POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

United kan jubla – åt tröjförsäljningen

ENGLAND

england2Daily Mirror förmedlar en munter Ranieri på bild till rubriken ”Kris? Skämtar ni?”. Leicestertränaren tog i går lätt på uppgifterna om att han riskerar sparken, och fick stöd av klubbledningen. Tidningen har också en intervju med en annan munter herre, Kurt Zouma. Att hans pappa gav Chelseabacken mellannamn Happy från en film med Van Damme är känt, och Zouma understryker att namnet är passande. ”Jag är en glad personlighet. Jag skrattar hela tiden, för ingenting. Om du säger ”abc” så skrattar jag. Hysteriskt. Jag vet inte varför. Det är bara sån jag är”.

The Guardian har en slagkraftig rubrik citatrubrik med en vanligen mer bister herre, ”Kevin Prince Boateng: Mandela sa till mig: ’Gift dig med min dotter’”. Annars dominerar även Leicestertränaren morgontidningens sportetta, ”Ranieri sätter hoppet till sina ’krigare’”. I dag väntar Derby County i FA-cupen.

Daily Telegraph har varken fått en pratstund med lyckliga Zouma eller en bad-boy-Boateng, men med en aningen anonym och klubbtrogen svensk: ”Exklusivt: Sunderlands överlevnadsinstinkter lär skrämma nedflyttningsrivaler, säger Seb Larsson”.

The Sun vill med ”Jur mine, not Pep’s” få läsarna att tro att Liverpools tränare Jürgen Klopp vill snuva Man Citys tränare Pep Guardiola på Dortmunds anfallare Pierre-Emerick Aubameyang. Tidningen fångar också upp ett citat från Ranieri, som ständigt har en metafor i bakfickan att slänga fram. ”Det finns många hajar där ute, men jag står på en windsurfingbräda”.

Yahoo anlitar journalisten Duncan Castles, som även skriver för bland andra Sunday Times och är (ö)känd för att ha starka band till superagenten Jorge Mendes. Castles levererar i dag ”Exklusivt: Chelsea planerar sommarvärvningar av Romelu Lukaku och João Cancelo”, Evertons anfallare och Valencias högerback.

Manchester Evening News drar nöjt uppmärksamheten till en färsk sammanställning över sålda replikatröjor under 2016. Man United toppar statistiken med 2 850 000, en siffra som fått en boost av värvningarna av Zlatan och Pogba. Närmast efter följer Real Madrid med 2 290 000 och Barça med 1 980 000. På fjärde plats kommer närmaste engelska lag, Chelsea, med 1 650 000. Ärkerivalen Liverpool är åtta med 705 000. MEN understryker glatt att ”Man United sålde fler än två miljoner tröjor mer än Liverpool”. Rub it in.


ITALIEN

La Gazzetta dello Sport ger på nytt plats åt efterspelet av Juventus-Inter, eller snarare Rizzolli-Inter. Rubriken ”Videoattack” följs av ”Inter använder tidigare inte visade bilditaliener som anklagelse mot Rizzolli”, matchens domare. Inter har fått både Perisic och Icardi avstängda i efterhand. Tidningen har också en sportchefsintervju, ”Percassi: Mitt Atalanta med Gasperini är en verklig saga”. Nya ligatvåan Romas storseger (4-0 mot Fiorentina) skildras framåtblickande med ”Romas fest, i dag är det upp till Juve”, som möter Crotone borta. Inne i tidningen finns även rubriken ”De ungas Torino – dags för Lukic och Gustafson”. Gustafson är Samuel Gustafson, och enligt Gazzettan väntas han få chansen mot Pescara i helgen,”i alla fall ett inhopp”. Det innebär i så fall Serie A-debut för den 22-årige mittfältaren (han har spelat en cupmatch tidigare).

Corriere dello Sport har liknande perspektiv i rubriksättningen som Gazzettan, ”Romas fest, men i dag kan Juve rycka till plus sju poäng”. En intilliggande krönika försöker ändå blåsa liv i titelstriden med ”Inget är avgjort, dramatiskt upplopp för tre”. Tidningen blickar också bortanför landets gränser, till spanska cupen, med ”Ett drömmarnas Barcelona”, och ”Galen prestation nära, 30 pokaler sedan 2000”.

Tuttosport blandar begreppen med ”Aperitiftid med uppskjuten Crotonematchen”, som leder fram till huvudrubriken ”Juve: Happy hour med Pjaca”. Kroaten spelar från start i dag. Tidningen tar också notis om att det är ”Mer problem för Inter: Brozovic skadad”, en bruten tå.

 

SPANIEN

spanienAS grämer sig över att Atlético missade en cupfinalplats (1-1 mot Barcelona) med bild på bollen som seglar över ribban efter Gameiros straff och rubriken ”Där var den”, bollen som skulle tagit laget till final. ”Och Griezmanns blev felaktigt av med ett mål”, lägger AS till. Till detta läggs citatet ”Turen var med oss”, från Barças tränare Luis Enrique.

Diario Sport jublar med ”Ännu en final!”. Inne i tidningen finns också rubriken”Så vackert lidandet är!”. Målskytten Luis Suárez delar också med sig av några bitska ord. Han blev utvisad och missar finalen. ”Jag skrattar åt min utvisning. Det är saker som saknar förklaring, men jag är van vid det”, sa han efter matchen, men ville att klubben skulle överklaga utvisningen. Högst betyg i Barça-laget ger Sport till målvakten Cillessen, nio av tio. Sergi Roberto och Denis Suárez får bara fyror, och Messi tilldelas en fullt mänsklig sexa.

Mundo Deportivo tar till engelskans ”Final four!”, som vanligen syftar på semifinal, men som MD här använder för att markera fjärde raka finalen i spanska cupen för Barcelona.

Cadena Ser påpekar att Atléticos tränare Diego Simeone sa att han var ”nöjd” och ”stolt” trots cupförlusten. Men citatrubriken skvallrar också om missnöjet med domarinsatsen, ”Det är tydligt varför vi har större chans i Champions League än i ligan eller cupen”.

Faro de Vigo frågar sig i en rubrik inför Celtas cupsemi mot Alavés i dag: ”Marcelo Díaz eller Guidetti?”. Det är i artikeln upp till läsarna att plocka ut sitt lag för i kväll, men det är också det frågetecken som anses finnas inför kvällens match: om Guidetti börjar på bänken igen eller tar en startplats (Wass tar i så fall steget tillbaka till mittfältet och Marcelo Díaz bänkas).

 

FRANKRIKE

L’Equipe menar att ”Paris klarade sig bra” efter ett segermål i slutsekunderna ”som borde ha blåsts av för offside” (2-1 mot Lille). ”Jag såg i Lucas ögon att han själv var förvånadFrankrike att målet godkändes”, säger Lilles Julian Palmieri, ”Det var inte en halv meter offside, det var en och en halv meter. Och det värsta var att domaren kom och bad om ursäkt efter slutsignalen”. L’Equipe har en längre intervju med Thierry Henry, som bland annat tillbakavisar att han kritiserat Giroud i Arsenal, utan menar att det handlar om att han inte kan vara ensam. Han drar en parallell till sig själv. ”Jag var med och vann ligan tack vare att Kanu, Wiltord och Ljungberg gjorde mål i slutet av säsongen”.

Le Parisien beskriver det som en ”Galen afton för PSG och Monaco”. Ligaledaren Monaco vann också efter vissa besvär (2-1 mot Montpellier). Vidare skriver Le Parisien att skadade Verratti meddelat närstående att han räknar med att vara i spel  när PSG möter Barcelona på onsdag om en vecka.

 

TYSKLAND

tysklandBild plockar in ”Bayern-Wolfsburg 1-0” på förstasidan, men gör det för att i större röda bokstäver skriva ”Lahm lämnar”, gårdagens stora besked efter matchen (se även Sport Bild). Lika stora rubriker får knappast Nabil Bahoui, men tidningen har i alla fall en intervju med HSV-svensken. Som vanligt fick Bahoui se sitt lag spela utan att delta (2-0 mot Köln). ”Det är klart att det är en tuff situation för mig, det är självklart”, säger Bahoui, ”Det känns som ingen här vet hur pass bra jag är”. Några transferfönster är fortfarande öppna, bland annat Sveriges, men han har inga planer på att röra sig nu. ”Absolut inte. Jag vill stanna här i Hamburg och slåss för min chans”, säger Bahoui, som säger sig beredd att spela för andralaget i division fyra. ”Självklart, varför inte? Då kan jag också visa vad jag kan”.

Sport-Bild levererade redan i går kväll avslöjandet att ”Lahm avslutar med Bayern”, att han inte bara slutar som spelare utan också tills vidare tackar nej till en fortsättning i klubben som sportchef. Ett besked som spelaren själv sedan bekräftade. Tidningen kommer också med uppmaningen ”Stoppa detta hat” efter upploppen i samband med Dortmund-Leipzig.

Ruhr Nachrichten är en av många tidningar som uppmärksammar att förbundskapten ”Joachim Löw kritiserar Dortmunds ledning starkt”, som en följd av attacken på Leipzig-fans. ”Inför en sådan här match kan man vara mer försiktig med vad man säger. Jag nämner ingen vid namn, men att kalla någon för ’burkklubb’ bidrar inte till att minska spänningen, utan tvärtom”, säger Löw, med en till synes tydlig passning till Dortmunds vd Watzke som bland mycket annat sagt om RB Leipzig att ”De spelar fotboll för att sälja burkar”.

 

ÖVRIGT

Politiken (Danmark) har den iögonfallande rubriken ”Qatar spenderar 500 miljoner om dagen på fotbolls-VM”. Den är framräknad från citat som landets finansminister Ali Shareef Al-Emadi gav till bland annat nyhetsbyrån AFP, och som danska nyhetsbyrån Ritzau plockat upp. ”Vi spenderar nästan 500 miljoner dollar i veckan på stora projekt”, säger Al-Emadi. Han lägger till, ”Det kommer att fortsätta på liknande vis de nästkommande tre till fyra åren, om vi ska uppnå vår målsättning om att få landet klart väl förberett till 2022. Förutom arenor bygger Qatar bland annat vägar, en flygplats och sjukhus i förbindelse till arrangemanget.

Gazzetta (Grekland) vidareförmedlar den officiella uppgiften att Kennedy Igbonanike skrivit på för Veria, jumbo i förstadivisionen. Den nigerianske anfallaren tränade med AIK i januari och har ett förflutet i Djurgården. Nova uppger att ett slutgiltigt besked om Guillermo Molins övergång till Panathinaikos väntas i dag. Så här långt finns inga problem med läkarundersökningen, men Atenklubben inväntar ytterligare några resultat.

Publicerad 2017-02-08 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå