Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nya bud på Quaison och Hiljemark

Headlines Blogg

ENGLAND

1111111 Daily Mirror har blivit ”Vic” med Viktor Nilsson Lindelöf, och sparkar i vänsterkrysset på sportettan in ”Exklusivt: Conte v José för Vic”. Teorin är att Chelsea kommer att utmana Man United om svensken i sommar, och har exakt noll källhänvisningar eller citat. Tidningen gör sedan om ”Show-off” (”skrävlare”) till ”Shove off” (shove=knuff) för Wengers skull. Enligt tidningen riskerar Arsenaltränaren ”både avstängning från sidlinjen och arenan, och kommer nu att missa Chelsea-matchen”, den 4 februari.

The Sun påpekar att Wenger förutom att knuffa fjärdedomaren kallade huvuddomare Moss för ”jävla fuskare”. Tidingen tror på fyra matchers avstängning, vilket skulle innebära Southampton (FA-cupen), Watford, Chelsea och Hull. Tidningen rapporterar vidare om ”West Ham-ilska över betalning”. Enligt tidningen höjde Marseille budet på Payet med blott 862 000 pund, till strax över 22 miljoner pund.

Annons

Manchester Evening News uppmärksammar att ”Yaya Touré inspireras av Zlatan Ibrahimovic och planerar förlänga tiden i City”. Den 33-årige ivorianen avfärdar Kina helt och hållet, och påpekar: ”Kolla på min vän Ibrahimovic. Han är 35 och kanske spelare…tre år till? Han har samma mentalitet som jag. Han är en stor spelare, en mästare som älskar fotboll. Det är fotbollen som kommer först”.

The Times sätter dagens största sportrubrik på att ”Spelarna fruktade det värsta efter Masons skada”. Enligt tidningarna var både Hull- och Chelseapslare på planen oroliga att 25-åringen skulle mista livet efter kollisionen som gav Mason en skallfraktur.

The Guardian kommer med uppgiften att ”Hull hoppas ha tillbaka Mason till nästa säsong efter huvudskadan”. Från transfermarknaden uppger Guardian att ”Crystal Palace är nära att värva Patrick van Aanholt för en summa som kan stiga till 12 miljoner pund”.

Annons

Daily Telegraph har inne i tidningen ”Avslöjar: Frånvarande Spurs-stjärnan Erik Lamela har svårt att komma över hunden Simbas död”. Lamela arbetar alltså inte bara på sin rehabilitering i Rom, dit han fått Tottenhamlednings tillstånd att sköta den, utan också sorgen efter sin avlidne bulldog.

 

ITALIEN

222222 La Gazzetta dello Sport hyllar sin egen liga med ”Till attack”. För ”tendensen tycks klar: slut på catenaccio, mot mål, det stora Europa är allt närmare”. På första uppslaget fokuserar Gazzettan på ”Juve, Roma, Napoli – tre anfall som väger tungt”. Bland affärerna går mest trycksvärta till ”In för Milan…Ocampos”, följt av ”Niang i utbyte till Genoa, fransmannen får bestämma”. De båda klubbarna uppges överens. Men där finns också en mindre rubrik på förstasidan om en affär med svenskanknytning. ”Bud från Torino på Hiljemark”. Enligt GdS är budet, som Palermo fick i går, på 2,5 miljoner euro. Hiljemark erbjuds ett kontrakt på tre år. Även Dynamo Kiev ska ha erbjudit den svenske mittfältaren ett kontrakt på tre år, och med en årslön på en miljon euro, men fått nobben.

Annons

Corriere dello Sport skriver om ”Galna Inter”. En namn klubben fått bära av många anledningar genom åren. Den här gången är det för storslagna planer på transfermarkanden. ”Sunning planerar tre värvningar som smället högt”. Det handlar om Bernardeschi eller Alexis Sanchéz offensivt, Verratti eller Biglia till mittfältet samt Marquinhos eller Manolas till backlinjen. Kvällens match, Napoli-Fiorentina, tar sig tidningen an med rubriken, ”Det står mellan Sarri och Sousa – ett spektakulärt möte”.

Tuttosport går på nytt i försvarsposition gentemot kritik mot Juventus. Överrubriken ”Kramar till domaren,: absurda attacker”, följs av huvudrubriken ”Vilken skada gör det?”. Det är Buffons arm om Tagliavento som skapat uppmärksamhet, men Tuttsport tar fram en bild på Milans målvakt Donnarumma som gör samma sak. Angående Niang, så skriver Tuttosport att det är ”En kamp Torino-Genoa”.

Annons

Sky Sport Italia uppger via mercatogurun Gianluca Di Marzio att intresset för Quaison tilltar. Sampdoria ska under gårdagen ha varit i kontakt med Palermo om svensken. Enligt tv-kanalen har Samp föreslagit ett lån i 18 månader för 400 000 euro, med köpoption på 2,4 milj euro. Det förutsätter att Quaison först skriver ett nytt kontrakt med Palermo. Det nuvarande går ut i juni. Sedan tidigare har Gazzettan uppgett att Palermo även förhandlar med Birmingham om Quaison, men enligt Sky Sport Italia är nu också Watford intresserad.

Tuttomercatoweb har ännu en svensk spelare i blickfånget. ”Exklusivt: Offensiv för Larsson i Heerenveen”. Med förnamnet Sam. I artikeln uppges Sassuolo och Atalanta ha varit intresserade av mittfältaren, men Ajax är nu nära. ”Intensiva kontakter finns mellan parterna, det handlar om en affär i juni och inte nu”, hävdar Tuttomercatoweb.

Annons

 

SPANIEN

33333333 Marca bjuder bortanför en läskigt gapande Nadal på förstasidan och ganska lite fotboll. Om man nu inte ser ”Ett rum med utsikt…på Bernabéu”, skisser på flådiga hotellrum vid arenan, som en aptitretare. Men Sevillapresidenten Pepe Castros uttalande i den infekterade striden med Sergio Ramos sätter lite fart på tidningen. Efter smädelserna från Sevillafansen, sa Ramos att han var ”chockad att Sevillas president inte öppet tagit avstånd från den våldsamma delen av fansen”. Svaret från Castro: ”Ramos borde ägna sig åt att spela för sin klubb, och inte ge råd åt en president för sin tidigare klubb. Han borde tala med sin president, inte med Sevillas, som har sina egna problem och arbetar hårdare än vad han tror på att komma till rätta med verbala kränkningar”.

AS försöker se ljuset i Real Madrids skadesituation med ”Modric, bara en vecka”. Inne i tidningen finns bland annat ”Isco spelar mindre än någonsin”. Av Real Madrids 32 matcher den här säsongen har mittfältaren bara spelat i 20, eller 62,5 procent. Det är den lägsta siffran sedan Isco anslöt sommaren 2013.

Annons

Cadena Cope uppger att ”Cristiano Ronaldo är ett frågetecken för Balaídos”, det vill säga returen mot Celta Vigo på onsdag. Hans skada är ingen nyhet men frågetecknet har växt. Samtidigt uppger radiokanalen att Gareth Bale väntas vara tillbaka och spelklar till viktiga CL-mötet med Napoli den 15 februari.

Diario Sport får till och med Vita Huset att tappa färgen med sina alternativa fakta. I dag med ”Avslöjar: De 32 domslut som favoriserat Real Madrid”. Genomgången visar, enligt Sport, att Real Madrid är det lag som gynnats mest och sammanlagt handlar det om 21 matcher som ärkerivalen fått fördelar i, både liga och cup. Fast det tycks inte bara vara en nationell konspiration. ”Skandalen”, som Sport beskriver det, ”har också passerat gränserna med hjälp i internationella turneringar som europeiska Supercupen, klubblags-VM och Champions League”. Allt som allt 32 matcher. ”Tillfällighet?”, skriver Sport, och låter frågan bli hängandes i luften.

Annons

Mundo Deportivo vill inte vara mindre konspiratorisk än sin konkurrent Sport. ”Barca skulle ha varit i serieledning”, är dagens fotbollsrubrik på förstasidan. Den syftar också på domarmisstag och slutsatsen är att Barça ”Skulle ha varit i ledning med fyra poäng mer än Real Madrid”.

 

FRANKRIKE

44444444 RMC Sport var först ut i går kväll med ”PSG: Avtal nära med Guedes”. Sportchefen Kluivert är på plats i Lissabon för att förhandla klart med Benfica. Ungefär 25 miljoner euro uppges 20-åringen kosta. Guedes är redan överens med PSG om ett kontrakt på fem och ett halvt år.

L’Equipe menar att ”OM har bråttom”. Det är bara sju dagar kvar på transferfönstret och klubben jobbar febrilt på förstärkningar. Förhandlingar om Payet fortsätter. Uppgifterna om Kluiverts förehavanden nere i Lissabon reser ögonbryn, ”Guedes, PSG:s oväntade val”. För det handlar inte om en anfallare eller mittback, som var vad många väntade på, utan om en offensiv mittfältare, som klubben redan har så gott om. Om affären går i lås ”har PSG handlat för 70 miljoner euro i vinter utan att hitta spelare där man behöver det”, summerar L’Equipe (och har även värvningen av Draxler i åtanke).

Annons

France Football sätter strålkastarljusen på just ”Draxler, därför kan han vända upp och ner på allt i PSG”. Trots sin korta tid med laget tycks tysken redan haft en förlösande inverkan på laget, och det bådar gott inför framtiden. Som ex-PSG-tränaren Guy Lacombe uttrycker det, ”Med värvningen av Draxler har ledningen skickat en kraftig signal till truppen. Det är utan tvekan den bästa värvningen sedan Ibrahimovic lämnade”.

 

TYSKLAND

Bild har på sin nyhetsetta ”Götze-rapporten”, som sporten följer upp med ”Från den största talangen till bänken i Dortmund”. Alexander Isak tilldelas en artikel under rubriken ”Anfallstalangen får kontrakt till 2019”. Det är så långt Bild uppger att kontraktet är, men också att det inkluderar en option om förlängning. I artikeln står även att läsa att Isak inte väntas vara aktuell för Dortmunds matchtrupp redan på söndag. ”Orsak: Hans matchlicens saknas fortfarande”. Tidningen kommenterar också Isaks uttalande om att han längtar efter att spela inför Dortmund Gula Väggen och 80 000 åskådare, med ”Inte undra på, Isak spelade i AIK inför i snitt 16 407 åskådare”. Bild har talat med HSV:s sportchef Jens Todt, och tidningen skriver bland annat att ”Det finns inga direkta förfrågningar för Bahoui ännu”.

Annons

WAZ har som rubrik att ”Dortmund planerar för framtiden med Alexander Isak”. Första meningen i ingressen sätter nivå på förväntningarna, ”Topptalangen Alexader Isak kommer från Sverige till BVB – också ifall Aubameyang lämnar i sommar”. WAZ uppger sig inte ha uppgift om kontraktslängd, men påpekar att Fifa-regler för en så ung spelare som Isak bara tillåter kontrakt till just 2019.

Hamburger Morgenpost summerar Albin Ekdals tid med, fritt översatta, rubriken ”Ont, otur och olyckor”. Tidningen tar avstamp i att nu när Ekdal äntligen är frisk så såg han till att bli utvisad och avstängd. ”Det är på något vis en passande fortsättning på Ekdals tid i HSV. När Albin försöker något går alltid något fel”. Tidningen påpekar vidare att den svenske mittfältaren bara spelat hälften av matcherna, att han varit skadad åtta gånger och ofta hoppat in för tidigt och skadat sig igen. Självfallet nämner HM också fallet på ett glasbord på en nattklubb inför EM. ”Och nu när han är helt frisk igen så får han titta på igen”, avslutas artikeln.

Annons

 

ÖVRIGT

55555 Transfermarkt China (Kina) uppger att det nu är officiellt att Djurgårdens Michael Olunga skrivit på för Guizhou Hengfeng Zicheng. Olunga har varit på väg till klubben ett tag, den kinesiska versionen av sajten brukar vara rätt på det, men uppgiften går inte att verifiera via Guizhous hemsida då den inte uppdaterats på typ ett år.

SDNA (Grekland) kan inte presentera någon Mikael Ishak i Panathinaikos, men har ”Ishak trycker på för en flytt från Randers till Panathinaikos”. Uppgifterna om att den svenske anfallaren försöker övertyga den danska klubben att sälja honom, tycks till stora delar bottna i uppgifterna från i somras, då en övergång också var aktuell. SDNA har fler notiser av svenskintresse: AEK kopplas ihop med Samuel Armenteros och Panathinaikos Niklas Hult beräknas bli borta två veckor efter skadan i senaste matchen.

Annons

A Bola (Portugal) håller med de franska tidningarna om Guedes övergång till PSG, ”Den nye prinsen av Paris”, som den feta rubriken uppgiften får. Däremot anger A Bola övergångssumman till fem miljoner euro mer, till 30 milj. En annan rubrik på förstasidan rör en annan klubb i huvudstaden, ”Liverpool i Lissabon för att hämta William Carvalho”, Sportings 24-årige mittfältare.

Ekstra Bladet (Danmark) följer upp gårdagens kritik från landslagsspelare mot det danska fotbollsförbundet (se Jyllandsposten i gårdagens Headlines), med en intervju med stjärnan Christian Eriksen. ”DBU säger en sak och gör något annat, och vi saknar ett mer professionellt förhållningssätt till hälsa och till den kost vi får, så vi kan fokusera på att vinna matcher”, säger Tottenhamspelaren till tidningen. På sportettan skriver Ekstra Bladet att ”relationen mellan spelarna och förbundstoppen har nått ett historiskt lågvattenmärke”, och stämplar ett ord på situationen, ”Pinsamt”.

Annons
Publicerad 2017-01-24 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto