriver också om Sevillas seger (3-0 mot Celta Vigo), ”Hattrick av Iborra mot Celta”. Inhopparen John Guidetti lyckades inte göra lika stort intryck, han får ett på en skala från noll till tre, som de flesta i Celta.

ANNONS

Cadena Cope nämner också Sergio Ramos, men i helt annat sammanhang. Radiokanalens Manolo Lama försöker svara på Real Madrid-kaptenens fråga om vad de nytatuerade numren på hans hand betyder (se bild ovan). ”35 och 32 är de första tröjnumren han hade i Sevilla. Han var 19 år när han debuterade för landslaget. 90+ behöver inte förklaras”, med syftning på målet i Champions League-finalen 2014.

Diario Sport har ”Operation Srna” på näthinnan. ”Barça siktar in sig på en värvning av kroaten som kommer gratis och skulle skriva på för ett och ett halvt år, om beslut fattas att inkludera honom”. Tidningen lägger till att ”Aleix Vidal kan stanna, men klubben har en högerbacksvärvning på toppnivå i planerna för sommaren”.

Mundo Deportivo menar att ”Messi & Barça är nitlotten i Champions League”. För att förtydliga det hela påpekar tidningen att ”Ingen vill ha Barça vid lottningen i Nyon i dag”.

ANNONS

 

fraFRANKRIKE

L’Equipe sätter ”Sida vid sida” som resultatet båda av det oavgjorda resultatet på Parc des Princes (PSG-Nice 2-2), och den jämna toppstriden. Guingamps svenska målvakt Karl-Johans Johnsson får nöja sig med betyget fem av tio i gårdagens förlustmatch (0-1 mot Saint-Etienne). Han kollega i andra målet, Ruffier, får däremot skyhöga nio och tar plats i Veckans lag. Där finns också för första gången den här säsongen Ola Toivonen (Toulouse).

Le Parisien har stora PSG-rubriken ”Under skyddstillsyn”. Den handlar inte om nya trubbel för Aurier, utan om lagets trubbel på planen. ”PSG skjuter på krisen”, är en annan summerande rubrik efter Nicematchen, den här gången på sporten. Tränare Emery försöker se positivt på situationen. ”Laget visade hjärta och karaktär. Det är inte tillräckligt, men det är väldigt viktigt”, säger han.

ANNONS

 

tyskTYSKLAND

Bild plockar ut ”HSV sparkar Beiersdorfer” från sporten och lägger in på nyhetsettan, tillsammans med ”Bruchhagen ansluter”. Det är ett skifte på vd-stolen som skett. Mer kickande på annat än boll är på gång. ”Får Allofs sparken i dag?”, frågar sig Bild, som både tror det och tror sig ha svaret på ersättare som sportchef i Wolfsburg. Jens Todt (tidigare Karlsruhe) eller Horst Heldt (tidigare Schalke).

Kicker kan bara inte låta att bli att åter anspela på Leipzigs ägare, så efter förlusten i lördags blir rubriken ”RB ger Bayern vingar”. Det finns mer Leipzig. ”Jag har Gattuso och Pirlo som ledstjärna”, säger lagets mittfältare Diego Demme. Julian Draxler, på kant med Schalke och på väg bort, tilldelas rubriken ”Draxler, en världsmästares misstag”.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) lyssnar till en förbaskad svensk. ”Ett helt felaktig beslut” är citatrubrik från FCK:s Erik Johansson, som fick ett andra gult kort som gav utvisning och straff i gårdagens segermatch (1-0 mot AGF). ”För det första sker episoden utanför straffområdet, så det var aldrig straff. För det andra rör jag aldrig AGF-spelaren, så det var inte ens frispark. Det var ett helt felaktigt beslut. Jag hoppas han (domaren Michael Tykgard) erkänner sitt fel och ber förbundet häva min avstängning, när han ser vad som hände på tv-bilder. Det vore beklagligt om jag skulle inleda nästa del av säsongen avstängd för en glidtackling som inte träffade någon”, säger Johansson.

Algemeen Dagblad (Holland) sätter ett ord på Feyenoords seger (4-0 mot AZ) över sportettan, ”Övertygande”. Bland helgens utmärkelser märks Sam Larsson, som blev Matchens lirare efter två mål för sitt Heerenveen (2-1 mot Excelsior). ”En flytt för Heerenveens Sam Larsson rycker allt närmare, särskilt nu när han åter avgjort en match med två mål”, skriver AD.

ANNONS

A Bola (Portugal) blickar mot tabellen och ser ”Klarare ledare” i Benfica efter derbyseger (2-1 mot Sporting). Benfica har nu fyra poäng till godo på Porto och fem på Sporting. Som vanligt var åtskilliga scouter på plats på Estádio da Luz, och som vanligt fanns en lista redo för offentligheten (se ovan). Fritt fram för nya spekulationer om Lindelöfs nästa klubb. Apollon Smirnis, anyone?

Publicerad 2016-12-12 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto